• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    albatross74 skrev 2011-02-06 20:22:13 följande:
    Åh tack

    Känner mig förberedd inför morgondagen, ska verkligen stå på mig. Inget trams här om minst 3 ägg för att göra äggplock, finns ägg ska de plockas. :)

     
    Håller helt med Kalimero - stå på dig! Jag fick höra samma sak som du - att jag behövde tre mogna blåsor - men jag fick komma till äggplock trots att jag endast hade två fullmogna och ett mindre. Av dem blev det ett toppembryo som jag fick tillbaks, vilket bevisar att det inte var något fel på kvalitén. Nu blev jag tyvärr inte gravid den här gången men nästa gång ska det lyckas!!

    Stort lycka till!!
  • Linn73

    Grattis Albatross74! Jag fick ju tillbaka ett toppembryo av endast 3 blåsor. Nu blev jag ju förvisso inte gravid, men jag känner mig änså relativt hoppfull inför framtida försök! Och som kalimero säger kan kvaliteten vara bra även fast AMH-värdet är lågt.

    NinaCamilla: Förstår din förvirring och frustation! Jag pendlar själv mellan hopp och förtvivlan. Men efter att ha läst om andra som lyckats bli gravida trots lågt AMH vill jag försöka några gånger med IVF innan vi diskuterar andra alternativ. Var du hur många antrala folliklar du har, dvs antalet ostimulerade folliklar? Det kan ge en indikation på hur många ägg du kan producera vid en stimulering.

    Caroline29: Du fick ju ändå ett ganska bra resultat med Fostimon senast. Vet att det är kämpigt, men håller tummarna för att ni ska få ett lika bra resultat nästa gång och att ni kommer hela vägen till ET!

    Poussin: Har tänkt på dig! Vet du när ni får starta igen? Själv har jag inte läkartid förrän i slutet av feb och går i ett vaccum just nu. Vill ju sätta igång!

    Tack Fossa för pepp!!! Älskar att höra historier med ett lyckligt slut. Särskilt från personer som har lika dåliga förutsättningar som de flesta i den här tråden. Det är sånt som gör att man orkar kämpa vidare!

    Vi är några stycken här som väntar på att få komma igång. Hoppas innerligt att vi kan få lite fler solskenshistorier under våren! Solig

    Kramar!!

  • Linn73
    Castor: Varmt välkommen in i gemenskapen - glad att du har hittat hit! Allt blir lite lättare om man inte är ensam. Blir alltid lika rörd när jag läser historier som liknar min egen och förstår hur alla kämpar och orkar hålla hoppet uppe. Jag går också på Huddinge och har också träffat P-O :) Förstår att missfallet var enormt jobbigt, men som du säger är det positivt mitt i allt elände att veta att du trots allt kunde bli gravid på naturlig väg. Jag hoppas att jag kan hänga på er mot slutet av mars!

    NinaCamilla: Låter som att du trots allt håller modet uppe - starkt av dig! Och helt rätt att starta ÄD-processen så att ni hinner landa i allt. Vi har två IVF-försök kvar och om de inte lyckas, eller att vi inte får fortsätta, ställer vi oss i ÄD-kö. Funderar också på adoptionskö men vi har inte riktigt orkat ta tag i det ännu.

    pp08: Åh vad spännande - och vilken nervpers! Hoppas hoppas du har samma tur som Anemon, vår första plussare i tråden!

    Varma kramar till alla fina Hjärta
  • Linn73
    pp08 skrev 2011-02-10 08:44:04 följande:

    Jag hoppas på ett riktigt pluss. Tjuvtestade imorse på RD12 och såg ett svagt svagt streck. Hoppas det inte är ett spökstreck men bara att jag testade för tidigt.


    Vid min förra graviditet syntes också ett svagt streck från RD12 tog ganska lång tid innan det blev riktigt starkt.


    Ska inhandla tester idag !!


    Testade idag eftersom jag fick lilltjejens virus/förkylning och ville veta om jag kunde stoppa i mig massa mediciner eller ej....Avvaktar lite till. Behöver dock lite alvedon för huvudvärk och halsont. Tar inte mer än absolut nödvändigt.


    Ett svagt streck på RD12 är definitivt inget spökstreck!!!
  • Linn73
    Jag är helt övertygad om att vi med lågt AMH behöver fler försök för att få fram guldägget - frågan är bara hur många gånger man orkar. Flera här säger ju att kvaliteten inte hänger ihop med kvantiteten. Egentligen borde landstinget erbjuda fler försök om det inom rimliga gränser finns en chans att man kan bli gravid.

    Azalea04: Välkommen hit! Jag är också lite förvirrad över sambandet mellan AMH och FSH... Min egen teori är att AMH mäter det totala antalet ägg som du har kvar, medan FSH mäter hur många follikar du beräknas producera varje cykel. Vet dock inte om det stämmer..

    MPson: Grattis till plusset! Blev du gravid naturligt eller genom IVF? Om det var genom IVF borde ju läkarna ha bedömt att embryot var av tillräckligt god kvalitet för att återinföras? Försök att inte oroa dig i onödan, även om jag förstår att det är svårt.

