• Forestman66

    Vuxna oskulder

    Mitt påstående efter att tidigare i livet ha trott att "alla" över 18 haft sex, starkt påverkad av organisationer som RFSU, media etc är att jag äidag VET att det finns otroligt många sexuellt oerfarna oskulder över både 30, 35 och 40.  Manliga såväforuml som kvinnliga och att det finns lika många orsaker till att de är s asdfoskulder som det finns i antal.alsdkflöa

    Min fråga är följande: Tycker människor i allmänhet (eller detta forums flitiga skribenter) att det är något "fel" på dessa människor eller att de skulle vara "motbjudande" / "avtändande" på något sätt med vuxna oskulder av båda könen?

  • Svar på tråden Vuxna oskulder
  • Princ

    En sak i livet ska du veta ,det finns inga fula människor,man är bara mindre vacker

  • Anonym

    Om det inte är nägot de har valt själva så har de blivit bortgallrade av det naturliga urvalet, antagligen för att det är något fel på dem.
    Människan är ett djur med instinkter även om vi vill förneka det, och bland djuren så stöter man bort de som är "skadade" på något sätt så att de för klara sig ensamma. Samma sak gäller nog även människan fast vi inte riktigt är medvetna om det. Kan låta grymt med så är det nog.
    Ni har säkert själva träffat på den där konstiga killen som är lite udda och som man inte vill ha i närheten av sina barn. Vissa hör helt enkelt inte hemma bland "flocken".

  • Anonym

    Postar anonymt för jag inte vill blotta mannens mins tidigare liv för mycket. Han var oskuld tills 25 tror jag det var, helt enkelt för att han inte var tillräckligt uppmärksam. Hans kompisar sa alltid: tjejen där kollar in dig, osv men han trodde inte på dem och märkte inte när tjejer gjorde klara framstötar.

    Han har haft sex med en kvinna innan mig till hälften för att han föll för henne och till hälften eftersom hon var extremt rättfram och han brukar beskriva det som att han blev helt överkörd (inte för att han inte ville men han erkänner att han troligen inte tagit första steget själv). Jag är själv ganska rättfram i sådana situationer, annars kan det mycket väl hända att inget alls hade hänt.

    Maken har aldrig varit blyg, bara inte kunnat se varför någon skulle stöta på honom (vilket JAG inte förstår då tjejer fortfarande vurmar för honom trots att de vet att han är gift). Och sexet är grymt då han ju är med på att testa det mesta eftersom han inte gjort det förr. ;)

  • Anonym (kille 22år)

    Har samma problem som #13 beskriver då jag har mycket svårt att upptäcka när tjejer stöter på mig samt att jag inte riktigt vet hur man ska "få till det" då man kommit så långt att hon sitter i knät och man kramas mm.


    Har haft flickvän när jag gick på gymnasiet men vi fick aldrig det att funka då jag tror det berodde på att hon var för tight(vi var ganska nervösa).


     


    Men upptäcker som sagt inte när tjejer raggar på mig, några exempel:


    Var på resa till en storstad för några månader sedan med ett par kompisar (5 killar och 5 tjejer), efter resturang och vin, senare på kvällen hamnar jag på ena tjejens hotelrum vi kramas och jag ger henne massage men vi skills dagen efter som vänner. Tjejen jag hade på gymnasiet hade vart kär i mig i 2år men jag hade inte märkt det trotts att vi träffades flera gånger i veckan. Var en kompis som talade om det för mig att jag skulle bjuda ut henne. Massor av gånger då man är på danställen när det kommer fina flickor som vill dansa med en men det blir inget mer än lite hångel Händer ofta att jag missupfattar signaler då jag tror att någon gillar mig som bara vill vara vän eller jag tror någon vill vara vän fast de gillar mig.

     


    Är faktiskt mycket jobbigt då jag själv inte är ful utan ganska vältränad då jag under tonnåren var mycket idrottligt aktiv så jag är ganska muskelös. Har många vänner och är ingen enstöring även om jag kanske inte är den som pratar mest av mina vänner.Läser även en bra utbildning med hög ingångslön så man är ju ingen "whithe trash". Tror även utbildningen kan vara en anledning då jag pluggar och jobbar så man hinner inte gå ut lika mycket som när man var yngre. Men det är ju inget att bryta ihopp för även om det suger utan jag får väll hoppas att jag möter en tjej som är lite tydlig. Problemet är ju att man måste våga spela för att vinna och våga förlora.

  • Anonym

    Jag var oskuld tills jag var 22. Det är väl inte jättegammalt, men visst kände man en viss press. Jag anser mig vara "normal", men ville ha sex med någon jag verkligen gillade och då blev det liksom inte av förrän då. Absolut inget jag ångrar! Första gången blev riktigt bra - jag vågar påstå att måååånga tonåringar upplever sin första gång som obehaglig.

