Inlägg från: Little Ms Chatterbox |Visa alla inlägg
  • Little Ms Chatterbox

    Mega -Omega till alla! :-)

    Paninaro skrev 2010-06-28 20:52:12 följande:
    Hej alla Omega-experter!

    Jag lider av eksem som kommer och går i perioder. Jag har varit hos läkaren som konstaterat att jag har atopiskt eksem. Orsaken till det vet man ju inte. Jag smörjer med kortison och det hjälper väl lite.
    Jag vill minnas att jag läst att det finns någon typ av Omega som kan lindra dessa besvär. Är det Omega 3? I så fall vilken sort tror ni passar mig bäst?
    Lite bakgrundsinfo om mig; jag är kvinna, 34 år och hoppas att snart vara gravid igen. Vad ska jag välja i denna djungel av produkter?
    Tacksam för alla tips!
    All Omega är bra för huden men det bästa är Omega-6 & -9.

    Jag har Psoriasis och blev väldigt mycket bättre när jag började med Omega-6. Först tog jag Qarma, med dom ska man "ladda" i 12 veckor med 6 kapslar och sen gå ner till2 men jag fick så jättefet hy så jag tog bara 4 st ett tag och sen tog jag 3 resten av tiden. Sen gick jag över till Efamol det är större kapslar så jag tar bara 1 av dom. Jag har ätit Mor-EPA mini länge och i den är det även Omega-6 men inte så mycket så det påverkade Psoriasisen.

    Angående graviditet så är det bra med Omega-3 oljan DHA. Det finns preparat framtaget för främst gravida, tex Mumomega (Eye Q s tillverkare) och MorDHA (Mor-EPAs tillverkare) Efanatal.
    Jag vet inte men jag gissar på att de här olika produkterna är lite dyrare per dagsdos än om du skulle ta vanliga Eye Q, Mor-EPA eller annat.
  • Little Ms Chatterbox
    Paninaro skrev 2010-06-29 22:42:18 följande:
    Little Ms Chatterbox
    Tack för hjälpen! Imorgon blir det lite Omega-shopping.
    Hoppas du hittar nägot som passar dig.
    Berätta gärna hur det har gått. På mig så märkte jag förändring redan efter nästa dusch någon dag senare. Det kliade inte lika mycket och inte så mycket "skinnfnas"
  • Little Ms Chatterbox
    impahimpa77 skrev 2010-07-09 14:20:08 följande:
    Vår son är tio månader o nu börjar vi med Eskimo kids, får se om det gör någon skillnad med sömnen o att han alltid är så "speedad".
    Men någonstans läste jag att den första tiden skulle man ge tre teskedar, någon som vet nåt om det?
    Inte med Eskimo kids. Det är bla med Eye Q och Efalex (tror jag) som man ger högre dos första tiden.
  • Little Ms Chatterbox
    syfroken skrev 2010-07-22 12:38:55 följande:
    Hejsan!
    Nu har jag äntligen hittat hit och har skummat igenom alla inläggen, men jag blir fruktansvärt förvirrad.
    Min dotter på snart 8 år får utbrott och slår sin syster och ska nu vidare till BUP. Hon har svårt att somna på kvällen och är orolig.

    -Har förstått att plusepa ska vara bra, men vart köper jag det? Hur mycket ger jag?
    -Min sambo har varit hemma på heltid i över 3 år för depression. Finns det något han kan testa?
    -Jag blir lätt stressad och arg och är sjukskriven för utmattning. Vad finns för mig?
    -Min 5 åring har nattskräck. Vad ska hon äta?

    Snälla hjälp mig!!!
    När min dotter hade nattskräck var hon fri från den med Omega-3. Hon fick Fritt Flyt, det räckte. Men hon hade urusel sömn för övrigt och det blev inte bra förrän hon fick kapslar med både Omega-3 och Omega-6 i. Dröjde någon vecka innan den verkliga effekten kom hos henne med bättre sömn. Nattskräcken försvann däremot med en gång, så länge hon fick Omega.

    Jag har bett vitaminvaruhuset att ta hem PlusEPA, får se om de gör det. Annars kan du be din lokala hälsokost att ta hem det, är Hela Pharma som distribuerar den. Den ska kosta ca 280 kr, 30 kapslar.

    Jag vet inte så mycket hur det är med Omega och hormonellt välbefinnande. Omega-6 sägs vara bra för en hormonell balans och jag äter det, men det är för min psoriasis så jag tänkte inte så mycket på mitt välbefinnande när jag började med det, hade ju ätit andra kapslar med både Omega-3 & -6 innan så var ingen markant övergång. Men jag tänkte på att när jag började med Omega så kände jag mig piggare i kroppen och huvudet. Inte så degigt, typ.

    Hoppas ni hittar något som passar till er alla.
  • Little Ms Chatterbox
    Fizens mamma skrev 2010-07-27 20:53:39 följande:
    hej hej... hgar fått hem min PlusEpa till min son idag som jag ska prova på honom, han vill dock inte svälja, han vägrar, han bara gråter å får panik.

    någon som har något tips????? kan man göra sönder den?får man göra sönder den? vet att det smakar illa men om han tar den typ i saft eller sylt eller nåt är det ok eller får man inte bryta "skalet"

    finns det fler som har barn som inte kan svälja sina??? hur har ni gjort???

    tacksam för snabba svar!!!!