    Själv har jag fått en ny läkartid om några veckor och hoppas att vi får sätta igång med nästa försök i mars. Vill börja nu!! Käner mig så otålig!

    Kram och passa på att njuta av det fina vädret!

      
  • Linn73
    pp08 skrev 2011-02-13 12:52:45 följande:
    Tack för gratulationerna allihoppa! Hoppas lillen finns kvar efter helgens hostattacker. Klarade mig inte helt utan hostmedicin, tog lite inatt och imorse (typ samma dos som 1.5åringen; några enstaka ml). Tyckte dock "fishermans friend" är det som hjälpte bäst. Har druckit mängder grönt te med honung. Går bra så länge man dricker men sedan kommer hostan tillbaka. Nu har jag snutit ut massor och det känns att det blir mindre täppt, genast blir hostan också mindre. Luktsinnet är fortfarande noll!! Får hålla koll på bajsblöjorna för jag märker inte när tjejen har bajsat, som tur är brukar hon säga det själv

    Kalimero: denna gång var det 300Menopur, blev dock 1 sprutdag längre, totalt 8 dagar (varav 4 med orgalutran också)  ( extra sprutdag efter mitt eget önskemål), kanske därför fler mogna ägg denna gång? Eller så var det bara tur. Denna gång dock 5 mogna ägg utav 6 plockade, och 4 befruktades!!
    Grattis till plusset!!! Så roligt med ännu en solskenshistoria här i tråden. Kram
  • Linn73

    Hej alla kämpare! Vi börjar bli några här i tråden nu så jag föreslår att vi gör en lista. Skriv gärna vilket AMH-värde ni har, vilken behandling ni gör, hur många ägg ni fått osv. Intressant att se vilket resultat resp metod ger. Sedan kan vi uppdatera allt eftersom vi går in i nästa fas. Anemon och pp08 - ni som plussat - om ni läser det här skulle jag uppskatta om ni ville skriva in er under "gravida" (skriv gärna också ert AMH-värde). Tror att det skulle kännas hoppfullt för många!

    LISTAN PÅ ALLA VI SOM SKA LYCKAS 2011 Solig

    Väntar på nytt försök:

    Linn73, AMH 0,41: Har gjort två tidigare försök, varav det första fick avbrytas innan ÄP. Ny läkartid i slutet av feb.

    Planerat ET/FET:

    Ruvar:

    Gravida:

  • Linn73

    Åh vad underbart att höra pp08!!! Det ger hopp till oss andra. Kan inte du skriva in ditt AMH-värde i listan? Vore så intressant att se vad utfallet blir med olika behandlingar och olika värden. Kram

  • Linn73
    pp08: Det fixar jag! Så fantastiskt att du med ett relativt lågt AMH blivit gravid. Det skänker hopp till oss andra!

    Anemon: Jag tog mig friheten att skriva in dig på listan utifån den info som du har gett här i tråden. Hoppas det är ok. Känns viktigt att lyfta fram de solskenshistorier som finns! Fyll gärna på med mer info om du läser det här.

    LISTAN PÅ ALLA VI SOM SKA LYCKAS 2011 SoligVäntar på nytt försök:
    Linn73, AMH 0,41: Har gjort två tidigare försök, varav det första fick avbrytas innan ÄP. Ny läkartid i slutet av feb. Poussin, AMH 0,35: Har gjort två tidigare försök; nr 2 blev bara 1 ägg och inget ET, IVF nr 3 påbörjas i mars. Jegs, AMH 0,06: Väntar på första försök... Planerat ET/FET:

    Ruvar:

    Gravida:
    Anemon, AMH 0,46 pp08, AMH 0,3 (?): Gravid på 3e IVF +  gravid på 3e syskonförsök (5e IVF totalt), BF 19 okt
    Övrigt:

    Linköping68, AMH 0,69. 1 st IVF utan plus. Hemmaförsök just nu.
  • Linn73
    Azalea04: Jag tror absolut att ditt FSH-värde är orsaken till att du svarade med få ägg. Mitt värde ligger på 7,7 vilket känns helt ok, men då är ju AMH-värdet betydligt sämre. Du ska se att gulägget kommer snart!

    Castor: Positivt med dina antrala follikar! När jag var på Huddinge sist såg läkaren runt 7 st på mig och det gjorde mig lite mer hoppfull. Nu gäller det bara att orka kämpa på tills att det blir ett plus på stickan! Är svårt med taktik under IVF-behandling känner jag. Känslorna går ju helt sin egen väg och det går inte att kontrollera. Men jag tror att det är helt rätt av dig att satsa på att vara i god fysisk form. Trots att det såklart är deppigt när man inser att det har misslyckats ännu en gång, så är jag själv förvånad över hur snabbt jag ställer om mig och fokuserar på nästa försök.

    Men är det inte fantastiskt att två personer här i tråden har blivit gravid sedan årsskiftet! Det om något inger hopp känner jag! Och i mars smäller det - då är vi en hel drös med kämpar som kommer med stormsteg.

    Kram till er alla!
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH