• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Poussin: Förstår att du känner dig besviken och orolig inför ÄP på fredag - jag hade precis samma känslor. Tyckte nästa att dagarna innan ÄP var de värsta under hela behandlingen. För oss med lågt AMH är ju varenda liten blåsa så oerhört viktig eftersom marginalerna är så små.

    Men precis Anemon säger behövs ju bara ett enda guldägg - och det var precis vad som hände för mig. Tre ägg plockades (varav ett väldigt litet) och ett befruktades som slutligen blev ett fyrcelligt toppembryo. Hoppas hoppas att du har samma tur!

    Tycker också att det är märkligt att du inte fick maxdos från början. Precis som du säger är ju risken för överstimulering mer eller mindre obefintlig.

    Stor kram och ta hand om dig!

  • Linn73
    Poussin skrev 2011-01-18 21:15:16 följande:
    Linn - Tack snälla du! Glad Åh, jag hoppas det också! Nu har jag tagit sista dosen Menopur, imorgon blir det Pregnyl och sen hoppas och vänta in ÄP, usch det är bara några dagar men vill bara att det ska vara över och veta hur det gick!

    Stor kram till dig också!
    Ja, all denna väntan... Man blir ju mer eller mindre galen emellanåt! Glad
  • Linn73
    Poussin: Förstår att du är orolig, men min svullnad varierade också från dag till dag när jag sprutade. En teori jag har är att man blir mer svullen när det bildas ägg och de växer. Har inga som helst belägg för den teorin, mer än att det mer svullet i början och mitten av behandligen än mot slutet - eftersom det är då äggen växer och frodas.

    Allt är säkert i sin ordning ska du se och det är fullt normalt att nojja. Själv nojjar jag mer än någonsin och pendlar mellan att det kanske har lyckats till att ifrågasättta varför jag överhuvudtaget skulle bli gravid med mina dåliga förutsättningar...

    Amemon: Visst var det idag du hade ET? Håller tummarna att allt har gått bra och att vi nu ruvar tillsammans!

    Vill kolla med er, när jag var på mitt ET frågade jag läkaren om våra chanser. Då nämnde hon att chanserna tyvärr minskar med högre hormonbehandlig, dvs äggen blir av sämre kvalitet. Kände ni till det?

    Och så lite status såhär på RD5: Ömma bröst och molande värk i magen, främst på kvällen. Gissar biverkan av proggisar... Tror att det är runt den här tiden som emryot fäster - om det nu gör det. Klappar lite extra på magen i kväll Glad

    Varma kramar!
  • Linn73
    Poussin skrev 2011-01-19 21:44:10 följande:
    Linn - Intressant gällande högre hormondoser, får fråga min läkare nästa gång vi kommer dit...
    Tack för din teori om att magen kan vara mindre svullen för att äggen inte växer längre - den gillar jag! Glad
    Förstår precis vad du går igenom, pendlandet mellan tron på att det kommer gå vägen och tankar på att det inte alls gjort det... Men jag har läst om tjejer med sämre AMH än vi som blivit gravida så varför skulle det inte funka för oss? - jag hoppas av hela mitt hjärta att det går vägen för dig denna gång vännen! Skickar varma klappar till magen.

    Har agerat levande nåldyna och fått magmassage hos akupunktören ikväll, känns lite bättre nu, men är fortfarande rätt orolig. Om 45 min är det dags för stora sprutan! :)

    Varmaste kramar till dig gumman
    Gulliga du - tack för uppmuntran! Helt rätt resonerat - varför ska det inte funka för oss!

    Kolla gärna upp vad läkaren säger om hormondoserna. Intressant att veta om det är fler som säger samma sak.

    Kan tänka mig att du sitter redo med stora sprutan just nu för att släppa iväg äggen :) Hoppas du får sova så gott så är det ett steg närmare bebis när du vaknar i morgon! Kram
  • Linn73
    Poussin skrev 2011-01-20 15:24:28 följande:

    Sprutan gick fint, när man är van vid Menopur så var det inte så knepigt. Längtar så till morgondagen, är inte alls orolig för själva ÄP, det är resultatet som stressar mig. Vet inte vad det är med mig idag, kanske har abstinens från sprutor och spray ;) eller så är det helt enkelt oro - jag är mer trött och grinig än jag varit någon dag under behandlingen... Ska gå och lägga mig tidigt och tänka positivt inför morgondagen. :)

    Hur mår du idag?
    Kram


    Fullt normalt att du känner oro - jag gjorde också det. Kunde inte slappna av förrän jag låg i gynstolen och de rapporterade inifrån labb att de hade ett ägg. Men så underbart det var att få det beskedet mitt i all morfindimma!

