Inlägg från: Snarkofagen |Visa alla inlägg
  • Snarkofagen

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~

    Daimis - intressant (missförstå mig rätt...) teori om att sämre tänder skulle bero på för tidig födsel. Jag kommer inte ihåg, vad var det som hände med Emmy? Ramlade hon eller är tänderna verkligen i dåligt skick? 

    bussig - massor med kramar till dig inför fredagen! Nu känns det mesta motigt men jag tror att när jullovet väl kommer och du får vila, kommer du att få tillbaka lite mer positiv anda. Hjärta 

    Ah, den här febern, alltså. Han var helt sänkt hela eftermiddagen igår, ända från lunch och framåt. Han somnade i min famn vid 16-tiden och sov fram till 19 då han gnällde som tusan. Fick pyjamas och välling och efter det var det som en förbytt unge. Fortfarande 39 i temp men skitglad och hur pigg som helst. Jollrade och sjöng fram till kl 23. Ingen temp i morse kl 6 men nu, kl 8, är tempen uppe i 38,5 igen. Konstigt. Kanske tredagarsfeber?

    Äsch. I-landsproblem. Kram! 
  • Snarkofagen

    Daimis - bra att ni fått kontakt med en specialist. Feber hade han igår igen, i morse var den åter igen borta. Det går lite upp åsså går det lite ner Han mår bra i alla fall, är inte påverkad längre vilket är skönt. 

    Vi firar hemma hos oss. Mina tre systrar kommer hit så det blir huset fullt Vi har handling och matlagning 22 december hemma hos oss. Det ska bli jättetrevligt! 

    Jag gjorde köttbullar enligt mejjas recept för ett tag sen, jag äter ju inte själv kött så jag vet inte hur man "ska" göra. Mannen tyckte köttbullarna blev goda men Ella tycker bättre om köpeköttbullarna. Får nog se till att göra egna lite oftare för köpeköttbullar är ju faktiskt inte lika goda.

    E är hemma på sin lediga dag idag och ute snöar det. Jag hade tänkt att vi skulle stanna inne nu när jag ÄNTLIGEN slipper ge mig ut i snön för att hämta på fsk men nej. Hon ska ut och åka pulka  

  • Snarkofagen

    bussig - mina tankar är hos dig. Hoppas du mår bra. 

    Här hemma lunkar det på. Var hos bvc igår, Aston går ner i vikt Sorry att jag tjatar om det här med vikt men det är så himla jobbigt! Han äter, äter och äter lite till men går ändå ner i vikt.

    Granen har kommit in i lägenheten och väntar nu på att bli klädd. I kväll ska pappa och Ella klä granen. I morgon, 22 december, är det inhandling av mat och matlagning hemma hos oss som väntar. Mina systrar kommer hit och hjälper till. Det blir många finska läckerheter. bussig, vad sägs om morotslåda, kålrotslåda och karelska piroger?!

    Idag sitter jag hemma mellan 9-13 och väntar på leverans. Är det inte konstigt att fraktföretag inte kan ge bättre leveranstid än "9-13"?! Aja. Kärt besvär. Det kommer hem Elfa-backar idag och ÄNTLIGEN ska jag få ordning i vår garderob!

    Ha det gott, tjejer!  

  • Snarkofagen

    Klimakteriet, någon? Börjar seriöst misstänka att jag tagit steget över till andra sidan. Ända sedan Aston föddes och mensen kom igång, har jag haft sjukt kraftiga blödningar. Den här gången tog det priset. Har haft Astons blöjor på natten - allvarligt! Fick tag på min barnmorska som sa att jag behöver söka gyn för det här.  Lättare sagt än gjort, alla gynekologer har tydligen flytt till Norge. Efter att ha suttit i telefonköer och passat telefontider i två dagar, har jag nu äntligen fått tag på en gynekolog. Ska dit efter nyår. 

    Igår ringde förskolan. Ella blödde näsblod. Det brukar hon iofs göra, hon har känsliga slemhinnor när hon är/har varit förkyld. Och den här torra inomhusluften gör ju sitt också. Men den här gången hävdade hon själv att hon pulat in en pärla i näsan. En rosa, kunde hon berätta. Mannen åkte och hämtade hem henne och mycket riktigt, när han snöt henne kom det ut en rosa pärla. Den blygaste tjejen på förskolan hade berättat för Ella att ärtor ska man inte HELLER pula in i näsan Ah, man bara måste älska dessa små ungar! 
     

  • Snarkofagen

    Hej teasa och "välkommen tillbaka"! Jag har tänkt på dig, vet att du skulle ha en intensiv tid framför dig och har undrat hur det gått. Era stackare. Du verkar ändå vara vid gott mod och verkar ha hittat en balans mitt i all kaos. Hejja teasa! 

    bussig - hur går det hemma hos er? Jobbigt med ditt mf, dina känslor och din längtan efter ledighet och sen kommer syrran med sitt bagage - bokstavligt talat. Jag förstår att det inte är lätt för dig att be henne ta sina grejor och sticka heller för vart ska de ta vägen? Kan du berätta för henne vad som hänt så att hon kanske kan avlasta dig? Kollade precis i bloggen och SHIT KVINNA vad du blivit smal!! 

    Daimis - uj. Låter som att du har fullt upp och lite till. Nu har du i och för sig frågat vad de vill ha till mat och jag förstår om de passar på att önska sig nåt gott när nån annan lagar Men strunta i vad de önskar och gå efter din plånbok i stället! Jag tycker att pestoinbakad lax är sjukt gott och enkelt att laga. Lägg lax i en ugnsform, bre över en blandning av pesto/creme fraiche. Laga i ugnen, 150 grader ca 15-20 minuter. Bjud på potatis- och palsternackspuré till maten och en smarrig sallad. MUMS! Och till det här kan ju en förrätt med fuskskagen funka bra. Blanda ihop skaldjur med creme fraiche och gräddfil. Inte heller så himla dyrt. Bjud på frysräkor, allt för att passa din plånbok! 

    Igår hade jag en dag på stan med Ella. Vi var på bio och såg "Prinsessan Lillifee" och den var precis så dålig som ni tror att den är. Tror faktiskt att även Ella tyckte den var dålig. Och JEEESUS så mycket folk det var på stan! Nä, det där vill jag inte göra om. Mellandagsrean gör ju folk helt ha-galna Obestämd

  • Snarkofagen

    Vi är helt bortkopplade, vi har missat att nyår är i MORGON! Haha! Gott nytt, vänner! Hoppas år 2011 blir så mycket bättre för oss allihop! Skål

  • Snarkofagen

    Gott nytt år, alla tjejer! 

    bussig - det du eventuellt hunnit lägga på dig i julhelgen fixar du säkert till med att komma på banan igen, precis som du säger. Det är jag övertygad om! Heja, heja! Håller tummar för mens och bebisbak. 

    Här var det ingen fest. Vi var hemma och käkade en god middag och somnade vid 1-tiden. Barnen sov sedan länge. Aston vaknade kl 2 och kunde inte somna om, han hade fått 40-gradig feber. Så nu har vi en sjuk lillkille. Igen  

    Hur har ni det med datorspel hos er? Vill barnen spela dator? Ella är helt GALEN i att spela spel och kolla teve. Jag får henne inte att leka själv. Som nu, hon väcker mig 7.30 (sovmorgon...) för att hon vill spela. Säger jag att hon inte får, blir hon helt galen och börjar grina. Och idag spelade hon ut mig och frågade pappa. Han var nyvaken och sa ja. Vi ska samköra våra strategier, lärde jag mig i morse. Just idag blev det fel eftersom jag försökte föra en konversation i sovrummet, viskandes eftersom Aston sov. 

    Jag funderar på att sätta en tidsbegränsning på att spela på datorn.

    Nån som har tips på leksaker, spel som barnen kan göra själva? Ös på bara, så ska vi se om jag kan få några bra tips. 

  • Snarkofagen

    Ska försöka sätta tidsgräns på tevetittande och datorspelande. Det ska börja NU. Ella har varit i simhallen med pappa och har precis kommit hem och skulle egentligen må bra av att vila lite. Slappa framför teven är ju idealiskt då Men nej, nu kör jag igång. Fram med äggklockan! 

    bussig - hur har det gått med Felix tänder?  

  • Snarkofagen

    Tack för alla era synpunkter! Kruxet med Ella är att hon leker inte utan vill bara kolla teve eller spela dataspel. Så jag måste nog begränsa henne lite. 

    Nollan - www.svt.se/bolibompa Uppe i menyn väljer du "Spelhuset" och får upp MASSOR med spel baserat på de olika Bolibompaprogrammen. Ellas favvo just nu är "Tant Lyckra". Mycket nöje! 

    Idag är jag nästan barnfri. Min syster tog med sig Ella på bio så det är bara jag och Aston hemma. Han räknas nästan inte De blev supersena till bion så jag hoppas de hann i tid. Mina systrar som inte själva har barn, fattar inte hur lång tid allt tar egentligen

    I veckan åker Ella till farmor. Vi ska måla och göra om hennes rum. Fröken har rivit på tapeten vid sängen och jag tänker att om hon får fint i rummet, vill hon inte riva. Yes? No? Det blir gröna väggar och IKEA-blomlampor på väggarna. Lägger upp bild om/när vi blir klara.  

Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~