• Jordgubbsmix

    14 år och gravid

    Hej! Igår fick jag reda på att jag är gravid. Först blev jag rädd, jag hade aldrig trott att det skulle kunna hända mig. Men testet visade ett starkt plus. Jag har alltid varit emot aborter, men när jag berättade för mina föräldrar fanns det inget annat alternativ, de frågade inte ens mig om jag hade funderat på något annat. Visst kan jag förstå det. Men eftersom min mormor blev gravid med min mamma när hon var 14 trodde jag att de skulle förstå bättre. Jag vill helst inte göra abort, men visst förstår jag att det skulle bli väldigt svårt att vara 14 år och ta hand om en liten bebis. Och jag tror säkert att jag är mognare och klarar av mer än vad jag egentligen gör. Min pojkvän är 18 år och vi har varit tillsammans i snart 1 år. Han säger att han kommer stödja mig i vilket beslut jag än tar. Kan han bli anmäld för något? Jag gick upp en klass i 2an och har alltid varit med äldre människor. Så jag är kanske lite mognare än de som är lika gamla som mig. Just nu så känner jag att jag vill behålla barnet, men jag är rädd för att mina föräldrar inte kommer att stötta mig.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-27 07:57
    varför fungerar det inte att styckeindela?

  • Svar på tråden 14 år och gravid
  • Triskele
    Jordgubbsmix skrev 2010-04-27 08:43:24 följande:
    Jag vet att det inte låter så ansvarsfull, men det känns som om jag har växt på en natt. Äh, det är svårt att förklara.. Men hur mycket kan kroppen skadas utav att vara så ung och föda ett barn?
    Det du bör göra är ju att kontakta ungdomsmottagningen och ställa dessa frågor, här kan du få gissningar, medan personer med utbildning kan besvara frågorna utifrån sin expertis.
    *ideas are bulletproof*
  • Jordgubbsmix
    Pregga skrev 2010-04-27 08:30:30 följande:
    beror ju lite på, om Ts föräldrar anmäler han så kan han få fängelse.
    så, om inte mina föräldrar anmäler honom så kommer han klara sig?
  • Kellyskakburk

    TS!

    I den här frågan är det enda intressanta vad du känner och tycker! Om du vill behålla barnet så ska du göra det! Låt dig inte påverkas av dina föräldrar, vilket såklart är lättare sagt än gjort! Det är tråkigt att höra att dina föräldrar inte tar mer ansvar för dig än att de tvingar dig till abort, det låter väldigt omoget i mina öron!

    Du är 14 år men det finns 40 taggare som inte är mogna nog att ta hand om ett barn! Visst kommer du behöva stöd och hjälp, men det finns INGENTING som säger att du inte klarar av att ta hand om ditt barn. Dessutom är din kille lite äldre än du vilket kanske är en fördel i det här fallet!

    Och tvärtemot vad många här vill påstå så klarar sig barn alldeles utmärkt utan både skidor, cyklar, semesterresor och märkeskläder!!!

    Förr fick alla barn i din ålder och det gick hur bra som helst! Det är bara idag som folk måste leka av sig tills de fyllt 45!! Hur måga 35-åringar lämnar inte titt som tätt bort sina ungar för att de ska ut och festa, umgås med vänner osv osv. Betyder det atta de är omogna? Ja, kanske, eller så är de precis som du, i behov av stöd, och hjälp för att klara sin föräldraroll. Om du kikar runt i forumen här så ser du även snart att det är inte de unga föräldrarna som har sina barn 50-timmar i veckan på dagis, utan det är de gamla föräldrarna, de som måste jobba, jobba, jobba, för att ha fina villan, dyra bilen, lyxiga sommarsutgan och allt det där andra meningslösa. Det är de som måste jobba, jobba jobba för att få in pengar så att de kan köpa saker till sina barn för att kompensera all den tid barnen aldrig någonsin får!

    Gamla föräldrar vill gärna veta bäst, villa gärna tala om, men vet du vad? Jag tror på dig! Lyssna till ditt hjärta! Tar du bort ditt barn nu får du det aldrig tillbaka! Och du klarar det! Precis lika bra som någon annan!!!

    *kram*


  • BlommyNess12

    Nej, det betyder inte att han kommer klara sig, myndigheterna kommer mest troligt göra en socialanmälan om att ett barn (du) far illa och har blivit våldtagen när det kommer fram vem som är pappan.

  • Triskele
    BlommyNess12 skrev 2010-04-27 08:44:17 följande:
    Tja, svårt att uppskatta varför han blev det utan närmare insikt i fallet. Men denna klausul ska förhindra åtal av samtyckande sex mellan ungdomar.
    *ideas are bulletproof*
  • ZbrushEr

    Hej! Hemskt ledsen att säga detta och jag är inte okänslig utan helt insatt i tonåren och utvecklingen där. Du är för ung för att ta hand om bebisen. Du behöver all stöd du kan få av dina föräldrar om det är meningen att du ska behålla barnet. Din kropp kommer att anpassa sig rent kroppsligt men du är inte mentalt mogen att ta hand om barnet.


    Detta är inte riktigt bra läge för dig. Ekonomiska förutsättningar finns inte. Du har ingen utbildning än för att ta hand om de behoven. 
  • Bubbis10
    Jordgubbsmix skrev 2010-04-27 08:43:24 följande:
    Jag vet att det inte låter så ansvarsfull, men det känns som om jag har växt på en natt. Äh, det är svårt att förklara.. Men hur mycket kan kroppen skadas utav att vara så ung och föda ett barn?
    Ts

    jag dömer dig inte på ngt vis, å det vill jag att du tar åt dig av. Hur mkt din kropp kan skadas, ja inte så mkt....snarare ditt psyke, oavsett beslut. Å det kan bara komma fr dig själv. jag flyttade hemifrån som 15åring hem till min kille som då var 19 år. Ingen av oss hade haft sex innan å jag flyttade pga omständigheter fr mitt "hem" med mamma. Jag hade ingen kontakt med henne å jag fick inte veta var man skaffade p.piller osv. Vi körde med avbrutet, men en dag så var graviditeten ett faktum...jag blev tvingad till en abort, det va det eller hamna på gatan typ.

    jag mådde så fruktansvärt dåligt å kan än idag tänka att jag skulle haft ett barn på ca 17 år....Men nu när jag har barn så inser jag trots den smärtan å de ärr det skapade att det var det bästa just då.
    idag som 32 år skulle jag INTE göra det.
  • BlommyNess12
    Triskele skrev 2010-04-27 08:50:04 följande:
    Tja, svårt att uppskatta varför han blev det utan närmare insikt i fallet. Men denna klausul ska förhindra åtal av samtyckande sex mellan ungdomar.
    Jo, allt jag vet är att jag var vän med den tjejen. Hon hade suttit i rätten och berättat att hon var med på det och hur kära de var.
    Hon var helt förstörd när han blev dömd, grät i flera veckor.
  • Bubbis10
    Jordgubbsmix skrev 2010-04-27 08:48:38 följande:
    så, om inte mina föräldrar anmäler honom så kommer han klara sig?
    Det kan jag inte svara på Ts, det kan ju som hellokillen säjer vara så att myndigheterna gör det....jag kan tyvärr inte ge dig ett säkert svar på det.
Svar på tråden 14 år och gravid