• L E A

    Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*

    Tjohooo 10 dagar kvar Ska lämna en sista odling imorgon. Den jag lämnade för 4v sen var negativ Hoppas på samma svar denna gång också.

  • L E A
    gulligavera skrev 2010-03-21 15:11:01 följande:
    Snart har du bebis i famnen, guud vad mysigt!!! :)Vet du vad det ska bli?Håller tummarna för att odlingen är negativ!Kramar
    Ja, snart är denna båt i mål
    Det har varit en upp o ner o upp o ner resa från den dagen då vi fick plus.

    Vi vet inte köner på bebisen, ingen av oss ville veta. Vi hoppas för hemfridens skull att det är en gosse till då vår son bestämt inte vill ha en syster. Jag förstår han, 4 av 6 grabbar på dagis har alla fått en bror så han vill väl inte avvika
    Gäller o leverera med andra ord!

    Jag har känt mig bra där nere. Inga känningar alls, annars brukar det vara uvi liknande besvär så fort halterna blir högre. Min bm sa att jag aldrig legat högt med någon odling.

    Ska bli så skönt o bli av med magen. Jag bär verkligen denna bebis lågt, Den fixerade sig i v27 o har så legat sen dess. Det käns som att jag ska tappa hela paketet...Sen så har jag börjat samla vatten, händerna o fötterna är värst

    Klaga klaga klaga men denna gång är det verkligen inget kul! O jag förstår att man vill ha barn, man vill sen ha ett syskon till det barnet men när man ger sig på en tredje-fjärde-femte gång helt frivilligt så borde man få medalj enligt mig  men det är klart alla mår ju inte så som jag gjort...

    Hur mår du?
  • L E A
    Ocean WoW skrev 2010-03-22 09:14:16 följande:
    Ni som läcker fostervatten hur diagnostiserades det? Upptäcktes det vid UL eller märkte ni själva.Minns ganska tydligt hur "vattniga" flytningarna var i slutet av förra graviditeten och vet att det är helt normalt, men hur vet man då skillnaden (för ibland rinner det ju till som om man har ett helt badkar i musen)?
    Fostervatten har ju en speciell lukt tycker jag. Med min son så gick vattnet på morgonen dagen innan han föddes. Jag minns lukten på nått sätt o skulle känna igen den. Fostervattnet ökade i mängd hela tiden på mig men det kom aldrig någon stor splash.

