• Forestman66

    Vuxna oskulder

    Mitt påstående efter att tidigare i livet ha trott att "alla" över 18 haft sex, starkt påverkad av organisationer som RFSU, media etc är att jag äidag VET att det finns otroligt många sexuellt oerfarna oskulder över både 30, 35 och 40.  Manliga såväforuml som kvinnliga och att det finns lika många orsaker till att de är s asdfoskulder som det finns i antal.alsdkflöa

    Min fråga är följande: Tycker människor i allmänhet (eller detta forums flitiga skribenter) att det är något "fel" på dessa människor eller att de skulle vara "motbjudande" / "avtändande" på något sätt med vuxna oskulder av båda könen?

  • Svar på tråden Vuxna oskulder
  • Anonym (simpson)
    Diamant01 skrev 2010-05-14 19:18:00 följande:
    Intressant diskussion.Jag känner en kille som nu är 29 år. Han e oskuld och stundtals lider av det.De senaste åren har han verkligen försökt med det mesta, date på nätet, gå ut rätt mycket, pratat med tjejer, varit på, kämpat, mera laidback, mera på osv. Men stackarn har visst träffat en hel del tjejer, dejtat osv. men ingen verkar vilja ligga med honom. Han är som vilken kille som helst egentligen, social utåt, försöker och lyssnar, vore jag singel så är han definitivt en man som jag skulle vilja kyssa. Vad ger man honom för tips, han e rädd att bli the 30 year old virgin.
    Träffa någon likasinnad...
  • Anonym (simpson)

    Alltså, ärligt talat, jag är rätt så blyg och tråkig. Inte heller någon snygging alls utan väldigt alldaglig. Men jag har fått ligga. Dejtat. Blivit uppraggad på krogen. 50% av alla killar jag träffat från nätet har velat ligga - så har man problem och vill bli av med oskulden är nätet ett hett tips.

  • Anonym (simpson)
    acilegna skrev 2010-05-14 19:35:37 följande:
    Snälla.. tror , vet du är inne på fel spår, när du skriver att de som varit utsatta för sexuella övergrepp inte kan gå vidare , va sexuella... Alla(  om jag nu inte är ett unikum... vilket jag def inte tror jag är .)blir inte asexuella efter övergrepp, ser sig inte som offer... Tror det istället det  kan skuldbelägg just det du säger, många som varit utsatta, att sätta den prägeln på dem.... Valt att låta det berika mig istället, valt att inte va ett offer.... För jävligt att låta övergrepp, få förstöra ens sexualitet... Förlåta, gå vidare och inse att just den människan som begick övergreppen va sjuk... ett steg på vägen att bli hel... Min åsikt....
    Det var inte min mening att sätta den stämpeln och om jag gjorde det så ber jag om ursäkt.

    Jag tror dock att du missuppfattade mig totalt. Jag spekulerade lite kring vad det kan finnas för skäl till att en person över 30 inte har haft sex. Jag sa att vissa av de som dröjer med sexualdebuten kanske varit utsatta för övergrepp. Tror dock inte det är särskilt vanligt att det blir så. Jag skrev INTE att alla som varit utsatta för övergrepp avstår sex. Det skrev jag verkligen inte! Så bemöt gärna det jag säger, inte något du lägger i min mun.

    Som jag skrev tror jag oftast att det handlar om att man är ensam och har svårt att få kontakt men jag säger det igen: Det är bara vad jag tror! Jag vet inte.
  • Diamant01
    Anonym (simpson) skrev 2010-05-14 19:44:51 följande:
    Alltså, ärligt talat, jag är rätt så blyg och tråkig. Inte heller någon snygging alls utan väldigt alldaglig. Men jag har fått ligga. Dejtat. Blivit uppraggad på krogen. 50% av alla killar jag träffat från nätet har velat ligga - så har man problem och vill bli av med oskulden är nätet ett hett tips.
    Jo fast du verkar ju vara en tjej. Vi tjejer har det betydligt lättare med att få ligga det erkänner jag.

    Tänk efter vi går på krogen hur många killar kan vi inte få med oss att ligga om vi verkligen vill det? Inte många killar, visst finns det, men det är ju inte svårt att få en kille som vill ligga inte sant?

    Men som en kille så är det inte samma utbud, hur många tjejer säger ja till att ligga direkt utan en massa krusiduller? Känn efter.

    Som tjej tror jag vi har betydligt lättare att få ligga när vi själva vill det men killarna har det tuffare om man inte tillhör en liten grupp av killar.
  • Forestman66

    Efter att ha läst "svaren" jag fått i denna tråd så kan jag bara egenligen sucka...

    Oskulden är pga media, "kamrater", skolsköterskor och diverse organisationer som RFSU etc tydligen något [ jävla ] otyg som det gäller att bli av med så fort som möjligt och helst under vilka omständigheter som helst.  Det har gått och blivit något skamligt att vara oskuld och över de 25...  Det anses "onormalt" det som egentligen skulle vara det normala.. Det anses vara helt i sin rätt att håna kränka och förlöjliga den som inte gjort "det"..

    Konstigt att det inte är någon som insett det fina och värdefulla det är att inte "slaska runt", att spara och hålla på sig och ge den fina gåvan till någon som kan ge en samma fina gåva i gengäld.
    Sex har blivit en "konsumtionsvara" på samma sätt som relationer i sig.  Slit, konsumera och släng.  Knulla runt, bejaka dig själv, ta för dig, var inte frigid, du är väl inte förtryckt av patriarkala strukturer etc mm.

    Tillfällen har faktiskt funnits med partnern har dragit sig ur som om hon sett ett UFO, någonting som inte SKA existera enligt den trångsynta "ideologin" som predikas när man berättat att man inte är erfaren.

    Idag så är "erfarna" något av det mest äcklande och avtändande jag kan finna!

  • Forestman66

    Dessutom blir jag faktiskt skrämd över hur många "lösaktiga" tjejer det egentligen finns som bara är ute efter en sak tillfälligt! :-O
    Detta trots att jag inte brukar befinna mgi eller ens frekventera ställen som betecknas som "kötmarknader"...

  • Anonym (känner en)
    Anonym (simpson) skrev 2010-05-13 22:53:03 följande:
    Jag tror det kan bero på många saker. En del människor är asexuella och vill kanske inte ha sex. Andra vet inte riktigt hur man gör rent tekniskt. Några kanske har dåliga erfarenheter (sexuella övergrepp mm) och vill inte ha sex mer efter det. Men många av de som inte haft sex när de är över trettio har nog av olika skäl svårt att få kontakt med en lämplig på partner. Det kan naturligtvis finnas massor av skäl till det. De kanske är blyga, avvaktande, tillbakadragna, isolerade på grund av exempelvis arbetslöshet eller sjukdom, uppfattas som udda på ett negativt sätt, jobbiga att umgås med, tar kontakt på ett olämpligt sätt eller är ovårdade.
    Jag håller med dig. Klokt skrivet bland dessa andra dumma svar på tråden.Känner en jättefin person som är oskuld och fyller trettio om två år. H*n är inte udda men oerhört blyg och har svårt att hitta någon då h*n är mest hemma. H*n är attraktiv, välvårdad, intelligent, rolig, ett riktigt kap men h*n vågar inte ta kontakt. Känner sig som att h*n är ingenting att ha osv.

    Så alla ni som tycker att det är skumt och konstigt är idioter, ointelligenta som inte har förståelse för andra människor. Läs lite psykologi innan ni uttalar er på ett korkat sett.
    Pinsamt!
    Blir så arg på dumma människor men man kan inte mer än att tycka synd om er!
  • Anonym (simpson)
    Anonym (känner en) skrev 2010-05-14 20:45:09 följande:
    Jag håller med dig. Klokt skrivet bland dessa andra dumma svar på tråden.Känner en jättefin person som är oskuld och fyller trettio om två år. H*n är inte udda men oerhört blyg och har svårt att hitta någon då h*n är mest hemma. H*n är attraktiv, välvårdad, intelligent, rolig, ett riktigt kap men h*n vågar inte ta kontakt. Känner sig som att h*n är ingenting att ha osv. Så alla ni som tycker att det är skumt och konstigt är idioter, ointelligenta som inte har förståelse för andra människor. Läs lite psykologi innan ni uttalar er på ett korkat sett.Pinsamt!Blir så arg på dumma människor men man kan inte mer än att tycka synd om er!
    Visst. Det kan helt enkelt finnas miljoner skäl... Jag är själv en sån avvaktande och blyg person och ofta handlar det nog om det.
  • Diamant01

    Asså i debatten huruvida man ska bli av med oskulden tidigt eller ej så tycker jag så här.

    Låt personen själv få bestämma hur det känns. Är man nyfiken på sex, och vill uppleva den närheten, so fine why not? Fattar inte varför samhället ska sätta en massa krav på det, det rä ju du själv som ska bestämma och ingen annan. Vi är ju trots allt sexuella varelser och det är ju inget farligt på något sätt. Varför gör vi det till en så big deal.

    Njut av egenskapen vi har!

    Men om personen själv känner att han/hon vill vänta, då respekterar jag det också. Självklart ska man få vänta om man vill och göra det med den rätte eller så. Det är också något fint visst. Men låt i så fall ingen annan bestämma att det ska vara så, det ska vara du och ingen annan som tar det beslutet.

    Oavsett beslut så är det HELT OK!

  • FredrikBBB
    Forestman66 skrev 2010-05-03 18:46:03 följande:
    Mitt påstående efter att tidigare i livet ha trott att "alla" över 18 haft sex, starkt påverkad av organisationer som RFSU, media etc är att jag äidag VET att det finns otroligt många sexuellt oerfarna oskulder över både 30, 35 och 40.  Manliga såväforuml som kvinnliga och att det finns lika många orsaker till att de är s asdfoskulder som det finns i antal.alsdkflöaMin fråga är följande: Tycker människor i allmänhet (eller detta forums flitiga skribenter) att det är något "fel" på dessa människor eller att de skulle vara "motbjudande" / "avtändande" på något sätt med vuxna oskulder av båda könen?
    Ofta är det något "fel" på en äldre oskuld. Felet kan vara personligheten, utseendet, sociala interaktionen med andra människor, vilja eller ointresse, sociala sammanhanget (t.ex. träffar nästan aldrig personer av rätt kön eller bor ensligt och träffar nästan inga "nya" personer), asexualitet, begränsad förmåga att kunna spelet eller läsa av andra mäniskor.

    Det är absolut svårare för män att ragga än för kvinnor, typ en faktor 20-100 ggr svårare, minst.

    Är äldre oskulder motbjudande? Nej, inte alltid, men uppenbarligen är de ofta avtändande i någon mening, alternativt så osäkra och ouppmärksamma att de inte tar chansen när den bjuds, eller så får de aldrig chansen av någon anledning.
Svar på tråden Vuxna oskulder