Inlägg från: Little Ms Chatterbox |Visa alla inlägg
  • Little Ms Chatterbox

    Mega -Omega till alla! :-)

    Här kan vi samlas och diskutera runt omega 3 och 6. Både ni som äter det själva eller ger era barn av olika anledningar

    Det här är den 8:e på tråden om Omega. Oljan som bland annat har fått barn att sova bättre, bli gladare, bättre koncentration, bättre aptit, jämnare humör, utläkta eksem, försvunnen hyperaktivitet och mycket annat.
    Här skriver även vi även om hur vi vuxna upplever effekten av Omega. Mjukare leder, bättre humör, mer ork med "monsterungar" PMS, koncentrationen, bättre minne, mm, mm...

    Här kan du hitta lite tips om vad man kan göra för att få barnet att lättare ta sin omega, för en del barn gillar inte smaken.
    Vilka smaker och om man bör välja kapslar eller flytande.
    Var du kan köpa Omega någonstans.
    Vad de olika oljorna är för något. Omega-3, -6, -7 & -9
    Omega vid graviditet och amning

    Den första tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-278/m33539036.html
    Den andra tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-95/m36210758.html
    Den tredje tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-95/m39439172.html
    Den fjärde tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-95/m42829983.html
    Den femte tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-95/m45208352.html
    Den sjätte tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-95/m47678173.html
    Den sjunde tråden: www.familjeliv.se/Forum-5-95/m49692692.html


    Här skulle det stå något smart och fyndigt
  • Svar på tråden Mega -Omega till alla! :-)
  • Little Ms Chatterbox

    Jag har ju fått testa PlusEPA av distributören, Hela Pharma, så sonen har ätit det i 3-4 veckor och jag trodde inte att en annan Omega kunde tillföra så jättemycket mer men det var STOOOR skillnad.
    Tänk er att varje morgon ha fått tjata, lirka och klä på ett barn. Veta när man ska gå upp att man kommer komma för sent och det svider i magen och när man sätter sig upp på sängkanten och sen lommar iväg till toa så krockar man i dörren av barnet som strålar och säger idag är det skola va?! Men! Du är ju inte påklädd än! Ha-ha det är jag! Jag vann.
    *yr i mössan*

    Han har även blivit ännu bättre i humöret, trodde inte det gick, de utbrott han hade tyckte jag att han kunde få ha han är ju 8 år, då ska man ju vara trotsig. Men det har försvunnit det med. Nu är han inte något litet lamm, utan han har ju sina idéer och retar sina syskon när han känner för det men allt det där onödiga, illvrål för att stöveln välter när han ska ta på sig, eller man säger till honom att ta upp jackan. Det brukar på sin höjd mest bli ett litet morr, och det kan jag leva med.

    www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp
    En bra länk till en blogg som det står lite om PlusEPA.


  • Little Ms Chatterbox
    LoveDaphne skrev 2010-04-07 21:47:26 följande:
    Jag har börjat ge sonen omega 3 och hoppas på resultat.(Eskimokids har han haft innan) Men Eyeq tuggisar som jag har köpt innehåller gelatin.Svin? Det äter inte vi. Lite slöseri med pengar. Jag var så stressad så jag läste inte noga utan öppnade burken direkt. Är det bara tuggisarna som innehåller gelatin, ngn som vet?
    Jag är inte helt säker men jag tror att det är gelatin från fisk. Det är gelatin i både Tuggisarna och vanliga kapslar. Men det är bara i själva kapseln så om du sticker hål med nål eller klipper upp och klämmer ut på sked, kanske blanda i lite yoghurt, klämma ut det på en rostad macka så går det kanske ner ändå. Behöver du ju inte slänga bort alla kapslarna helt i onödan.
  • Little Ms Chatterbox
    LoveDaphne skrev 2010-04-08 12:23:51 följande:
    Om det är gelatin från fisk är det inga problem...men annars får jag väl sticka hål i kapslarna som du föreslog 6kapslar i tolv veckor ska man ge i början,det är inte ngn risk att man överkonsumerar omega 3 då?
    Nej, det är ingen risk för en normal person. Men man kan bli lite lös i magen, isf kan man ju backa lite i dosen tills man hittar en nivå som funkar för både huvud och mage.
    Jag har skummat runt lite på tillverkaren av Eye Q tuggisars hemsidan och letat efter vad det är för gelatin men jag hittar ingen uppgift om vad det är för gelatin. Jag vet att jag har läst någonstans att kapseln var av fiskgelatin men det kan ju ha varit på Mor-EPA kapslarna eller annat märke.
    Men är det OK för dig att ta sönder kapeln istället så funkar ju det. Om du inte kontaktat tillverkaren för att fråga.
  • Little Ms Chatterbox
    Rona skrev 2010-04-10 08:04:54 följande:
    Hej igen, en undran bara...hur lång tid kan det ta innan Eye-Q ger nån effekt? När märkte ni någon förändring på era barn? Och vad var det för förändring?
    Mina barn reagerar väldigt direkt, bara efter någon dag. Men tror att man kan behöva vänta med resultat upp till några veckor utan att det är onormalt.
    Min son, son har bla ADHD diagnos blev bättre i humöret, somnade lättare, färre vredesutbrott, kort och gott ett gladare barn.

