Inlägg från: Little Ms Chatterbox |Visa alla inlägg
  • Little Ms Chatterbox

    Mega -Omega till alla! :-)

    Nea76 skrev 2010-09-02 12:03:49 följande:

    Tack för svaret!! Förstår att det är väldigt individuellt vad man ger och det är väl bara att prova sig fram. Tycker själv att jag ser att mina tvillingar har utvecklats snabbare när jag ger omega 3, visst kan det vara en tillfällighet men eftersom de är för tidigt födda så vill jag prova allt som kan hjälpa dem.

    Sonen har bara CP med motoriska svårigheter, ingen EP eller annat. Anledningen att jag inte ger omega 6 är de får i sig tillräckligt med den vanliga maten!!

    Jag se om jag kan öka mängden omega 3 lite och se vad som händer, värt att prova tycker jag!! 1 gram vore ju rimligt att testa om EyeQ rekommenderar 2.4 g initialt.


     


    Tar magen inte stryk och du ser framgång så tycker jag att du kan ge så mycket.
    Hoppas det går bra.

    PS, jag har också tvillingar De är 3 år nu, föddes i v.35+4. F+P
  • Little Ms Chatterbox

    Neige Obskyr skrev:
    Det går åt 5 matfiskar för att tillverka ett omega-3 piller. Jämför detta med att en vuxen människa behöver äta en portion matfisk i veckan för att få i sig all omega-3 man kan tänkas behöva. Jämför en portion per vecka, alltså inte ens en hel fisk, med 5 fiskar per piller. Om man ska få i sig allt sitt omega från piller så skulle alltså ett piller i månaden fortfarande vara en kraftig överdos.

    HELT FEL! En vuxen behöver mer än 1 portion fisk i veckan för att täcka upp Omegabehovet. Varifrån har du fått den infon från?
    Du räknar som en häst travar.
    Hur stor är en "matfisk"? I jämfört med en tex krill? (som är en av de fiskarna som man använder sig av i Omegaframställningen)
    Vad säger att alla personer har samma behov av Omega? Vad säger att alla personer kan ta upp Omegan i den mängden som man stoppar i sig? Vad säger att man kan tillgodose sig Omegan som socialstyrelsen rekommenderar?

    Den här tråden är till för de som vill testa Omega, vill du diskutera fiskerinäringen förslår jag att du startar en tråd om det någon annanstans. tex i Etik, arbete, natur & miljö Eller någon annan underrubrik, än i en tråd om hälsa.


  • Little Ms Chatterbox
    Neige Obskyr skrev 2010-09-10 08:29:41 följande:
    Du missar helt poängen. Jag sa inte att pedofili är jämförbart med omega-tillskott, jag försökte få er att sätta er in i en situation där några människor diskuterar något som du själv tycker är väldigt fel, och sedan förbjuder dig att överhuvudtaget knysta om baksidorna.

    Vi gör väl alla vad vi kan för att röra oss mot en hållbar utveckling. Idag konsumeras årligen råvaror motsvarande 1,5 jordklot av världens befolkning. Om alla skulle leva som man gör i USA skulle det behövas 5 jordklot. Men om alla skulle konsumera omega-tillskott enligt 2-piller om dagen rekomendationen skulle det lite grovt uppskattat behövas 40 jordklot. Det står alltså inte i relation till övrig  överkonsumtion i väst.
    Vem har sagt att ALLA behöver tillskott? Jag ger mina barn det för att de har större behov av det än vad som går att tillgodose genom kosten. Jag har inte påstått att ALLA behöver mer Omega.
  • Little Ms Chatterbox
    Ensamma pappan skrev 2010-09-14 10:46:06 följande:
    Skapade en egen tråd om detta, inga svar så jag testar här istället.

    Hej!

    Vi har under en tid gett våra barn (2 år resp. 3 år) eskimo kids. Det vi nu funderar över är om vi kanske skulle byta till Eye Q för att vi hört att det skulle vara bättre.
    Jag har läst en del forumtrådar här och även letat info på nätet, men det verkar som att alla de som ger sina barn någon av dessa preparat har antingen barn med adhd eller barn med svårigheter att sova på natten.
    Vi har inga problem med något av detta, utan barnen mår bra, är oftast väldigt snälla och lugna och somnar blixtsnabbt på kvällen och sover hela nätterna (oftast) utan problem (ja, jag vet, vi har det väldigt lyxigt ).

    Frågorna är då, borde vi kanske inte ge dem något av dessa?
    Men som kosttillskott kanske det är bra eftersom vi inte är speciellt duktiga på att ge dem fet fisk, utan det blir ofta enkel snabblagad mat som falukorv, köttbullar, fiskpinnar osv. så kanske det ändå kan vara bra?
    Så om vi då borde ge dem något av dessa preparat, vilket är då bäst att ge?

    Tacksam för alla tips och svar.
    Spontant så tänker jag att funkar det så rör det inte Eye Q innehåller Omega-3 och Omega-6, Vitamin E som antioxidant, främst för att oljan inte ska härska och effekten kvarstår även i kroppen så oljan bevaras i så gått skick även efter att kroppen har tagit upp den. Eskimo kids innehåller samma som Eye Q plus Omega-9 och vitamin D. Omega-9 är bra för huden. Och vitamin D är ju samma som i D-droppar som BVC rekommenderar.

