Inlägg från: FrokenJo |Visa alla inlägg
  • FrokenJo

    Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!

    Hej på er! Det börjar sannerligen bli en del krämpor här bland oss... Det närmar sig!! :) Mina ljumskar/höfter/fogar ger sig till känna igen, mer och mer och den där halsbrännan alltså - jag blir galen! Mycket hormoner också känner jag. Har gråtit flera gånger senaste dagarna... Bl a över hur det ska bli att ha 3 barn och hur det ska gå för min stora älskade son och så... Det känns så konstigt att ta fokus från honom, det är ju det enda jag vet! Dessutom har han ju ett fysiskt funktionshinder som gör att det är extra mkt kring honom - och alltid har varit! Men, men.. Vi hoppas att det här stärker och sporrar honom istället!

    Har inte skrivit här på några dagar heller. Har väldigt svårt att smälta det här med snittet (yes, Jenpuh - det är jag som fått remissen skickad redan!). Jag har verkligen laddat och tänkt positivt om vaginal förlossning och allt har sett bra ut och så, pang, nehej! Inget blir som jag tänkte mig... Läkaren var väl inte direkt pedagogisk heller när han sa "att det ska till ett mirakel för att de ska vända sig". Å andra sidan är det bra att jag får gott om tid att vänja mig vid tanken och att han inte ger mig falska förhopnningar.
    Jenpuh: Min BM sa v 38. Oklart dock om hon menar 38+ eller 37+. Jag tänkte 38+ men läste någnstans idag om 37+. Vet att de har gjort försök med v 39+, som med enlingar, men gått tillbaka då alltför många tvillingmammor kom igång med värkar innan. Hann inte riktigt prata med henne men ska fråga desto mer nästa v när jag ska dit.

    Ni har skrivit så mkt så jag vet inte vad jag ska kommentera riktigt.. ;) Men, sammanfattningsvis: var rädda om er allihop och vila - särskilt ni m sammandragningar och sjukhusbesök och så!
    Kram!

  • FrokenJo

    Tack söta ni för fina ord och igenkänning! :)
    Jäntan: precis det där är skiiitjobbigt - att säga nej, mamma orkar inte... Men igår tog jag mig knappt upp frn golvet så det är ju bara att acceptera läget. Ska bli skönt att bli mer rörlig igen. (När det dumma snittet äntligen har läkt....)


    Jag har, precis som flera, ont i revbenen. Ibland är det verkligen tydligt att det är ett litet huvud som trycker uppåt och då är det bara att hålla andan och sträcka på sig så gott det går... obehagligt! Imorse kändes det som att jag råkade klämma någon liten kroppsdel och gissa vilken ångest jag fick! Usch för att göra illa sina små bebisar! :(

    Love, fy att du ska ha så himla ont!! Men nu är det nedräkning på riktigt tackolov! Och ja, hur ska man orka och hinna med? Tänker på de i fam Annorlunda också, så många barn och ändå sån ork och mycket aktiviteter... Imponerande! Man kankse blir nån superwoman av bara farten? ;) Jag undrar sååå vilka de är och hur de kommer att vara. för det kommer ju påverka vad och hur mkt man kommer att kunna göra... Jag får f ö också som håll, brännande smärta på vissa ställen när jag ansträngt mig. BM visste inte vad det kunde vara... Förmodligen inget "farligt" då iaf.

    EM: vad roligt att de "slåss" om förstaplatsen redan! Fina siffror med! Mina verkar ju vara värsta giganterna 1380 drygt vägde båda två i 28+2...

    Mugglesfan: busungar du med alltså! Min etta låg ju med huvudet ner vid den tiden men hade vänt sig nu så om din gör lika så blir det ju bra!! Ang snitt så är det väl ung 50/50 men snitt med bara tvåan verkar väääldigt ovanligt om jag läst rätt, för det skulle ju verkligen vara sämsta möjliga scenario! Tycker att Ada och Beda är bra arb.namn! Våra heter Polarn och Pyret.