    Min dotter som nu snart blir 4 år började jag ge Omega när hon var ca 1½ år. Då hade hon nattskräck, skrek och var ej kontaktbar i 2 timmar varje natt. Det "försvann" när jag gav henne Mor-EPA mini junior. Det kom tillbaka om jag gjorde något uppehåll på några dagar. Efter någon månad med Omega regelbundet började hon sova lite bättre och ha bättre humör på natten. Hon vaknade ff, men det var normala uppvak, bad om välling och komma lite närmare. Annars kunde hon vara som en diktator, jag fick inte ha min arm där, inget täcke där osv.

    Sådana saker som koncentrationen och minnet kanske inte märks så fort men när man ser tillbaka så upplever man att det är bättre.
  • Little Ms Chatterbox
    InF skrev 2010-04-14 13:26:20 följande:
    Finns PlusEPA i affären nu? Eller får man tag på den någon annanstans? Är det någon som kombinerar medicinering för adhd och äter detta samtidigt? Funderar mycket eftersom jag är en mamma till ett barn med diagnosen adhd, som vi precis fått för tre veckor sedan.
    Nej, den har inte kommit ut än, tyvärr. Men det är bara frågan om veckor nu har jag hört. Den borde gå att få tag på tex amazon.com
    www.amazon.com/Minami-Nutrition-PlusEPA-1000-Softgel/dp/B002W7Y1SQ/ref=pd_sim_hpc_1
    Det är helapharma.se som är distributör för PlusEPA här i Sverige

    Det är vanligt att ge Omega i kombination med medicin för ADHD, De med lätt ADHD kan klara sig ganska länge upp i skolan med bara Omega, oftast i dubbel rekommenderade dagsdosen då. Sen om man börjar med medicinering så kan man hålla det på lite lägre nivå om man fortsätter med Omegan i kombination  för att minska på biverkningarna.
    När vi var på föräldrautbildning på BUP för föräldrar till barn med ADHD så rekommenderade de Omega, de (sjukvården) får lov att göra det nu. Det finns så mycket forskning bakom nu. Men de påpekade att det var Eye Q och Pikasol (de produkter som apoteket säljer)
    Jag tror att det är ganska vanligt med Omega i kombination med medicinering vid ADHD.
  • Little Ms Chatterbox
    Bettiz skrev 2010-04-18 20:43:45 följande:
    Har läst delar av denna tråd och tidigare trådar, tack vare dem har jag idag beställt Eye Q till hela familjen, av olika anledningar.  Nu har jag har en fråga till er som tar dessa, i början ska man ju ta sex st/dag (även barnen har jag förstått) men hur har ni lagt upp det? Tog ni alla sex samtidigt, eller delade ni upp dem på en-två ggr?
    Vi har delat upp det, 2-3 ggr/dag. Sonen klarade inte av att svälja hela kapslar så vi stack hål på kapseln och klämde ut på sked och hällde på lite yoghurt så han kunde ta det så och då hade 6 kapslar blivit väldigt mycket att ta direkt.
    Sen har jag märkt att iaf vår äldsta son tar upp Omega väldigt fort, oftast efter någon dag har det varit full effekt. Men det går lika fort ut ur kroppen också, har man missat en kväll har han sovit dåligt och har varit mycket sämre nästan morgon. Så att dela upp mängden Omega under dagen har varit bättre för honom.
    Min son har bla diagnosen ADHD och han har lite nojor för sig när det gäller mat och sånt och har hänt att han har spytt av äckelkänslor för något väldigt banalt, och om han hade tagit 6 kapslar så hade ju allt gått förlorat.
    Omega kan ha en laxerade effekt vid överkonsumention så det kan slå riktigt på magen om man tar 6 st direkt på morgonen.
    Man behöver inte ta 6 kapslar direkt, det tar bara längre tid att bygga upp depåerna. Jag tänkte på om hela familjen ska börja med 6 st om dagen blir det en ganska stor summa direkt. Ni gör givetvis som ni själva vill
  • Little Ms Chatterbox
    LoveDaphne skrev 2010-04-21 11:24:31 följande:
    Jag ringde och frågade EyeQ om gelatinet och de sa att det var nötkreatur. Nu vet jag det i alla fall. EyeQ tuggisarna kostar en del. Var hittar man det billigaste. Har nu en för 419kr inköpt på Life.180 kapslar
    Huvva vad dyrt!
    Kolla på vitaminvaruhuset.se eller topformula.se De borde vara lite billigare iaf.
  • Little Ms Chatterbox

    Trollet Ludenben, tack för att du svarade och snyggt formulerat. Här är alla sjuka och jag har sån svår PMS att jag vill hugga ner ett träd med slö yxa bara för att få förstöra något. Jag är inte kapabel att ta hand om någon och de lämnar inte mig ifred en sekund Sambon jobbar em och jag har skickat ett SMS till honom att imorgon SKA jag jobba. (12-17) Lugn i h****e att jag stannar hemma med dom en dag till utan att jag får lite lugn och ro en stund på ett jobb.
    Just nu i denna stund kom jag på att de har ju inte fått Omega!!! På flera dagar. Inte konstigt de är högt och lågt fast de har feber. Jag har inte haft tid att sätta mig här på hela dagen, allt har gått i ett hela tiden.


Svar på tråden Mega -Omega till alla! :-)