Inlägg från: Little Ms Chatterbox |Visa alla inlägg
  • Little Ms Chatterbox

    Mega -Omega till alla! :-)

    TwistedSister skrev 2010-10-04 14:19:55 följande:
    Har ju börjat med plusepa nu istället, hade ju morepa ett tag. Tycker sonen har varit på väldigt gott humör men det är kanske ett sammanträffande lite tidigt att se redan. 
    Funderar på vad som kan vara en bra omega till min dotter, hon blir två i december. Hon har i perioder svårt med sömnen och vaknar och skriker hysteriskt och springer runt en lång stund mitt i natten sådär mellan 00-1 och ibland har hon bara svårt att somna, och kan inte sova alls på dagen och svårt att somna på natten med. Så har hon torr och väldigt känslig hud, får mycket prickar och blöjeksem och kli å sånt, tycker att blöjan och kläder skaver eller nåt så då vill hon inte ha dem på och blir hysterisk. Omega kan väl vara bra för huden också iaf vissa sorter?  Hon kan ju inte svälja kapslar så någon flytande, kan säga att morepa apelsin tyckte hon smakade vedervärdigt och vägrade äta även då den låg i sylt.
    Min spontana tanke när jag började läsa var ju att Eskimo kids hade varit bra, den innehåller Omega-3, -6 & -9. Omega-9 är väldigt bra för huden. men det här med smaken Eskimo kids finns med apelsinsmak och det är nog ingen idé att testa mera, men den finns ju även i Tutti fruttismak, om du vågar testa en gång till med något med kraftig smak. annars så kanske bara vanliga Eye Q eller Mor-EPA junior kapslar och sticka hål och ge bara innehållet. Det smakar fisk men ibland så går det ner ändå. Kontakta distributören och hör om du kan få provsmak.
    Eye Q är www.iqmedical.se/ och för Eskimo kids och Mor-EPA mini är helapharma.se
    Annars så finns det lite andra produkter som innehåller Omega-3, -6 & -9, Udo´s choise www.vitapost.se/sv/artiklar/udos-choice-omega-3-6-9-500-ml.html
    och Green Oil www.bodystore.com/3/sv/artiklar/halsokost/omega-3_fettsyror/green-oil-vegikapslar-120-kapslar
    Jag har inte testat dom själv så kan inte alls yttra mig om smak och sånt, länkarna tog jag bara en på nätet så kanske finns billigare på andra ställen. Green oil är helt vegitabilisk, Udo´s har jag inte kollat upp var de får sin olja ifrån, ur miljöperspektiv.
  • Little Ms Chatterbox
    Madzo skrev 2010-10-05 11:29:31 följande:
    Hej!

    Har en kille på 5 månader som sedan dag 1 varit otroligt "dålig" på att sova, komma till ro & vara lugn. Nätterna har blivit värre & värre de senaste månaderna med flera uppvak i timmen & jag funderar nu på ifall Omega skulle hjälpa honom, & oss, att få sova bättre.

    Men behöver vägledning & hjälp. Finns det Omega som en så liten kan äta för det första? Vart får man tag i det i så fall? Har läst nått om eye q baby, men det finns inte i sverige vad jag förstår?

    Otroligt tacksam för snabba svar!
    Hej, förlåt att det har dröjt innan jag har svarat.
    Om du ammar så kan du äta Omega själv så går det över i bröstmjölken till barnet.
    Eye Q baby finns inte att köpa här i Sverige vad jag vet men det går lätt att få tag över nätet tex på amazon.uk annars kan du ge lite Eskimo kids, tänk bara på att det är D-vitamin i den så du inte ger för mycket med de vanliga dropparna.
    Annars kan du ta tex vanliga kapslar från eye Q eller mor-EPA mini och sticka hål med nål och klämma ut på sked och ge som det är eller tillsammans med lite fruktpuré och/eller välling/bröstmjölk/ersättning.
    Eye Q baby är i kapslar som är lättöppnade annars är de ganska lika mumomega som är samma tillverkare som Eye Q. Så det är mest ett säljknep. Förhållanderna mellan de olika oljorna är lite olika i de olika produkterna, Det som skiljer brukar vara EPA och DHA, Omega-3 och GLA som är Omega-6. I Eskimo kids är det även Omega-9, främst bra för huden.
  • Little Ms Chatterbox

    Jag vill dela med mig av ett nytt knep som jag har upptäkt att mina små barn (3 & 4 år gamla) uppskattar. C. ville ha Eskimo kids för apelsinsmakens skull. Det var gott i 3 dagar sen tyckte hon väl att det blev för starkt. Så jag hällde upp det i ett medicinmått och sen tog jag lite röd lättdryck, i detta fallet Kiviks Blåbär & Lime. Jag sa till barnen att de skulle titta noga det gula var först, i botten på måttet sen när juicen hälldes i så "Magi!! Den hamnade överst Och det blev inte orange utan fortfarande gult och rött. Då var det helt plötsligt kul att dricka det igen.