    Tycker förresten att alla namn är "fula" nu och har ingen inspiration...  Hur har ni andra det på namnfronten?

    Kram!

  • FrokenJo

    Yasmin: bra beslut!! Vad skönt att du bara ska få ta det lugnt nu! Jag tackar min sjukskrivning för att jag mår så bra som jag gör... Simon hade vi med på listan över namn när vi väntade Nils, vi provade t o m på honom ett par timmar :)

    annelian: vi har också tyckt att tjejnamn varit enklare (t ex förra gången) men nu... Det kanske är för att vi vet att det är tjejnamn vi behöver.

    mugglesfan: det där med stavelser och sånt ställer till det lite. Jag försöker att strunta i det... men Nils heter ju det han heter (och jag trodde inte jag gillade enstaviga namn innan) och mitt trots-allt-favvo för tjejerna är Gry. Så då är ju frågan, det tredje barnet: enstavigt eller fler (2) stavigt. Blir det "orättvist"? Vad finns det mer för enstaviga tjejnamn?

    Love: hur har du sovit inatt och hur mår du?

  • FrokenJo

    Jenpuh: oh så spännande! Hoppas att allt går bra för er! Ser fram emot uppdatering! Första ploppet!! :) Blir lite tårögd... *hormoner*

    Välkommen Parzzon! Och grattis! Jag väntar tvåäggsflickor och har en son på drygt 2,5 år. Vi har lite kvar att förbereda, men vagn är klart och det mesta genomtänkt iaf! Börjar kännas lite stressande för, som Love sa, vi är ju lite tickande bomber nu ungefär. 2 maj är  mina beräknade.

    annelian: vad lika de väger! Kul att det är bra!

    mugglesfan: jättefin mage!! Din navel påminner om min! Tortellini kallade sonen den för! ;)

    Jobbigt med våra krämpor, som tur är går de över när bebbarna är ute. Känner att jag har mindre och mindre ork för varje dag och sover lite sämre för varje natt, meeen... De ligger kvar och har det bra så jag är tacksam! 6 v längre gången idag med de här två än sonen så det känns fantastiskt! Snart är Nils rum kalrt också så jag kan börja boa med bebissaker på riktigt!

    Kram på er! Nu kommer mitt lilla (stora..) hjärta hem!

  • FrokenJo

    GRATTIS Jenpuh!!! Vad skönt att de mår så bra! Och vad otroligt jämnstora de var! Häftigt! Ser fram emot bilder och längtar lite extra efter att få se och hålla i mina egna tjejer.. ;) Superfina namn också! Föddes de i 32+5 eller vad blev det? (Min första är ju premis så jag är insnöad på sånt där med veckor... ) Åååh vad mysigt! Ta hand om er!

    Appropå vatten och sånt.. Jag har blivit extremt törstigt sedan helgen och dricker massor. Och det är först nu också som mina händer börjat svullna synbart.... samband?!

    Love: jag undrar också hur det har gått...

    mugglesfan: det låter som helt okej mått väl?! MEn man undrar ju hur stor man ska kunna bli alltså...
    Jag ska till BM imorrn och kolla alla värden.

    Yasmin: ta hand om dig, även om sammadragningarna inte var "farliga" - vi ska orka några v till helst!

    Min ork är väldigt låg, men... jag försöker gilla läget även om det inte är lätt alla gånger.
    Och vet ni, jag har en känsla av att ettan har vänt sig igen. Igår kände jag hickningar nere vid vänstra ljumsken och det har börjat srattla mer upptill igen. Dessutom trycker det inte lika mkt upp mot revbenen som det gjort ett par veckor. Hoppas hoppas!!!!

    Kram på er!