    Hur blir det med ET för er? Blir det på måndag?

    Mina symtomer är oförändrade, ömma bröst och molande värk. Vet inte om det är bra eller dåligt... Vanligtvis brukar jag känna av mensvärk några dagar innan mensen verkligen kommer, ibland upp till en vecka innan. Är ju svårt att veta om det är biverkan av proggisar, PMS eller graviditetsymtom. Misstänker att det är lite tidigt för det senaste, men man hoppas ju alltid såklart!

    Stor kram och lycka till i morgon!

    Ps Om allt går bra, passa på att belöna er med en god middag och ett några glas vin, vet ju aldrig när det blir igen!
  • Linn73
    linköping68 skrev 2011-01-21 12:32:21 följande:
    Hej alla
    Med mitt AMH på 0,7 blev vi nekade IVF för de hävdade att det inte fanns någon chans i världen alls till graviditet. Sen blev jag naturligt gravid, men det slutade tyvärr i missfall strax innan jul.

    Och nu läser jag om er som har lägre och får göra IVF. Ja, det beror verkligen på vem man pratar med. På vilka kliniker går ni alla med låga värden?

    Mäkligt att du blev nekad med ett värde på 0,7 som är precis på gränsen för vad som anses vara lågt. Vilken klinik var det? Själv går jag på Huddinge och har ett AMH på 0,4. Min läkare lät mig göra ett försök eftersom han såg sju st antrala folliklar (dvs ostimulerade folliklar). Det antalet brukar enligt honom motsvara det antal man får vid en stimulering. Jag fick ca åtta folliklar, men endast tre som var mogna nog att plockas. Av dessa tre blev ett befruktat och som jag ruvar på just nu! 


    Du ska definitivt inte ge upp! Jag tycker att det är vansinne av en läkare att neka dig behandling. Du borde åtminstone få göra en provstimulering. Dessutom har du ju blivit gravid på naturlig väg vilket definitivt borde väga upp. Vad tråkigt med ditt missfall, hoppas du snart får njuta av livet som gravid igen. 


    Kram och lycka till!

  • Linn73

    Anemon: Stort grattis till dig – vilket resultat! Hoppas att Piffen och Puffen goar in sig ordenligt i magen och att ni har ett litet syskon som väntar i frysen. Ja, den här tiden är verkligen jobbig och tiden kryyyper fram. Har aldrig varit med om en vecka om gått så långsamt… 


    Jag tar också tre proggisar per dag, enligt instruktion från kliniken, och jag blir helt knasig av att försöka analysera ev symtom/biverkningar. 


    Är nu på RD7 och har ingen bra känsla i magen. Brukar vanligtvis känna av PMS/lätt mensvärk upp till en vecka innan och jag tycker mig känna samma sak nu. Kan inte riktigt sätta ord på det, men lätt illamående, rapig och obehag i magen och ländryggen. Brösten ömmar fortfarande. Hoppas så innerligt att det inte är mensen som är på gång, men ställer ändå in mig på det… 


    Jegs: Lycka till med allt! Gen inte upp än, kom ihåg att hoppet är det sista som överger en! 


    Hur går det för er andra ruvare? {#emotions_dlg.flower}

  • Linn73

    Poussin: Förstår din besvikelse och lider med dig... Spelar ingen roll att man innan intalat sig själv att man nöjer sig med endast ett ägg. Man blir ändå så besviken och ledsen. Så mycket känslor, hopp och besvikelse att tampas med under hela den här processen. Vi som är svårstulerade har ju heller inga marginaler att spela med...

    Men försök att inte ta ut något i förskott ännu, även om jag förstår att det är svårt. Kanske är det just det här ägget som blir ert guldägg.

    Sköt om dig och mys framför brasan i kväll så håller jag alla tummar för att det lilla äggen befruktar sig fint till i morgon!!

    Varm kram! Hjärta

  • Linn73

    Åh Poussin, började gråta när jag läste ditt inlägg och vet inte vad jag ska säga som kan trösta.... Ni har kämpat så mycket och jag är så otroligt ledsen för er skull. Förstår att du vill smälta beskedet och bara vara med dina närmaste i allt sorgearbete och alla tankar. När du känner dig starkare finns vi här för att stötta och trösta.

    Själv är jag ganska säker på att det inte blir någon bebis den här gången heller. Känner igen menssymtomen så väl och försöker vara realistisk. Har varit mycket gråt nu på morgonen även om jag vet att det inte är helt över ännu.

    Massor av kramar och ta hand om dig Hjärta

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH