Inlägg från: carrobarro84 |Visa alla inlägg
  • carrobarro84

    Bf i jan/feb 2011 från Malmö

    Jessica1 skrev 2010-07-24 07:42:44 följande:
    carro: ta det lungt och stressa dig inte. Det är inte bra för barnet! Om det är problem med bemaningen för att du ska göra något som har med barnet att göra så får faktiskt din chef fixa det! Det är det chefer har betalt för!

    rontgensyrra: När du går på cura får du många fler kontroller än när du går i vanliga mödravården. Om jag inte skulle gå hos speciallisten hade jag gärna gått där! Tex får du tidigt VUL som man inte får i vanliga fall. Alla erfarenheter man har fått bär man med sig. Har det gått bra/dåligt en gång tror man att det ska gå likadant nästa! Båda kan visa sig lika felaktiga.... Men nu har du sett hjärtslagen så riskerna för tidiga missfall minskar betydligt!
    chefen var inte där. haha nä men det var mest att det inte fanns nån att säga till att jag sprang iväg. det kan ju komma ett bombhot eller nåt liknande och då måste vi utrymma. lite jobbigt om inget vet var man är.

    men det hände inget akut och hade det kommit in nåt akut hade jag fått gå ner ett plan till ett annat juristteam o be om hjälp. men jag blir lätt stressad när ajg inte kommer i tid. hatar att vara försenad.
  • carrobarro84

    så typsikt. min MVC ringde igår och bokade om min KUB-tid som var imorrn, inte förrän på onsdag. jag som är så nyfiken. sen så kommer min systers barn hit från berlin på onsdag också så då blir det så mycket annat roligt och vill inte berätta för föräldrarna inför dem. så nu blev det lite dumt. tänkte ju berätta efter kub-testet.

    inget att göra åt iaf.

  • carrobarro84

    för oss blir det en bugaboo. vill helst köpa en ny men köper då troligtvis från tyskland där de är lite billigare. men kan tänka mig en hyfsat ny på blocket om den ser fin ut och man får med bra tillbehör.

  • carrobarro84

    funderade på det här med andningslarm. är det nåt ni andra tänker köpa? vilken funderar ni på i så fall? ni som redan har barn, har ni haft andningslarm?

    jag är mycket inne på att köpa eftersom jag ibland blir nojjig av mig och jag känner att jag hellre lägger pengarna på ett larm så man känner sig något tryggare än att det skulle hända nåt. känner ingen i min närhet som har haft barn som slutat andas eller liknande (fast jag vet att jag hade problem med andningen själv efter födseln när mamma var kvar på bb med mig) men känner ändå att jag vill ha ett extra skydd.

  • carrobarro84
    jemaka skrev 2010-07-27 15:18:13 följande:
    Visste inte ens att det fanns! hur funkar en sån?
    det finns olika varianter, vissa man sätter på blöjan och vissa med sensorplattor som du har under amdrassen i spjälsängen/vagnen. De ska registrera barnets andning och ska reagera om barnets andning upphör och då larma. Vad jag har förstått så vibrerar vissa också för att få barnet att börja andas av sig själv igen. Med ett andningslarm har man ju större möjlighet att upptäcka tidigare att ett barn slutat andas än utan ett. För man kan ju inte alltid titta på det när det sover.
  • carrobarro84
    Jessica1 skrev 2010-07-27 19:18:22 följande:
    carro: Vi hade angelcare som fungerade klockrent! Är man orolig och sover dåligt ska man investera i en. Eftersom G var född så tidigt var vi väldigt oroliga för honom.

    Åhh så glad jag är! Det första vi såg var att ena sprattlade på och den andras hjärta slog! De var så söta och låg med huvudena mot varandra! När den andra vaknade till så boxade de lite på varandra

    NUPP:en gick det sämre med så jag ska tillbaka om en vecka. Inte mig emot Eftersom hon inte såg någon hinna så bad hon läkaren titta på mig vaginalt. Han hittade en hinna! JIPPI! De slipper således förhoppningsvis komma i v. 32

    Men när jag sa att jag hade en son född  27+5 pga havandeskapsförgiftning så blev hon blek. De informerade även oss om att eftersom de delade moderkaka fanns det risk att den ena snodde näringen. Så jag kommer att kallas på extra många kontroller pga det. Bara de slår storebror så är jag nöjd

    Nåja nu är jag glad för att de mår bra, just nu! Nästa steg är om en vecka när jag få se dem igen!
    vad skönt att det gick bra. har nupp test imorrn jag, är lite nervöst. men hoppas att den lilla parveln mår lika bra som sist.
  • carrobarro84
    Jessica1 skrev 2010-07-27 20:20:23 följande:
    carro hoppas att din lilla är mera samarbetsvillig än mina... tydligen ska det vara lättare om man har fylld blåsa... Lycka till!
    jo min BM sa det. så får inte kissa på 1½ - 2 h innan. jag som springe rpå toa jämt. blir jobbigt att hålla sig.
  • carrobarro84
    jemaka skrev 2010-07-28 12:44:05 följande:
    gravidförsäkring- någon som har det? ska man ha det? har ni isf den som är gratis el den som kostar? ännu en sak jag funderar över...
    har funderat på det men vet inte än vilken man ska välja. men ska kolla upp vid tillfälle tänkte jag.
  • carrobarro84

    idag har jag fått se vår lilla plutt. v 12+5 och fick 1:18540 på nupp testet. så känns superbra. men dessvärre kostade det 1600 kr o inte 650 som min BM hade sagt. Hon som gjorde UL blev arg på min BM för hon hade sagt fel, men fick tre bilder gratis iaf.

    Ikväll ska jag berätta för föräldrarna också. Lite läskigt.

Svar på tråden Bf i jan/feb 2011 från Malmö