  • FrokenJo

    FIna siffror Love! Men vilka busungar då...
    Jag har inte fått datum än och har inte nästa UL förrän om två veckor tråkigt nog... Det enda jag har fått är en kallelse till sjukhuset nästa tisdag för att prata igenom förlossning, tydligen standard men känns lite konstigt/omödigt då det inte är jag som begär snitt utan det är min läkare som "ordinerar" men, vad vet jag... Jag har inget bättre för mig kl 10 en tisdag så.. :) Borde väl få tiden då kanske! Men, jag frågade min BM om vilken dag hon tror och hon sa att snitt med tvillingar planeras till 37+6 el 38+0, alltså 18 el 19 april... Får du en v tidigare för att det är enäggs tro?

  • FrokenJo

    Halloj!

    Den här veckan har gått så fort tycker jag! Nu börjar det dra ihop sig på allvar och jag börjar bli riktigt nervös! Rummet är fortf inte klart och jag har inte koll på bebisarnas grejer... BB-väskan är inte packad och ojoj.... :)

    Så alldeles nyss började jag faktiskt packa just den; BB-väskan. Oh så spännande! Än så länge finns där necessär till mig, amningskupor och en påse med filtar och kläder till tjejerna, men.. Jag har nästan inga byxor som matchar med bodiesarna... Hur har jag tänkt - eller inte! Imorgon måste jag tvätta upp lite till tror jag. Och så har jag en kompis som köpte ett par omgångar Lundmyr på superrea innan jul som jag måste hinna få hem och tvätta. Vad ska de ha på sig när vi åker hem?! Hm...
    Roliga bestyr! :)

    Appropå rörelser och så. Mina är riktigt livliga idag och häromdagen rörde de sig väldigt ltie. Märker ni också stor skillnad mellan dagar? Jag håller dock med tidigare talare om att det är jättesvårt att veta vad det är man känner. Trodde jag hittat ett huvud i tisdags men enligt UL dagen efter var det rumpan som låg där så...
    Ja just det, jag var hos BM igår. Allt är under kontroll men hon hade också svårt att känna hur de låg så jag fick ett snabbUL för att kolla läget på dem. Ettan fortf med rumpan långt ner men tvåan hade vänt sig igen och ligger med huvudet neråt fast betydligt högre än ettans rumpa då.

    De har inte sagt något annat om fostervatten mer än att båda har haft bra mängd, men rikligt kanske gör att de snurrar lättare mugglesfan... De gör som de vill våra små busar helt enkelt!
    Och sparkar på kissblåsan är inte särskilt trevligt! Jag är rädd att det en dag ska hända en olycka...

    Bra tips med trosor och bindor! Bindor!!! Det har jag inte köpt än!!! Hjälp! ;) Om det blir snitt är det T R E v kvar bara, på måndag!

    Kram!

  • FrokenJo

    Jenpuh: härliga nyheter!! Nils kom redan i v 27+6 så vi fick bo länge på sjukhus... Han föddes på KS i Solna och där var vi på intensiven i 12 dagar för att sedan flytta till Danderyd. Där bodde han i sk akutsal ända till v 35+0 tror jag det var och sedan bodde vi 5 dagar tillsammans innan vi fick komma hem, med hemsjukvård i ytterligare 5 v.. Det var rätt omtumlande men oj vilken fantastisk vård och personal!! :) Jag pumpade och pumpade så han fick min mjölk, med lite tillskott, nästan hela tiden och det var sååå skönt att det funkade - och värt allt "slit" tyckte jag! Lycka till med allt och jag ser fram emot fler uppdateringar och bilder när du får till det! Njut av de små fina och ta hand om er!

    Yasmin: hoppas att allt går bra för din kompis, men som du sa - läkarna har bra koll! Inget på G här :) Jag räknar kallt med 3 v till, minst! Men jag håller med, man undrar hela tiden vem som är näst på tur och om det är nåt som händer när man inte hör nåt på ett par dagar... :)

    Love: lycka till med alla barnen, jag tycker att det är fullt tillräckligt kämpigt med ett barn ibland! Du är fantastisk, och det är jättesynd att du ska ha så ont!!

    Jag har två små som verkar gilla att gosa in sig i mina revben. Jag är inte lika förtjust. Det gör ont och så är jag rädd att klämma till dem... värst på nätterna när jag inte kan sova pga att de är "överallt" och trycker. Imorse var jag ett vrak.. Som tur är så är dagarna helt okej! Jag är så lycklig över ljuset och våren som är på väg och att det närmar sig.. Oerhört nyfiken på de små godingarna nu! De rör sig fortfarande mycket och jag älskar det!

    Trevlig lördagkväll!

  • FrokenJo

    Hej på er!

    Vårt "kaos" börjar närma sig slutet! Men det var en lite hektisk helg. IKEAbesök bl a och fyyy vad trött jag blev! Men det är roligt när alla kollar in magen. De måste verkligen undra vad jag gör där och om jag inte borde ha fött för typ ett tag sen... Ha! Träffade en kompis som ska ha (en bebis) två v före mig och insåg att min mage verkligen är stor! En man kommenterade den i mataffären med:.- Nu är det inte långt kvar! -Nja, fem veckor, sa jag. Kul!!

    Love: din mage är också stor, men som nån mer skrev, det är ju verkligen bara en mage! Du är inte tjock! Jättefin är den iaf!

    Vad skönt att vi får vila nu allihop och det är så underbart med solen! Vi har några små krokusar på G i gräsmatten vi med! Våren är snart här!

    Idag var jag på samtal på Danderyd om snitt. 18 april blir det. Tänk, att om MAX 20 dagar är mina små sötisar här!! Lycka! Har inga andra känningar eller aningar om något så vi satsar på det. UL nästa v och OM ettan har vänt sig så blir det kanske ändrade planer, men nu är jag rätt inställd på det här. Lite fundersam blev jag iofs när läkaren sa att "jag vet inte hur många gånger man har snittat för säte och så ligger huvudet först ändå". Det känns ju sådär...

    Måste hämta ett babyskydd som vi ska låna och bygga spjälsäng, men annars är det mesta klart! Utom bindor fortf... Och så kom jag på att man kanske ska ha lite underkläder med sig i BB-väskan! :)

    Lycka till imorrn mugglesfan! Blir kul att höra siffrorna!

    Ha det bra!

  • FrokenJo

    Hej på er!

    Love, min BM sa precis tvärtom - att de inte "tvingar" hem någon från snittet även om de skulle ha vänt sig. Jag frågade ju iofs för att jag ville veta om man måste bara för att man fått tiden OM det nu skulle vara ändrat läge. Hm... Jag vet inte hur jag ska ställa mig till det. Är man väl där och inställd på det hela så skulle det kännas snopet att åka hem utan bebisarna och vänta lite till, men... det bästa är ju att det kommer igång av sig självt. Men igen, om de har vänt sig ytterligare en gång när man kommer in med värkar så det blir snitt iaf... Och, ja ni förstår, mycket som snurrar här! :)

    Usch, idag är jag lite nojig, tycker att de har varit så lugna nu hela morgonen. Lite rörelser har jag känt men inte så mkt av tvåan, tycker jag... De var helt galet pigga igårkväll så de kanske sover nu men ändå. Nu när det är så nära så blir jag mer och mer orolig! När bör man kolla tycker ni? Det här är första gången på hela grav som jag har velat ha en Angelsound eller vad de heter, som man kan lyssna på hjärtjluden med.

    Min man och jag ska vara hemma ända till 10 aug tillsammans vilket känns jätteskönt!! Hon som vi fick träffa på tvilling"kursen" berättade att hennes man hade varit hemma i 2dagar (!!!) efter det att de kom hem fr sjukhuset, och då hade de ändå ett storasyskon också! Hjälp!

    Trevlig helg och hoppas att ni inte blir lurade idag!
    Kram!

Svar på tråden Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!