    Båda tillverkarna använder sig av djuphavsfisk som fiskas utanför Chiles kust. Omegan är en bibrodukt från foderframställning. Det finns helt vegetariska alternativ, tex Green Oil  www.newnordic.se/pi/Green_Oil_120_kapslar_1910_104.aspx De har jag inte testat själv så kan inte uttala mig om hur det är. Ett annat märke: (även det helt okänt för mig) www.gymgrossisten.com/1/sv/artiklar/udos-choice

    Om jag vore du så hade jag fortsatt. Visst kan du byta märke, det är ju även en kostnadsfråga. Men som sagt eftersom det funkar och ni har god effekt av det så skulle jag ha fortsatt.
    Vår äldsta son har ADHD och äter både PlusEPA och Eye Q, han får alltså dubbel rek dagsdos. Man kan klart se på hans beteende att han behöver Omega. Men vi ger även de andra barnen Omega, och vi själva tar det också. På oss vuxna märks det väldigt väl på humöret och tålamodet. Vi mår allihopa mycket bättre. De 3 små barnen märks det väl på humöret och sömnen. Äldsta dottern hade nattskräck (gallskrek och var okontaktbar i 2 timmar varje natt) och den försvann när vi började ge Omega.  (kom tillbaka om vi gjorde uppehåll tex vid sjukdom eller glömde.)

    Appropå fiskpinnar så behöver ett barn äta ca 16-17 st fiskpinnar i veckan för att få i sig den dagliga dosen Omega genom kosten som socialstyrelsen rekommenderar. Och det gäller varje vecka då. Om barnet har större behov eller inte klarar av att ta upp Omegan som man ska så blir det ju givetvis ännu mer per vecka. Jag vet att mina barn hade redan protesterat efter 5:fiskpinnen.
  • Little Ms Chatterbox
    Norlin skrev 2010-09-14 10:57:50 följande:
    Alla i våran familj äter omega-3 kapslar.

    Sonen, som är 2 år, äter dom som godis :) Vid varje måltid vill han ha sin "guling" Glad
    Stoppar in den i munnen och tuggar i sig den. Själva äter jag och sambon
    6 st kapslar om dagen. Köper från Herbalife För vi vet att det är äkta, och går ej
    att köpa i affären.
    Det har märkts på sonen att han äter dom. Snappar upp allt, lär sig väldigt fort både prata och räkna, somnar snabbt på kvällen, konsentrerar sig väldigt bra.
    Misstror dig inte på något sätt men det var svårt att hitta någon fakta på Herblife´s hemsida om produkterna.
    Var ifrån kommer Omegan och hur mycket av varje? Är det E-vitamin med i? Andra tillsatser? Vad är kapseln gjord av?
  • Little Ms Chatterbox
    juzze skrev 2010-09-14 12:41:33 följande:
    Ni som ger era barn tuggisar, var hittar man såna som är "tillåtna" från 2 år? Min son är 2,5 och jag har bara hittat från 3 och 6 år. Finns det några som inte har "åldersgräns"?
    Det är ingen direkt åldersgräns utan mer vad barn i allmänhet gillar och klarar av att tugga på. Innehållet i tex Eye Q tuggissar är samma som Eye Qs vanliga kapslar. Tuggisar är något dyrare än vanliga kapslar men som sagt samma innehåll. Om barnet går med på att ta vanliga kapslar behöver man ju inte lägga ut pengarna för lite smak och mjukare kapslar.
    Mor-EPA mini är lite tuggvänliga men går inte under just "tuggisar". Man kan välja att antingen tugga, svälja eller sticka hål på kapslarna och klämma ut innehållet över mat eller att ge på sked.
  • Little Ms Chatterbox
    AntonsPappa skrev 2010-09-14 20:38:40 följande:
    Hej,

    Er der andre her som også synes at Eye Q er meget dyrt? Om man er en hel familie som skal have 2-6 kapsler hver dag per person så bliver det til mange penge på et år

    Er de andre alternativer som indeholder omega 6 såsom Eskimo kids (er det bare til børn eller også til voksne?), Efalex  etc lige så gode som Eye Q?

    jeg har fundet en som sælger Eye Q på Tradera.se under navnet Discounter, en Eye Q 360 kapsler bliver solgt til 479 svenske kroner på Tradera. Jeg har kontakter sælgeren for at købe flere på en gang, og fik forhandlet en pris på 3x Eye Q 360 kapsler til 1000 kroner (direkte mail er [email protected])

    Er der nogen som har hittet billigere alternativer, så er jeg meget interesseret i at vide hvor og prisen?

    Mvh

    Mads, pappa til Anton 2år 
    Hej! Jo, det blir dyrt.
    Vi gjorde så att barnen fick den höga dosen och vi vuxna fick nöja oss med 2 kapslar. Det finns många sorter som innehåller både Omega-3 och Omega-6. Eye Q, Mor-EPA mini junior, Efalex, Eskimo kids, Udo´s choice, Green Oil mm, mm

    Jag köper Eye Q på vitaminvaruhuset.se och där tar dom 1140 sek för 2x360 st så ditt erbjudnade är nog bra.

    Annars kan det finnas ett annat alternativ, kontakta distributören och fråga om de kan tänka sig att sponsra er familjs behov.
  • Little Ms Chatterbox
    Susis skrev 2010-09-15 06:08:13 följande:
    Kan någon svara på om det finns endast DHA i flytande form? Har bara sett i gelekapslar som man tuggar och sonen klarar inte det. Vi ger redan en sort som innehåller både DHA och EPA samt vitamin A, E och D men har blivit rekommenderade att ge extra DHA om det finns. Skulle bli oändligt tacksam om någon av er specialister här i tråden vet något.Glad
    Jag har inte sett att det finns, men det betyder inte att det inte finns. DHA sägs vara extra bra för gravida och ammande så kan vara ett tips att titta runt på de sidor som riktar sig till just gravida/ammande.

    Har du testat att sticka hål på DHA-kapseln och klämt ut innehållet på en sked eller lite mat?

    Sen är jag lite nyfiken på varför just extra mycket DHA?
Svar på tråden Mega -Omega till alla! :-)