• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Tack för pepp! Ingen läkare har ringt idag och jag vet inte hur det ska tolkas. Barnmorskan sa tydligt att det inte ser bra ut, men kunde inte säga varför, det skulle läkaren göra. Tycker också att det är dåligt att de inte ringer oavsett, eftersom de lovat. Jag är inställd på att det inte blir någon införsel i morgon så får det bli en glad överraskning om det blir annat besked. Kram!

  • Linn73

    Hej alla fina och tack för peppande ord!

    Då var definitivt över för denna gång... Pratade precis med P-O på Huddinge som förklarade att inget ägg blivit befruktat trots att alla fem var mogna. Han hade ingen förklaring till varför. Precis som du Nelle kommer jag att klamra mig fast vid Huddinge så länge som det går, vägrar att ge upp!

    Som planen ser ut nu hoppas vi på ett sista försök innan vi ev övergår till ÄD. P-O lät svagt positiv till att låta oss försöka igen och vi ska få komma på konsultation innan sommaren.

    Precis om många av er är tiden min värsta fiende just nu. Fyller 38 i sommar och det stressar mig enormt. Jag var 35 när vi började skaffa-barn-processen och nu har tre år bara flygit iväg...

    längtar74: Vilket tråkigt besked för dig! Varje månad är ju så oerhört viktig just nu.
    Poussin: Ser troligt ut att vi följs åt i augusti FlörtCastor: Inte många dagar kvar för dig nu! Hoppas hoppas att det går vägen. Vi behöver solskenshistorier!

    Anemon: Hur mår Pingu?

    Tack alla för att ni finns, även om jag önskade att ingen behövde vara här! Tillsammans är man mindre ensam Glad

    Kram

    LISTAN PÅ ALLA VI SOM SKA LYCKAS 2011 Solig

    Väntar på nytt försök:


    Albatross74, AMH 0.27, IVF 1: feb 2011. Sprutstart 8/5 Småsteg, amh 0,49 Jegs (31 år), FSH 15, AMH 0,06 dec 2010, 0,1 april 2011!. Avbruten behandling 6/5. längtar74 (37 år), AMH <1 först men 1,2 okt 2010! FSH varierar 9-30. IVF1: avbrutet, IVF2: 0 ägg Poussin (33 år), AMH 0,35. Väntar på IVF nr 4 i augusti. Nelle (37 år) AMH 0,3 Linn73 (37 år), AMH 0,41. Hoppas på ett 4:e IVF. Ska på konsultation på Huddinge innan sommaren.

    Sprayar:


    Sprutar: 
    Castor (36 år i april), amh 0,1 fsh 13, lh 5,2. Sprutstart: 4/5. UL 13/5. ev äggplock 20/5
    Planerat ÄP/ET/FET:
    Anemon (38 år), AMH 0,467, FET om Pingu klarar tining, UL 11/5 för närmare besked.

    Ruvar:


    Gravida:


    Malbert, AMH 0,55 Ankaja, AMH 0,2, IVF 1, BF 18/12 DobbieDoo, AMH 0,41

    Övrigt:


    Linköping68, AMH 0,69. 1 st IVF utan plus. Hemmaförsök just nu. pp08, plus på IVF5 men missfall v.6; avvaktar lite just nu.
  • Linn73
    Anemon skrev 2011-05-18 19:19:32 följande:
    Jag blir så ledsen när jag läser allt tråkigt som hänt den sista tiden för oss här i tråden.
    Tyvärr kan inte jag heller bidra med något positivt, Pingu klarade inte upptining. Väntar på återbesök och planering för vår sista behandling på Huddinge.
    Känner så igen mig i era historier.....flera av oss har samma historia och tiden flyger....38 år. Kramar!
    Själv har jag även gått på akupunktur en tid och oavsett om det hjälper eller inte så är det avslappnande.
    Mirakelbarn, tack för att du ger oss en solskenshistoria och hopp!
    Åh nej vad tråkigt att höra... Så knäckande att behöva vara tillbaka på ruta ett igen.. Anemon, får ni bara ett till landstingsförsök? Du har ju ändå svarat bra på behandlingen och fått relativt många ägg.

    Skrämmande många av oss som är tillbaka på "Väntar på nytt försök" - vilket också bevisar att förutsättningarna är så mycket sämre för oss med lågt AMH. För egen del har jag inte gett upp hoppet om ett biologiskt barn ännu, men måste samtidigt vara relalistisk. Tjejer, vi får inte ge upp! Någonstans tror och hoppas jag att guldägget ligger och väntar. Vi behöver bara mer tid att hitta det.