  • Little Ms Chatterbox
    UntilTheDark skrev 2010-10-13 15:05:08 följande:
    Någon som äter Möllers Tran här? Har börjat med den oljan och hoppas på bra resultat
    Jag har inte testat den själv men vill bara påpeka att det är av fiskens lever, man kan inte kontrollera på samma sätt hur mycket tungmetaller den inehåller.
    Sen känner jag att den sidan verkligen vill racka ner på alla andra, rubb och stubb. Tex vi tar från levern, fiskköttet blir till mat. Medan andra tar köttet och slösar på det. Det är inte bara en omskrivning av sanningen det är till vis del lögn också. De flesta som tar olja från fiskarna som fiskas utanför chiles kust där är omegaoljan en biprodukt, fiskköttet används främst till foderframställning. Man anväder allt på fisken där med.

    Tyvärr måste jag säga att den sidan ger mig kväljningar pga sitt upplägg på sidan. Hade man ändrat texten så hade jag inte känt sån motvilja men nu så...

    Hur smakar den förresten?
  • Little Ms Chatterbox
    First baby skrev 2010-10-20 21:32:13 följande:
    hej hittade hit via en annan tråd. Glad
    Är d inte så att d rek åldern att börja m omega är 6 mån? Hittade denna sina då amazon ej funkar, www.auravita.com/product/Eye-Q-Baby-Capsules....
    Är det kapsar man öpnnar & ge d med tex fruktpure eller det är flytande i en flaska? Jag tar inget, vet ej vilka man ska köpa. D är värsta djungeln...
    tror att det är från 6 månader för rekommendationerna att amma är utt till 6 månader, om mamman äter Omegakapslar (eller bara vanlig kost som är Omegarik) så går det över i bröstmjölken, då behöver man inte ge tillskott.
    Tex så är NAN mjölkersättning Omegaberikad så det är ingen fara att ge Omegatillskott tidigare än 6 månader.
    Den länken som du har där är Eye Q baby som jag har skrivit om tidigare. Det är kapslar med "twist-off", bara lättare att öppna och blanda i valfri mat.
    Prismässigt har jag ingen aning om det är förmånligt eller inte.
  • Little Ms Chatterbox
    First baby skrev 2010-10-20 22:42:06 följande:
    förstod inte där...
    Jag ammar ger ingen ersättning alls. Hon har precis börjat m smakisar. Jag äter ingen tillskott förutom multivitamin kvinna. Fick äter sällan fisk.
    WHOs rekommendationerna är ju att man ska amma till barnet är 6 månader, om man då gör det så ska man ju inte ge något annat alls så det kan vara därför som det står på kapslarna att de är från 6 månader. Det är iaf vad jag tror. Och om man ammar så får barnet i sig den Omegan mamman har i sig, så barnet behöver inte tillskott.

    Inget om ammningsrekommendationerna till dig personligen, det är bara varför jag tror tillverkaren skriver från 6 månader. Du får göra som du vill med amningen.
  • Little Ms Chatterbox
    Tida77 skrev 2010-10-22 14:25:19 följande:
    Ni kunniga här inne;

    Jag ger, och har gett, dottern (nu drygt 2 år) omega 3 tillskott. Först fick hon på flaska men nu äter hon kapslar som hon tuggar sönder och tycker är jättegoda.
    Hon har alltid fått samma som jag tagit, kommer inte ihåg namnet nu men det är köpt på hälsokost och innehåller ingen omega6 utan bara 3. När jag nu var till hälsokosten för att köpa ny tyckte hon inte alls att jag skulle ge dottern av den för det var aldeles för hög koncentration (35%tror jag) och att det kunde göra att hon förblödde om hon råkade ut för en olycka.

    Nu köpte jag Pikasol till mig själv och en som hette Eskimo till henne som bara var hälften så stor och med lite mindre koncentration. Men hon i affären tyckte inte att jag skulle ge henne den heller varje dag.

    Är det verkligen så farligt? Hur stora doser ger ni era barn?

    (vill inte ge olja utan kapslar, och inte de vanliga "kids" som finns som det är massa sött och smaker i)

    Tacksam för svar
    Det där med olycka så kan man tänka så här. Sjukvården har medicin mot lättblödnad och man får blod om det behövs. Risken att man kommer råka ut för det värsta scenarier är inte så stor, mot de bra effekterna av Omega-3. Risken att råka ut för en olycka med eller utan Omega i kroppen är inte heller så stor, med tanke på hur ofta man tex åker bil.
    Om man ska gå igenom en planerad operation så kan man ju sluta med Omega ett tag innan operationen för att minimera risken.

    Om man går efter rekommendationerna från tillverkarna så kan det inte bli fel. Hälsokost här i Sverige får inte vara farligt höga doser.

    Det där med procentsatsen på de olika tillverkarna har jag faktisk aldrig satt mig in i utan har bara gått efter hur många mg EPA, DHA och GLA det är i kapslarna. Kan hända att jag skulle ha missat något där men jag är inte tillräckligt klok för att förstå det där.

    Om det var Eskimo kids du köpte så är det inte så mycket "onödigt", Efalex har lite E-nummer och sånt och sen finns det andra tillverkare med många andra saker och t.o.m. sötningsmedel.
    eye Q kapslar innehåller inget sånt, tuggisarna är smaksatta med jordgubbsmak, naturlig  men inget sötningsmedel. Samma med Mor-EPA mini. De här preparaten är med både Omega-3 och Omega-6. Samma tillverkare som Mor-EPA mini har en sort som heter Mor-EPA Smart Fats som bara är Omega-3. Inga konstigheter i den.

    Jag skulle inte alls vara rädd för dosen på Omega om du ger det som står på förpackningen. Jag har gett min son 2g under lång tid, nu äter han annan sort, PlusEPA och 2 kapslar Eye Q på kvällen. och vi får lika bra effekt av det men det är lite mindre mängd.
  • Little Ms Chatterbox
    Emmylou skrev 2010-10-29 17:28:12 följande:
    Hej på er!

    Efter att ha lusläst bl.a denna tråd har jag idag gett sonen (15 månader) Eye Q. Ska bli mycket spännade att se om det har effekt mot hans många uppvaknanden på nätterna! Jag hoppas innerligt, är snart ett vrak..

    Jag ringde numret som står på flaskan och fick rådet att ge 10 ml per dag i 12 veckor, det gäller tydligen barn upp till 2 år (efter 12e veckan 5 ml). Hon avrådde att hälla det i välling, kall vätska om man behöver späda. Men, sonen smaskade i sig Eye Q vanilj utan grimaser. Bra start Nu får vi se hur sömnen blir snart.
    Hoppas det blir bra! Berätta gärna om hur det går.
  • Little Ms Chatterbox
    Emmylou skrev 2010-10-30 10:01:35 följande:
    Hej!

    I natt sov sonen utan avbrott till 05 för andra gången i sitt liv! Sen somnade han om och sov till 07. Sovfest!! Är helt förundrad om Omegan kan ha haft sådan snabb effekt, men det verkar ju för klockrent för att vara slumpen. Ska blir intressant att se hur det fortlöper!

    Trevlig helg!
    Mina barn har svarat fort och bra på Omega. Jag kan se på eftermiddagen att de inte har fått Omega till frukost. Depåerna behöver byggas upp men är inget konstigt att det blir bättre sömn s¨å fort som din son har sovit inatt.
  • Little Ms Chatterbox
    Mamma Tes skrev 2010-11-04 13:52:35 följande:
    Jaha och där har ni nu nämt alla 3 sorter Vilken ska jag nu börja med att testa? *beslutsångest*
    Eka försöka dra ner antalet
    Eye Q finns som flytande med smak, det är ju bra, om barnet gillar det. Men annars så kan man ju köpa kapslar och sticka hål med nål och klämma ut innehållet över mat eller ge det som det är. Man vet inte hur barnen reagerar på det, mina har lättare för att tugga sönder en icke smaksatt kapsel och ta det så. Själva kapseln spottar de ut. Ena kille vill gärna fortsätta tugga på dom som tuggummi Kräks
    Fördelen med kapslar är att du själv kan ta resten om barnet vägrar. Kan du ju även göra med flytande men för min del så skulle det inte gå och jag tror det är många vuxna som håller med.

    Personligen så har mina barn haft bästa effekten av Mor-EPA min junior när det gäller sömnen. Så om du har tur att det är så för alla så kan du ju välja dom. De kan också vuxna ta om inte barnet gillar dom. Mor-EPA mini finns bara i jordgubbssmak, lite äldre barn klarar av att svälja dom men de går även att tugga på. Eller sticka hål och kläma ut innehållet.

    Eskimo kids innehåller även Omega-9 som är extra bra för huden.

    Så, nu blev du bara mer obeslutsam. om du inte vet vad du ska göra av dina pengar så testa dig fram men man brukar säga att det är lite bättre kvalite på oljan när det är lite dyrare per dagsdos. Men försök få tag på billigaste alternativet.
    En del hälsokostbutiker kan bjuda på smakprov på kapslar så testa att fråga hos din lokala hälsobutik.
    Jag brukar köpa från vitaminvaruhuset.se ganska billiga och en bra sida, lätt att hitta.
Svar på tråden Mega -Omega till alla! :-)