• Jordgubbsmix

    14 år och gravid

    Hej! Igår fick jag reda på att jag är gravid. Först blev jag rädd, jag hade aldrig trott att det skulle kunna hända mig. Men testet visade ett starkt plus. Jag har alltid varit emot aborter, men när jag berättade för mina föräldrar fanns det inget annat alternativ, de frågade inte ens mig om jag hade funderat på något annat. Visst kan jag förstå det. Men eftersom min mormor blev gravid med min mamma när hon var 14 trodde jag att de skulle förstå bättre. Jag vill helst inte göra abort, men visst förstår jag att det skulle bli väldigt svårt att vara 14 år och ta hand om en liten bebis. Och jag tror säkert att jag är mognare och klarar av mer än vad jag egentligen gör. Min pojkvän är 18 år och vi har varit tillsammans i snart 1 år. Han säger att han kommer stödja mig i vilket beslut jag än tar. Kan han bli anmäld för något? Jag gick upp en klass i 2an och har alltid varit med äldre människor. Så jag är kanske lite mognare än de som är lika gamla som mig. Just nu så känner jag att jag vill behålla barnet, men jag är rädd för att mina föräldrar inte kommer att stötta mig.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-27 07:57
    varför fungerar det inte att styckeindela?

  • Svar på tråden 14 år och gravid
  • Fidelli

    Hej TS.

    Jag har varit i samma sits som dig, dock några år äldre. Och det var min mamma som ringde och beställde tid, utan min vilja. Hon följde också med mig dit och stöttade mig när jag bröt ihop gång efter gång. Jag ville så gärna behålla barnet, men pappan ville inte, och mamma ville inte. Jag ångrar det fortfarande och tänker på det varje dag.

    Men samtidigt så vet jag att det var bäst för mig just då. Hade precis fått ett syskon och hade 2 till, på 2 & 3 år. Mina föräldrar hade inte kunnat hjälpa mig så mycket som dom hade velat just då iom. att jag inte var tillsammans med pappan till barnet. Jag hade klarat det själv, men jag ville inte klara det själv, jag ville klara det tillsammans med någon. Stöd är det viktigaste för dig just nu.

    Nu är jag 23 och planerar lite smått att skaffa barn med min pojkvän.
    Jag har hunnit med 3 resor och bott i Thailand 6 mån för att jobba. Jag har överlevt på 0 kr, och tjänat hur mycket pengar som hellst vissa stunder.  Festivaler, fått mitt tonårshjärta krossat så många gånger. Men tillslut sitter man här, känner att det är så himla rätt. Och det har gått så himla fort.

    "Du kan skaffa barn om 10 år" låter som en evighet, det fick jag också höra, och jag hatade dem orden.

    Jag lät förståndet agera den gången och det är jag glad för idag, men känslorna kommer alltid finnas kvar.

  • ÅzaLu

    Ingen lätt situation du hamnat i ts, jag kan bara se tillbaka på mig själv. Jag hade aldrig fixat o ah ett barn när jag var 14. behovet av att festa fanns inte för mig heller förräns jag blev 18, då ville man ut o ha skoj med kompisarna, flirta o bli lite rund under fötterna, det var även då suget av att upptäcka världen kom...

    visst anpassar man sig efter sin situation men att vara 14 o ha ett så stort ansvar som att vara mamma o ta hand om ett barn anser jag som väldigt svårt både ekonomiskt och psykiskt. du har inte ens gått klart grundskolan... och för att kunna få jobb idag så krävs det minst gymnasialutbildning. även då är det svårt att få jobb....

    Tänk efter och gör det som du känner är bäst!!

    lycka till!!

  • ZbrushEr
    Känns bra och vara gamling för man vet var man har sin grund och trygghet. Det är kanske inte så fel att lyssna på vad gamlingarna har att säga {#lang_emotions_wink}. Ta det lugnt {#lang_emotions_smile}
    Det är väl aldrig roligt att höra att man inte är mogen nog, ts, men det finns ett större djup att reflektera över, än du ännu upplevt. 
  • Pix Ladin

    Jo, en sak till.