  • Forestman66

    Men håll med om att det är någonting ruttet/konstigt i staten Sverige. 
    I media, från organisationer som RFSU etc så sprids det enligt min uppfattning ett "budskap" att när man blivit "byxmyndig" dvs fyllt 15 så bara skall man sätta igång och "nuppa runt". 
    Nuppa till höger och vänster under vilka möjliga och omöjliga tillfällen som helst.  RFSU:s "information" snarast utgår från att "så har du säkert sex" (för det har väl alla?)  Du har ju fyllt 15/18/20...
    "Bejaka dig själv", "var frigjord och modern", "släpp dina hämningar", "njut och boosta dig själv", "ta för dig",  "skit i om någon blir sårad för då är det bara dennes eget fel som inte "förstått"... etc blir det allenarådande mantrat

    Och skulle det fruktansvärda inträffa att någon skulle bli gravid så har vi ju kommit så långt i utvecklingen att det bara är att göra en abort, praktiskt, hygieniskt och enkelt.

    Informerandet blir ett "normerande" och självuppfyllande dogma

    I veckotidningar för "yngre" så handlar det inte OM du har sex eller inte utan det förutsättes ATT det är någonting man (alla) har..  Ingen eller ytterst få står upp och ifrågasätter detta "påstående" av rädsla för att bli utpekad

    Kanske inte så konstigt då att pressen är stor på många och vem vill falla utanför det som anses vara "normalt"... 

  • Anonym (Sex)

    Nej det är, enligt mig, varken "fel" eller "avtändande". Det finns otroligt många ungdomar som gör saker de ångrar pga att de tror att "alla andra" har sex till höger och vänster. Men sanningen är den att man mognar i olika takt. Vissa vill ha sex när de är 15år och andra när de är 25år eller mer, inget konstigt med det. Jag tror att vi är många som önskar glömma vissa "incidenter" vi gav oss in på trots att vi inte var mogna för det. Så för mig handlar det mer om personlig mognad och kraft att stå emot grupptryck än att det skulle vara något "fel". Sen kan det givetvis ha andra orsaker vilket flera här redan gett exempel på! 

    Det är i alla fall min uppfattning efter att ha pratat med många vänner om just detta.

  • Pebble
    Forestman66 skrev 2010-05-06 07:19:50 följande:
    Men håll med om att det är någonting ruttet/konstigt i staten Sverige.  I media, från organisationer som RFSU etc så sprids det enligt min uppfattning ett "budskap" att när man blivit "byxmyndig" dvs fyllt 15 så bara skall man sätta igång och "nuppa runt".  Nuppa till höger och vänster under vilka möjliga och omöjliga tillfällen som helst.  RFSU:s "information" snarast utgår från att "så har du säkert sex" (för det har väl alla?)  Du har ju fyllt 15/18/20..."Bejaka dig själv", "var frigjord och modern", "släpp dina hämningar", "njut och boosta dig själv", "ta för dig",  "skit i om någon blir sårad för då är det bara dennes eget fel som inte "förstått"... etc blir det allenarådande mantratOch skulle det fruktansvärda inträffa att någon skulle bli gravid så har vi ju kommit så långt i utvecklingen att det bara är att göra en abort, praktiskt, hygieniskt och enkelt.Informerandet blir ett "normerande" och självuppfyllande dogmaI veckotidningar för "yngre" så handlar det inte OM du har sex eller inte utan det förutsättes ATT det är någonting man (alla) har..  Ingen eller ytterst få står upp och ifrågasätter detta "påstående" av rädsla för att bli utpekadKanske inte så konstigt då att pressen är stor på många och vem vill falla utanför det som anses vara "normalt"... 
    Kanske delvis, men samtidigt är det ju i RFSUs fall det de håller på med, att främja ett hälsosamt samliv även för unga. Sedan att det kan misstolkas som "ha sex", inte "om ni har sex skydda er och se till att inte göra något ni inte själva vill" är det väldigt synd. Nu har jag ju inte heller direkt granskat RFSUs informationsblad iofs.

    Jag tror dessutom att ungdomar pressar varandra alldeles utmärkt även utan media och RFSU. Jag menar inte att dessa inte skulle ha någon som helst inverkan på unga lättpåverkade sinnen, men jag tror inte att det nödvändigtvis hade varit bättre om det hade varit annorlunda heller. Alltså om ingen pratar med unga människor som trots allt är könsmogna, om sex och liknande.
  • Anonym (snygg och kysk)

    Jag var 26 första gången jag hade sex. Eller ja, då hade vi försökt i något halvår utan att lyckas.

    Jag ser bra ut, har blivit tillfrågad av en stor och känd modellagentur och flera killar har sagt att jag är den vackraste de någonsin sett. Men jag hade inga seriösa förhållanden på den tiden, och ville verkligen inte bli av med oskulden med någon random kille från krogen.

    När jag berättade för killen att han varit min förste, blev han jätteglad. Och han är fortfarande den ende jag varit med.

  • MickeN1973

    Visst finns det.

    Tror det beror på socialinkompetens. Man ser inte signalerna eller missuppfattar dem.

    eller att man söker något som inte finns,  typ att man vill vänta på den rätte.. men vad gör man om denne aldrig dyker upp?

    Men jag tror att berättar man att man är oskuld och uppe i åren lär man snabbt få en stämpel som varande "konstig"  såvida inte personen känner en sedan tidigare.. 

Svar på tråden Vuxna oskulder