• Forestman66

    Vuxna oskulder

    Mitt påstående efter att tidigare i livet ha trott att "alla" över 18 haft sex, starkt påverkad av organisationer som RFSU, media etc är att jag äidag VET att det finns otroligt många sexuellt oerfarna oskulder över både 30, 35 och 40.  Manliga såväforuml som kvinnliga och att det finns lika många orsaker till att de är s asdfoskulder som det finns i antal.alsdkflöa

    Min fråga är följande: Tycker människor i allmänhet (eller detta forums flitiga skribenter) att det är något "fel" på dessa människor eller att de skulle vara "motbjudande" / "avtändande" på något sätt med vuxna oskulder av båda könen?

  • Svar på tråden Vuxna oskulder
  • FullAvFrågor
    MagnusY skrev 2010-05-05 22:04:56 följande:
    Ja, det är något fel på vuxna oskulder. Antingen är de fula som fan, eller så har de gått på sagan om "Gud", och någon religiös dogm. Det är INTE naturligt att vara oskuld när man är över 20!
    Det är inte naturligt att vara oskuld när man är över 20 år? Jag förlorade min oskuld när jag var 21.5 år, jag hade bara inget intresse av sex sedan tidigare. Visst hade jag gjort en hel del sexuella saker - och jag hade aldrig brist på killar som var intresserade - men sex var inget som lockade alls. Förrän jag faktiskt förlorade min oskuld och nu tänker på det nästan hela tiden. Men det är olika för alla, och jag tycker inte alls att det är onaturligt att vara oskuld en bra bit över 20 år, och även om jag skulle bli förvånad över en oskuld över 30 år så skulle jag fortfarande inte tycka att det är något fel på personen.
    Jag kan även tillägga att jag är ateist - så där sprack dina argument.
  • Lasak

    Vart är världen på väg?

    Först och främst, hur kan en oskuld vara motbjudande? Han/hon har inte blivit översvämad med sperma, han/hon suger inte kuk osv.

    För det andra - varför är det en sån j/vla stor tabu att vara oskuld ?
    Fanns en tid i världen då oskulder sågs som något fint, synen på dom var att dom var -rena- och vissa var t.om avundsjuka på oskulder. Detta har min farfar berättat för min farsa och jag har fått höra det från honom.

    Nu är det helt och hållet tvärtom. Tack vare media, tv och framför allt MTV.

    Idag är det "inne" att knulla runt och det är någon slags tävling, den som samlat ihop mest sexpartners vinner.

    Och en annan sak. Gränsen för att bli av med oskuld krymper fan för varje år. Förut var det väl normalt att bli av med oskulden vid 23-25 års åldern.
    Har du idag kvar din oskuld vid 19-24års åldern så blir du betraktad som en skum människa, i vissa fall betraktas du som en människa med en skruv lös.

    Samhället blir sjukare för varje år.
    :)

  • Anonym (simpson)

    Jag tror det kan bero på många saker. En del människor är asexuella och vill kanske inte ha sex. Andra vet inte riktigt hur man gör rent tekniskt. Några kanske har dåliga erfarenheter (sexuella övergrepp mm) och vill inte ha sex mer efter det. Men många av de som inte haft sex när de är över trettio har nog av olika skäl svårt att få kontakt med en lämplig på partner. Det kan naturligtvis finnas massor av skäl till det. De kanske är blyga, avvaktande, tillbakadragna, isolerade på grund av exempelvis arbetslöshet eller sjukdom, uppfattas som udda på ett negativt sätt, jobbiga att umgås med, tar kontakt på ett olämpligt sätt eller är ovårdade.

  • Anonym (simpson)
    Detta var vad jag menade med "tekniskt": Tror det är rätt vanligt. Som tonåring trodde jag verkligen det skulle vara lätt som en plätt. I alla fall trodde jag att killen skulle veta vad han gjorde. Eventuellt skulle han få problem med att penisen slokade eller så skulle det göra ont på mig men det skulle väl gå över efter ett par gånger... Men för mig och min första kille tog det också ett bra tag innan vi lyckades! Vi var båda oskulder, vilket säkert hade med saken att göra. Sen var det bara penetreringen som var lite krångligt, i övrigt hade vi ett bra sexliv från början.
  • TyrionLannister

    Som kille är det inte ett dugg svårt att lyckas bli 30+ oskuld.
    Själv hade jag inga som helst religiösa eller andra förbehåll, tvärtom, jag hade tänk på sex i princip oavbrutet sedan jag var 14 år eller så och var i villig att göra det med vem som helst, inga "det måste vara den rätta" tankar här inte.
    Men om man inte har självförtroendet och kan spela det sociala spelet, veta precis vad man ska säga och hur man ska få till rätt utrstrålning, så får man inte ligga, så enkelt är det.

    Jag hade själv sex för första gången när jag var 33 år gammal (är 34 nu), och då var det i princip en ren en-gång-på-miljonen-lotterivinst:
    En trevlig tjej kontaktade mig på nätet efter att ha läst mina inlägg (på ett annat forum) och tyckte jag verakde intressant. Det ena ledde till det andra som det så fint heter, och jag blev äntligen av med den där förhatliga oskulden.

