Inlägg från: FrokenJo |Visa alla inlägg
  • FrokenJo

    Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!

    Lyckomia: Det är svårt att skriva något... Det måste verkligen vara det absolut värsta man kan behöva gå igenom!! Var tvungen att gråta lite.... Blir väldigt glad av att läsa att ni får sådant bra stöd iaf! Ta hand om er!! Fina namn fick de era små änglar! Massa massa kramar!

  • FrokenJo

    M: Åh, vilken underbar nyhet!!!! Grattis, eller vad säger man?! Jag fick tårar i ögonen...
    (Inte farligt känslig av alla hormoner alls...)
    Säger som föregående talare; vila!! Min son kom i v 28 och det har gått bra - neonatalvården i Sverige är heelt fantastisk! Om de nu kommer tidigt menar jag...

    Och Lhuna: kul! Jag ska också få två flickor!

    Min nästa koll är nästa onsdag. Längtar! Det börjar kännas nervöst och lite tungt hela graviditeten... Men oroar mig också för den fasansfulla F-kassan! Hoppas allt går vägen Love!

  • FrokenJo

    24+4 idag.

    Var på fest igår och där var en mage till. Hon skulle ha i mars (men "bara" en) och min mage var jäääättestor i jämförelse. Haha! Men jag älskar det!

    Tror också  att det är viktigt att ta sin oro på allvar. Intuition är på riktigt när man är gravid. Tror jag. Det var likadant när jag väntade Nils. Jag kände mig olustig och nåt var det ju eftersom han blev akut utplockad....
    Förlåt om jag tjatar om det där, men jag insåg nu, när jag skrev, att jag nog börjat tänka mycket på det. Det närmar sig det magiska 27+6.

    Ha en trevlig helg allihop! Jag ska på afternoon tea i stan med en vän i eftermiddag! :)

  • FrokenJo

    Jag var och klämde på en vagn igår, igen, men det tar emot att beställa... Även om det inte är några uttalade komplikationer eller "faror" för min del (än?) så känns det lite jobbigt. Det finns ju iofs möjligheten att betala handpenning och låta vagnen vara kvar hos butiken och alla, vad jag vet, har förlossningsgaranti. OM nu något skulle hända. Men det är ett stort steg!

    mugglesfan: Hoppas verkligen att allt ser bra ut och att du får två små i bra tid! Vi får ta en dag i taget helt enkelt.

    Hoppas på sjukskrivning snart för nu börjar det bli mentalt påfrestande och nervöst på allvar...

  • FrokenJo

    Hej allihop!

    Jag bara funderar lite... Det är full rulle i magen rätt ofta tycker jag och ibland bara lite småbuffar sådär. Tycker ni att ni kan känna skillnad på vem det är eller att det är den ena eller båda? Jag skulle så gärna vilja veta hur mina ligger och om det kan vara någon hjälp när man känner efter. Jag TROR att jag känner två för det är mer bubbligt och överallt samtidigt ibland, jämfört med när jag "bara" hade en liten son därinne. Men, det var ju trots allt tre år sedan så minnet bleknar väl om ni förstår hur jag menar.

  • FrokenJo

    Grattis till er ovan! Precis samma läge som ni :)

    Var hos läkaren idag och nu är jag också sjukskriven. 100% direkt. Känns jättekonstigt, men skönt... Jobbade klart dagen idag men imorgon ska jag vara hemma. Och VILA!

    Tjejerna mådde bra, de var nästan jämnstora och hade ungefär samma hjärtfrekvens. Mitt järnvärde hade gått upp! Hurra!

    Kram på er!

  • FrokenJo

    Ja, allt skrock är hemskt intressant... mina tjejer i magen nu har samma hjärtfrekvens som storebror hade (och jag tydligen, enl mamma) så det är nog mest hitte-på! Men kul att gissa! Ska bli riktigt spännande att se om du har rätt!!


    Tack för era funderingar kring sparkar och hur de ligger... Mina rör sig absolut mest uppåt i magen och enl UL i onsdags så ligger ettan långt ner med huvudet och benen "rakt" uppåt. Tvåan har huvudet något högre upp och ligger mer som en banan så det är inte konstigt att jag känner det så centrerat över naveln!


    Var och lunchade med två tvillingmammor igår (de är barndomskompisar och fick tvillingar med 3 månaders mellanrum - lustigt va?!) och de sa att bebisarna mycket väl kan lägga sig hyfsat tillrätta redan så här tidigt så nu tänker jag positivt om min dröm om en vaginal förlossning! Snälla ettan- ligg kvar! ;)


    Nån som vet hur det funkar med sjukt barn och sjukskrivning? Om nu den stora blir dålig, får jag ha honom hemma?


    Ha en trevlig fredagkväll! (Själv är jag ensam i soffan, mannen ute med kompisar och lilleman sover- därav näthänget...)

  • FrokenJo

    Godmorgon! Typ... :) Har precis ätit andra-frukost efter att ha lämnat sonen på förskolan. Märkligt att bara vara hemma, fast välbehövligt kände jag när jag promenerade uppför backen.

    Jag känner också som föregående talare, ovissheten är skitjobbig. Det går verkligen inte att planera framåt i någon större utsträckning. Speciellt inte när man läser "överallt" om att de kan komma närsomhelst från v 25 ungefär. Men, det kanske är bra träning...

    Fick ett inlägg på facebook idag från Premature awareness ribbon som jag vill dela med mig av till er:
    "Veckan som börjar måndagen den 7 februari kommer TV4:s "Efter 10" med Malou att ha tema enäggstvillingar."

    Borde vara av intresse, kanske, för några av er. Jag önskar att det skulle handla om tvåäggs också men det ska bli kul att se hur de vinklar det.

    Ha det!

  • FrokenJo

    Love: man får vara ego!! Och jag iaf är jätteintresserad av att läsa hur ni andra har det!
    Ja, det är tufft när man tycker att man har "gjort allt" men kroppen ändå gör som den vill. Då får vi verkligen hoppas att tappen bättrar på sig igen! Har du mycket sammandragningar, minns inte riktigt vad du skrivit innan... Sorry! Det är bra att få kortisonet ändå, sedan gör det ju inget om de stannar länge efter det!

    Jag längtar efter nästa UL, 10 feb, och få veta hur stora töserna är. Hur går en sån mätning till? Hur stora var dina små?

    Kram och ja, vila vila vila!

Svar på tråden Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!