    OM du nu väljer att behålla barnet rekommenderar jag dig att flytta hemifrån direkt och till fullo ta ditt ansvar. Den dagen jag blir mormor eller farmor vill jag inte ha bebisen störandes min nattsömn varje natt. Då vill jag inte byta blöjor dagligen. Låt dina föräldrar få bli gamla i lugn och ro. Att ta ansvar till fullo är även att ta ansvar för dem.

  • lindha3

    oj 14 år! Din kille kan ju bli straffad för att ens gjort dig med barn.

  • Kellyskakburk
    Pregga skrev 2010-04-27 09:22:57 följande:
    Oj, vilket dömande inlägg. Jag blev mamma som 20 åring, å nu e jag med barn igen som 32 åring. det är en väldig skillnad på mognad mentalt. å jag anser inte att jag e en gamling eller att det skulle vara fel i att jag väntade på nr 2 å ville ha det mer ordnat omkring mig. Barn är väl inte alls det jobbigaste som hänt oss gamlingar, bara det visar på ett mkt omoget tänkande hos dig.
    <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Tahoma; panose-1:2 11 6 4 3 5 4 4 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:1627400839 -2147483648 8 0 66047 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:none; mso-layout-grid-align:none; text-autospace:none; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-bidi-font-family:Tahoma; mso-fareast-language:#00FF;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

    Om barn inte är det jobbigaste som hänt så undrar jag varför det alltid påtalas hur JOBBIGT det är att ha barn? Inte allt för sällan från just gamla föräldrar.

    Jättekul för dig att du ordnat upp ditt liv! Men uppenbarligen klarade du av att ta hand om ett barn även utan ett ordnat liv. Vad gör dig så unik gentemot alla andra? Om du kan ta hand om ett barn, dit oordnade liv till trots, varför skulle inte TS klara av det?


     

  • Bubbis10
    Kellyskakburk skrev 2010-04-27 09:37:45 följande:
    <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1107304683 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Tahoma; panose-1:2 11 6 4 3 5 4 4 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:1627400839 -2147483648 8 0 66047 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:none; mso-layout-grid-align:none; text-autospace:none; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-bidi-font-family:Tahoma; mso-fareast-language:#00FF;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} .MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; margin-bottom:10.0pt; line-height:115%;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> Om barn inte är det jobbigaste som hänt så undrar jag varför det alltid påtalas hur JOBBIGT det är att ha barn? Inte allt för sällan från just gamla föräldrar.Jättekul för dig att du ordnat upp ditt liv! Men uppenbarligen klarade du av att ta hand om ett barn även utan ett ordnat liv. Vad gör dig så unik gentemot alla andra? Om du kan ta hand om ett barn, dit oordnade liv till trots, varför skulle inte TS klara av det?  
    jag tror inte ngn här inne har påtalat hur jobbigt det är, utan snarare vilket ansvar det är. ja jag klarade å ta hand om mitt barn, men vissa stunder va det kämpigt-å jag var 20 år hade bott hemifrån i 5 år, å var inte 14 å bodde hemma. det är skillnad!!
  • Jezamine

    Din pojkvän kan väl "åka dit" för att ha haft sex med minderårig?


    Avstängd tills vidare
  • kalkprinsessan

    Ja vad ska man säga, du har två val.

    1: Gör abort och gå klart skolan med bra betyg, skolan måste du iaf gå för du har skolplikt. Och vill ni ha barn så skaffa det senare när betygen är färdiga. Bara för att man gör abort betyder det inte att man aldrig mer kan skaffa barn.

    2: Behåll barnet, flytta hemifrån, skaffa ett jobb vid sidan av skolan så du kan vara med och försörja din familj, du får ju inte ens soc bidrag för att du räknas som barn ännu.


Svar på tråden 14 år och gravid