    Dock så visade det sig att vi var alldeles för olika som personer och vad vi ville ha ut av det hela, så vårt förhallande tog dessvärre slut ganska så omgående, och nu är jag tillbaka på ruta ett, utan den minsta aning vad jag ska göra för att lyckas få till det igen.

    Fast jag är åtminstone inte oskuld längre, det känns skönt!

    Däremot trodde jag att man liksom skulle ha fått det här med sex ut ur systemet nu och kanske kunna få tankarna på annat, men si så lätt var det tydligen inte, miljoners år av evolution gör att man inte släpper det i första taget.

  • Anonym (simpson)
    TyrionLannister skrev 2010-05-14 12:41:04 följande:
    Som kille är det inte ett dugg svårt att lyckas bli 30+ oskuld. Själv hade jag inga som helst religiösa eller andra förbehåll, tvärtom, jag hade tänk på sex i princip oavbrutet sedan jag var 14 år eller så och var i villig att göra det med vem som helst, inga "det måste vara den rätta" tankar här inte. Men om man inte har självförtroendet och kan spela det sociala spelet, veta precis vad man ska säga och hur man ska få till rätt utrstrålning, så får man inte ligga, så enkelt är det. Jag hade själv sex för första gången när jag var 33 år gammal (är 34 nu), och då var det i princip en ren en-gång-på-miljonen-lotterivinst: En trevlig tjej kontaktade mig på nätet efter att ha läst mina inlägg (på ett annat forum) och tyckte jag verakde intressant. Det ena ledde till det andra som det så fint heter, och jag blev äntligen av med den där förhatliga oskulden. Dock så visade det sig att vi var alldeles för olika som personer och vad vi ville ha ut av det hela, så vårt förhallande tog dessvärre slut ganska så omgående, och nu är jag tillbaka på ruta ett, utan den minsta aning vad jag ska göra för att lyckas få till det igen. Fast jag är åtminstone inte oskuld längre, det känns skönt! Däremot trodde jag att man liksom skulle ha fått det här med sex ut ur systemet nu och kanske kunna få tankarna på annat, men si så lätt var det tydligen inte, miljoners år av evolution gör att man inte släpper det i första taget.
    * Provat någon matchingsite? Var ärlig från början och lägg ut bild och presentation.
    * Gå med i någon förening, kamratgrupp eller liknande där du kan träffa folk med liknande intressen.
    * Var tillgänglig. Umgås med folk och se vad det leder till.
    * Tolka omgivningens signaler så optimistiskt du kan - nappa.
  • Anonym

    Jag skulle nog reagera negativt ifall jag träffade en kille i typ 40 årsåldern och han var oskuld.  Jag skulle ärligt undra vad fan vad fel på han.  Har det verkligen inte funnits en kvinna eller någon chans för honom under alla dessa år att få doppa veken?  Onormalt, skulle jag tycka och tro att nåt var fel på honom pluss jag skulle bli avtänd också-

  • Diamant01

    Intressant diskussion.
    Jag känner en kille som nu är 29 år. Han e oskuld och stundtals lider av det.

    De senaste åren har han verkligen försökt med det mesta, date på nätet, gå ut rätt mycket, pratat med tjejer, varit på, kämpat, mera laidback, mera på osv. Men stackarn har visst träffat en hel del tjejer, dejtat osv. men ingen verkar vilja ligga med honom.

    Han är som vilken kille som helst egentligen, social utåt, försöker och lyssnar, vore jag singel så är han definitivt en man som jag skulle vilja kyssa.

    Vad ger man honom för tips, han e rädd att bli the 30 year old virgin.

  • acilegna
    Anonym (simpson) skrev 2010-05-13 22:53:03 följande:
    Jag tror det kan bero på många saker. En del människor är asexuella och vill kanske inte ha sex. Andra vet inte riktigt hur man gör rent tekniskt. Några kanske har dåliga erfarenheter (sexuella övergrepp mm) och vill inte ha sex mer efter det. Men många av de som inte haft sex när de är över trettio har nog av olika skäl svårt att få kontakt med en lämplig på partner. Det kan naturligtvis finnas massor av skäl till det. De kanske är blyga, avvaktande, tillbakadragna, isolerade på grund av exempelvis arbetslöshet eller sjukdom, uppfattas som udda på ett negativt sätt, jobbiga att umgås med, tar kontakt på ett olämpligt sätt eller är ovårdade.
    Snälla.. tror , vet du är inne på fel spår, när du skriver att de som varit utsatta för sexuella övergrepp inte kan gå vidare , va sexuella... Alla(  om jag nu inte är ett unikum... vilket jag def inte tror jag är .)blir inte asexuella efter övergrepp, ser sig inte som offer... Tror det istället det  kan skuldbelägg just det du säger, många som varit utsatta, att sätta den prägeln på dem.... Valt att låta det berika mig istället, valt att inte va ett offer.... För jävligt att låta övergrepp, få förstöra ens sexualitet... Förlåta, gå vidare och inse att just den människan som begick övergreppen va sjuk... ett steg på vägen att bli hel... Min åsikt....
Svar på tråden Vuxna oskulder