    Är man osäker bör man nog åka in. Där kan dom ta prov med en sticka o se om det är fostervatten. Man kan ju själv testa genom att ligga ner, dra upp benen o hosta ett par gånger så sa dom till mig när jag var inne sist då jag misstänkte att jag läckte.
  • L E A
    gulligavera skrev 2010-03-22 12:01:31 följande:
    Är lite orolig att det är på G, men tror ändå inte att det är det.Har haft mkt sammandragingar men nu dom sista dagarna har det varit ofta och onda.Igårkväll kom det en stor flytning seg med färskt blod i och idag kom deten blodig flytning till på morgonen.Har som mensvärk i nedre delen av ryggen just nu.Men bebis är mkt aktiv.Är i v.33+3
    Sådär började min första fölossning. Mensvärk o så damp en klump med segt slem o blodiga trådiga spår på golvet i duschen...sen rann fostervattnet till...
  • L E A
    Ocean WoW skrev 2010-03-24 09:50:57 följande:
    Jag har hängt upp mig på det här med läckande fostervatten. När det är konstaterat, vad gör man åt saken? Hur tidigt kan det börja läcka?
    Det bildas ju nytt vatten. Det som händer är ju att dom kollar så man inte börjat öppna sig. Har man börjat öppna sig försöker dom stoppa det hela med medicinering om det är för tidigt för barnet o komma.
    Att läcka vatten är inte farligt sa dom till mig, det är när man läcker vatten och samtidigt börjar öppna sig. Det är också när slemmisen lossnar som det finns större risk. Därför har dom sagt att misstänker man vattenläckage ska man åka in för kontroll.
  • L E A
    soder76 skrev 2010-03-24 11:46:47 följande:
    En liten fråga då jag antar att några i den här tråden har varit i kontakt med spec. mv ganska tidigt. Jag är i vecka 16 och ska på besök hos läkaren idag då jag hade GBS under min förra grav. (Födde då i vecka 33+1) samt redan behandlats en sväng med antibiotika för strep. B under denna grav.Vad är det de kontrollerar hos spec. mv?
    Dom kan ta prover på tappen, du kan få komma o lämna en odling, eller blodprov. Dom kollar väl allmänt som dom brukar men just vad det gäller gbs-positiva kan dom vilja komma o ta dessa prover.
  • L E A
    Pilloppan skrev 2010-03-24 11:58:03 följande:
    Hejsan!En liten fråga, kan livmodertappen förkortas p.g.a. gbs?
    Gbs bakterierna kan gnaga på hinnorna. Det är oftast ooptäckt gbs som kan ställa till det hela. När mina gbs halter sitigt har det yttrat sig i kraftig uvi som gjort att jag fått pencillin direkt.
  • L E A
    thia79 skrev 2010-03-24 19:14:43 följande:
    Min GBS upptäcktes vid förlossnignen av första sonen, 40+3, hade inget fostervatten kvar så därför tog de prov på mig o upptäckte GBS:n. Nu är jag i v 30+3 med nr 2, har fått lämna urinprov med jämna mellanrum och alltid har halterna varit höga. Nu sist fick jag en 5dagars kur med AB och lämnade nytt prov 2 v efter avsluad kur. Läkaren från KK ringde idag o sa att halterna fortfarande är höga men att de inte kommer göra nåt mer åt det om jag inte får besvär. Min undran är vad är det för besvär jag ska hålla ögonen öppna för? Har aldrig haft uvi, men det lär jag väl märka om jag får, är det nåt annat?
    Samandragningar som gör ont, fostervattenläckage, sveda, urinträngningar, feber det är väl det hela. På mig blir det automatisk uvi, det svider som bara den när jag kissar, tränger på o jag känner ett behov av att kissa ofta men det kommer inte en droppe. När det var som värst så kissade jag blod

    Fick du antibiotika vid din första förlossning? Hur gick det för barnet? Tog det prover på barnet´?

    Nu ska jag snittas men dessa frågor tror jag många kommer vilja ha svar på då många i tråden är oroliga för att inte hinna in inom den avsedda tid för att hinna få antibiotika.
  • L E A
    Trådens bf-lista!

    L E A,  2:a barnet, har en pojk född 04..... bf 11/4 planerat snitt 1/4 (snittet har inget med gbs att göra) 

    Pyzzlan: Son född 04/07, BF 3/5/2010

    Kickansmamma Dotter född 04, Son född 05, BF (svårdaterad mellan 5 o 14/5 2010

    gulligavera 3:e barnet, dotter född -03, dotter född -05, BF 6 Maj (pojk)

    Stina85, 2:a barnet, har en flicka född -07, BF 18/8.
  • L E A
    thia79 skrev 2010-03-24 19:47:05 följande:
    Jag fick inte AB vid första förlossnignen, men ska få vid denna. Sonen klarade sig fint och de tog inga prover på han. Det var faktiskt först vid efterkontrollen när jag fick läsa mina BB-papper som jag såg att de tagit prov på mig, de hade inte sagt nåt till mig varken om provtagning eller resultat. Min BM på MVC gick i taket när hon läste det o jag sa att jag inget visste!Sammandragningarna har börjat bli värre, gör lite ont när jag går längre streckor (200m :P) sen har jag blåmärkeskänsla på två ställen på magen. Mitt SF-mått ligger på översta strecket, kan det ha med GBS att göra lr är det bara slumpen som avgör det? Men första sonen låg jag på mittenstrecket hela tiden. Ska höra med BM nästa gång om det behövs göras ett tillväxtultraljud.
    Klantigt o inte tala om vad dom tagit för prover, skönt att din son klarade sig bra!

    vilken vecka är du i? tror inte att sf måttet har nått med gbsen att göra, hur är det med ditt socker?
Svar på tråden Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*