    mvh carolline
    Mina 3 små barn (3 & 4 år) biter sönder kapslarna. Det luktar, och förmodligen även smakar perk! Kräks Men det går bra endå. Kapseln är bara ett gelatinskal. Visserligen så är kapseln till just PlusEPA gjord så att den inte ska lösa upp sig direkt i magen och på det sättet göra att man inte rapar fisk så mycket.
    Hur gammal är barnet? Jag har flera olika tips men det beror lite på hur gammalt barnet är för att det ska passa.
    Stora killen (8 år) sväljer hela kapseln nu efter att vi helt sonika betalade honom för att försöka. Även misslyckade försök betalades alltså. Men den lilla pengagiriga gossen klarade av det på andra försöket så blev inte så dyrt för oss i längden. Han fick mindre och mindre betalt för varje gång som han lyckades och blev mer van med det.
  • Little Ms Chatterbox
    Lottie72 skrev 2010-07-29 10:14:45 följande:
    tack för svar!! Vad är full dos på plus epan? mer än en kapsel?
    PlusEPA är en kapsel/dag. Den innehåller 500mg EPA.
    Vi ger PlusEPA på morgonen och 2 Eye Q på kvällen. För några dagar sen var Eye Q slut här hemma och det blev glapp på någon dag innan vi fick hem ny så då fick han 2 Mor-EPA mini istället till kvällen och jag tycker nog att han var något lungnare, harmoniskare under just dom dagarna, men det är helt ovetenskapligt
    HA82 skrev 2010-07-29 14:53:59 följande:
    nån som vet vart man kan få tag på Eye Q baby?
    Tror inte att de finns här i Sverige men det går att få hem tex från amazon.com
  • Little Ms Chatterbox
    Lillmonstret skrev 2010-08-15 23:00:38 följande:
    Har nu hittat en produkt som heter eye Q baby men den verkar inte gå att köpa någonstans
    Den saluförs inte i Sverige men finns att få tag på tex Amazon.com
    Om du ammar så går det över i bröstmjölken så får ni båda nytta av det. Det finns mumomega, samma tillverkare som Eye Q; Efanatal, samma tillverkare som Efalex och MorDHA, samma tillverkare som Mor-EPA mini. De har riktakt in sig på att vara bra för gravida och ammande.
    Om du inte ammar så kan du ge tex Eskimo kids, minska lite på D-vitamin dropparna. Det går att blanda med tex ersättningen. Eller någon av de andra, mumomega Efanatal eller MorDHA. Eye Q baby är främst en lättöppnad kapsel men det går lika bra att ta en vanlig kapsel och sticka hål med nål och klämma ut innehållet.

    Jag brukar köpa på vitaminvaruhuset.se , de har alla jag nämnt utan MorDHA. Annars så bör de finnas på närmsta hälsokost.
  • Little Ms Chatterbox
    Flowerfairy skrev 2010-08-16 15:16:25 följande:
    Nu har jag och sonen tillsammans käkat upp ett paket e-epa utan resultat... Min 5 åring har troligtvis Aspergers (och jag har liknande symptom) och jag hade hoppats det skulle hjälpa honom mot alla utbrott.

    Vi har tagit en kapsel varje morgon under några månader. Själv känner jag mig likadan som förut. Sonens utbrott kan möjligtvis ha minskat något i antal, fast däremot är utbrotten mycket värre och våldsammare. Han är mycket aggressivare och slåss mer.

    Många har skrivit att de inte märkt resultatet förrän de slutat med omegan och märkt skillnaden. Vi har haft uppehåll i ca en vecka och det är inte värre nu än under tiden...

    Hur länge ska man äta E-epa innan man ser resultat? Är kanske en kapsel per dag för lite? Ska vi prova någon annan sort i stället?
    Vad tråkigt att det inte har haft någon inverkan.
    Just E-Epa så har jag sett att man rekommendationerna är 1-2 kapslar så det går ju testa om det blir någon effekt med att ge mer.
    Har du testat något annat märke, tex Mor-EPA mini, den är det både Omega-3 & -6 i. Kanske den kombinationen han bättre behöver.

    Vi började att ge sonen Mor-EPA mini första gången för snart 3 år sen och det märktes först och främst på humöret. Och att han somnade mycket lättare.
    Själv har jag ätit Omega i flera år också, men den sista tiden har jag gått över till just PlusEPA, annat märke men med samma mängd EPA som i E-Epa. Idag fick jag mensen och jag blev totalt överraskad för jag har inte haft någon PMS alls denna månaden. Så på mig verkade det väldigt bra.

    Om du testar något annat märke så var inte rädd för att ge mer än rekommenderade dosen. Det finns typ 2 kända biverkningar, Omega-3 kan vara något blodförtunnande och att man kan bli lite lösare i magen men det är ofta övergående.
    Jag blir så ledsen när jag får höra att det inte hjälper med Omega. För de flesta ger det så mycket, hela livet blir annorlunda. När det inte blir så för andra så tar jag det nästan personligt Jag önskar att ni hittar något som hjälper er.
    Har ni kontaktat bup för utredning och stöttning?
  • Little Ms Chatterbox
    fabri skrev 2010-08-23 12:11:51 följande:
    Finns det kapslar med omega-3 för barn? Min son äter flytande just nu men tycker det är superäckligt och det är en kamp varje morgon. Däremot är han duktig på att svälja tabletter så det skulle nog vara enklare för honom.
    Bla Eye Q, Mor-EPA mini och Efalex finns i kapslar, både tuggisar med smak och vanliga kapslar. De innehåller både Omega-3 och Omega-6. Mor-EPA smart fats är det bara Omega-3 i, annars finns det massor med märken med bara Omega-3 i. Pikasol, Disney har kapslar med Omega. Finns hur mycket som helst.
    Vad ger du nu?
Svar på tråden Mega -Omega till alla! :-)