Inlägg från: carrobarro84 |Visa alla inlägg
  • carrobarro84

    Bf i jan/feb 2011 från Malmö

    Jessica1 skrev 2010-07-28 21:24:12 följande:
    Carro: GRATTIS! Undrar om din mamma inte redan har känt sig på detta ett tag

    jane80: teckna försäkring! Jag har valt att ta både skandia och folksam, betalvarianten. Valde dessa bolag gäller redan från v. 23 och endel andra från 26. Att jag har betalt in 2 beror på att jag bedömmer odsen att få ut något för vår del är extremt höga. Vi fick ut en bra slant när G föddes och det var skönt då det kostar rätt mycket med mat+bensin+förlorad inkomst.

    Var på fika hos en god vän med några andra vänner idag! Deras första rekation var "Va stor du är"
    nä hon hade inte känt på sig nåt, de blev väldigt förvånade. men det blev inte så bra berättat som jag hade tänkt. jag tänkte vänta tills min systers barn gick o la sig för tycker inte dom behöver veta så tidigt. men de gick ju aldrig o la sig och de var med hela tiden. fanns liksom inget bra tillfälle. sen när klockan började bli över 22 och jag var supertrött satt pappa vid datorn och mamma kom ner efter att ha läst världens längsta saga. då sa jag att jag skulle visa nåt så hon kom in till samma rum som pappa. då brast det bara och jag började böla o lyckades klämma fram att "jag ska ha barn i februari"

    men dom blev glada men överraskade. de trodde vi skulle vänta till efter bröllopet. men med mitt jobb är det strategiskt bättre nu.

    mina syskon tror jag, iaf min ena syster och min svägerska kommer typ lägga kommentarer om att hela mitt liv är så planerat. det har dom gjort tidigare angående bröllopet, att det var något jag oplanerade för en massa år sen. visst sa jag för flera år sen att jag ville gifta mig och skaffa familj innan 25. Men nu blir jag 26 i september å bröllopet har jag och sambon bestämt tillsammans. Det var han som friade och även han som tyckte att vi skulle gifta oss nästa sommar. Jag ville såklart allt också. Men det är lite trist när de tycker att jag planerat allt så långt innan. Mamma tror att de är lite avundsjuka på att vi köpt hus och allt gått så fort.
    Men glada kommer de bli, min svägerska har ju frågat flera gånger när vi ska ha barn eftersom deras minsta är ca 10 månader nu.
  • carrobarro84
    jemaka skrev 2010-07-29 10:42:58 följande:
    Carro- jag får ibland samma kommentarer, men det här barnet var planerat, så jag är glad att det gick så fort! (andra försöket). Tror som din mamma, de är säkert bara avundsjuka.

    Men en annan sak som jag tänkt på (jag planerar gärna mycket, vill gärna ha koll, tycker att ju stabilare grund man har att stå på desto mer flexibel kan man vara) är att jag faktiskt jobbar för att få saker så som jag o min sambo vill ha dem, vi jobbar för våra gemensamma mål och den planering som funkar just nu. När man blir gravid kan man ju inte påverka så mkt förutom att pricka äl, men mkt annat! Så jag har lite svårt när folk säger att allt går som vi planerat, precis som om det bara händer... det finns lite görande med i spelet också.

    Oj, många tankar som snurrar i huvudet nu, hoppas jag inte kommer fram som alltför knäpp!
    nä förstår precis vad du menar. jag älskar att planera det mesta, däremot gillar jag inte planerna på hur vi ska göra med mitt jobb osv. sen. det beror lite på hur det går med sambons grejer till nästa sommar och sånt. så vi får se helt enkelt känner jag. men egentligen tycker jag det är konstigt att inte skaffa barn när man vill och har ekonomin för det. jag menar, vi har två heltidslöner nu, då är det ju ultimat.

    får se när jag ska berätta för syskon. vill gärna göra det f2f. min ena syster bor i tyskland men kommer till sthlm om en vecka. de andra befinner sig i staden på olika håll. får se om man ska dit på nån middag eller så. var länge sen man träffade dom.
  • carrobarro84
    Nanna08 skrev 2010-07-29 16:27:44 följande:
    Carrobarro: vad kul att allt såg bra ut på nupp-testet det känns väl bra att ha berättat för dina föräldrar nu? Jag skulle aldrig kunna hålla mig så länge.

    Själv har jag varit magsjuk och inte alls kännt mig bra. Ingen matlust så jag har gått ner 1 kg på 3 dagar, inte bra.
    Nu känner jag mig bättre, men magen spökar hela tiden och det blir många toabesök.
    Det är ju rötmånad som sagt så jag har säkert fått i mig något som inte varit okej.

    Den lill* tror jag mår bra ändå. Är det för tidigt att känna små rörelser? Är i vecka 13 nu. Har vaknat när jag ligger på mage av att det är någon som pickar till där inne och det är alltid på samma ställe. Det typ fladdrar till.

    Hoppas ni klarat er från sjukdomar! Kram {#emotions_dlg.flower}
    det känns jättebra. men 'ndå skönt att få ha det hemligt så länge också.
  • carrobarro84

    angående andfningslarm så tror jag att jag kommer vara orolig ändå. men det känns som en billig extra försäkring faktiskt. för man kan inte kolla bebisen hela tiden, och det kan ju gå snabbt om de slutar andas.

    sen tänkte jag på det där med graviditetsförsäkringar. kan man inte ta alla gratis versioner och sen kanske ta någon som fullt betalande?

    För vissa kan man ju få exempelvis 1000 kr för foglossning etc. under graviditeten. I princip bör mann kunna få ersättning från alla om det händer nåt. Måste kanske läsa villkoren nogrannare för det är inte säkert det fungerar. Men annars skulle man lika gärna kunna ta alla som är gratis.

  • carrobarro84
    Jessica1 skrev 2010-07-30 08:32:33 följande:
    carro: tilläggsförsäkringarna ger betydligt mer om det skulle hända något. Men visst är det bättre att ha en gratis än ingen alls. Hittade denna sidan www.konsumentbankbyran.se/Forsakring/Barn/Gra.../

    Igår rensade jag i garderoben! Tog ut allt som inte passar nåmer och lyfte in mammakläderna. Kan ju inte annat säga än att det är luftigt nu Passade på att kasta noppriga kläder (vill i alla fall inte packa upp dem om ett 1/2 år) och sådana där "ska bara gå ner några kg" kläder som jag inte tror jag kommer att använda nåmer...  Gud så skönt det känns! Vilken lyx att bara kunna ta något ur garderoben och veta att de sitter bra över min rätt stora mage (ser ut att vara i ungefär v. 20, fast jag "bara" är i v. 13).

    La ut de senaste UL-bilderna på facebook idag, så nu lär väl grattisarna dugga tätt
    jo jag tänkte nog ha nån betalförsäkring absolut, men tänkte ta resterande på gratisförsäkringar.
  • carrobarro84

    jag hade inte kissat på två timmar innan KUB-testet. precis som BM sa. Men jag var för kissnödig så jag fick gå å kissa för hon såg för lite. men hon gjorde ett vanligt UL.

  • carrobarro84

    vi ska ta reda på kön. kommer vara alldeles för nyfiken för att vänta. sen så är det roligt om man kan köpa lite kläder och sånt till vagn som är lite mer passande om det är en pojke respektive flicka. tycker det är svårt med neutrala kläder hela tiden.

    ska på RUL först den 20 september så kommer nog vara i v 21 då.


     

  • carrobarro84

    har funderat på det här med babyskydd. vi ska ju ha en bugaboo och både maxi cosi och acta graco ska passa på vagnen. även beesafe izisleep vad jag har förstått. Men det är verkligen en djungel. Har funderat på att köpa vagn plus babyskydd över nätet från nederländerna och får då ett bra pris med en maxi cosi. Vi var o kollade igår och acta gracon är ju väldigt mycket klumpigare.

    Men sen så funderar jag på om man skulle hyra istället. Då kan man hyra av if och betalar i 48 månader och sen får man den sista bälteskudden. Men då byter man efter 9 månader och sen efter 4 år. Då är det beesafe izisleep man får hyra. Enligt tester jag har hittat på nätet är det det skydd (från 9 månader till 4 år) som klarade krocktestet bäst. Dom är rejäla också.

    Nån som har nån idé vad man ska välja?

  • carrobarro84
    SBM skrev 2010-08-01 16:37:32 följande:
    Detta med babyskydd är en djungel. Vi har börjat titta lite smått på det också. Vi vet inte riktigt hur vi ska göra. 
    Vi har idag en Acta graco duoflex från är från 0 mån - 4 år. Man bygger bara om den under tiden som barnet växer. Vi är nöjda med den, enda nackdelen är att där är lite trångt om benen. Tyckte att det var kanon när dottern var liten att där var hjul på stolen så man kunde rulla den istället för att behöva lyfta den.
    Nu vet vi inte om vi ska köpa ett babyskydd till syskonet och sedan när den går över till storl nr 2 så köper vi ny till vår dotter som får en som gäller upp till 5-6 år och syskonet får dotterns stol. Eller så köper vi en ny stol till dottern redan nu och syskonet får dotterns stol.
    Tror att alt. 2 blir billigare.
    Var på babyringen i fredags och pratade lite med dom om det och fick reda på att dom ska flytta i slutet av oktober och ska ha flyttrea så vi väntar tills dess och ser vad dom rear ut. (gällde allt i butiken).

    limhamnstjej: Vi väljer att inte ha syskonvagn eftersom dottern vill mest gå själv och dottern kommer att gå på förskola 15 h/v och då kommer vi att gå med en stor och otymplig vagn med endast ett barn i, känns lite onödigt. Jag var ute och gick massor med dottern när hon var liten och hade tänkt göra samma med syskonet när dottern är på förskola. Vi ska ha ståbräda istället. (dottern kommer att vara 2 år och 5 mån när syskonet föds)

    När vi berättade för svärmor satte vi också på dottern en "storasyster" tröja. Blev en succé. Tänkte göra samma sak när jag berättar för min mamma.
    låter ju toppen om de ska ha flyttrea.
  • carrobarro84
    SBM skrev 2010-08-01 20:02:08 följande:
    Visst gör det!
    Håll utkik på deras hemsida, dom brukar skriva om det där. Där ligger redan en del saker på rea men det skulle bli en större rea närmre flytten :) 

    Vi har föresten också tittat på samma bilskydd som dig carro.
    När vi frågade om både besafe och acta i butiken sa dom att båda märkena är jättebra. Det blev man inte mycket klokare på ;)
    nä verkligen inte. egentligen vill jag ha maxi cosi just för att jag akn få vagn o babyskydd till ett bra pris plus att den är väldigt lätt och smidig att bära med sig. de andra är ju tyngre och klumpigare. men vi är lite inne på att hyra från if för att få besafe. de är ju ganska dyra annars o då får man ju byta till en större stol sen när det är dags.
Svar på tråden Bf i jan/feb 2011 från Malmö