    Tack för alla stöttande ord! KRAM

     
  • Linn73
    Nelle skrev 2011-05-18 12:34:52 följande:

    Linn: Vad tråkigt! Fem ägg lät ju så lovande. Det är ju en klar förbättring sedan förra gången, Menopur kanske är rätt medicin för dig?. Om de inte vet varför hade kanske ICSI hjälpt? Gjorde ni det? Jag tänker på dig och kan ana hur du har det nu. Ta hand om dig!

    Vi har verkligen liknande historier. Jag fyller 38 i december och vi började också försöka för tre år sedan. Håller med, tiden har flugit iväg... Idag fick vi en samtalstid med P-O på måndag morgon. Jag ska skriva ner frågor och hur allt har gått till eftersom vi träffat György tidigare.

    Stora kramar!


    Tack Nelle! De gjorde visst ICSI på mina ägg den här gången. Vid vårt sista UL diskuterade läkaren det med oss men inget beslutades. Med tanke på resultatet den här gången är jag inte säker på att det är bäst metod för oss.

    Vad bra att ni ska prata med P-O på måndag. Det är en klok man tycker jag. Bra att du skriver ner frågor. Själv glömde jag massor när vi pratade idag!

    Kram
  • Linn73
    Poussin skrev 2011-05-18 20:18:42 följande:
    Linn - Åh nej, vad ledsen jag blir för er skull. Rynkar på näsan Det lät ju så kanon med 5 ägg, var så säker att det var din tur den här gången, förstår att det är jättetufft vännen. Ta hand om varandra!
    Då bestämmer vi att vi kommer bli gravida i augusti! Flört  Stora varma kramar Hjärta

    Anemon - Jätteledsen för er skull också, förstår att det är tungt. Ta hand om varandra ni också! Stora kramar! {#emotions_dlg.flower}

    Jag börjar må bra igen och det ska bli så skönt att åka iväg på lördag. Solig

    Kramar!
    It's a deal! I augusti smäller det Flört

    Vad skönt att du känner dig starkare och att ni har en resa att se fram emot! Vi ska också åka på en kortare resa till helgen. Kunde inte komma mer lägligt!

    Kram
  • Linn73
    Castor1 skrev 2011-05-20 12:55:46 följande:
    Anemon: tråkigt att höra att ert FET inte gick vägen. Nu får vi hoppas att du får fler chanser vid nästa IVF! kram

    Linn: Så himla tråkigt att höra att inget av de 5 äggen blev befruktade. Verkar som att ni inte ska göra ICSI... Jobbigt att ta nya tag förstår jag men jag tror verkligen ni kommer att lyckas, du fick ju bäst resultat i antal ägg denna gång men som av någon anledning inte ville acceptera behandlingen de fick. Håll i Huddinge och P-O och samla kraft! Styrkekramar!

    Nelle: Jag känner med dig, tänker också på adoption... Det är bra att ta små steg och känna efter på vägen. Tycker dock att ni ska prova att göra ett nytt IVF men ställ er i adoptionskön samtidigt eftersom att det tar sådan tid. Vi kommer att göra samma här. Styrkekramar till dig också!

    Själv så kan jag tyvärr inte bjuda på någon solskenshistoria, tråkigt! Jag fick avbryta behandligen igår efter att sprayat sedan 15 april och tagit sprutor i 13 dagar... Men mitt försök kommer inte att räknas och jag får en ny chans! Träffade en kvinnlig läkare, Rova, som jag inte haft kontakt med tidigare. Hon var trevlig och tog sig tid. Tydligen tillhör jag de få procent som inte ska ta sprayen... De hade de upptäckt om jag fått ta blodprov och gjort UL innan sprutstart, något som de inte kallade mig till, tyvärr. Jag fick tydligen en s.k "Flare-up effekt", vilket innebär att nedregleringen baksköt enligt läkaren. De prover de tog på mig efter sprutdag 8 visade på mycket högt östraordiol (eller vad det heter, har med östrogenet och hormonerna att göra). Det provet visade på 2500 i värde men borde varit under 400 om nedregleringen funkat. Istället överaktiverades kroppen och började produceradet av TVÅ golfbollstora cystor som hindrade äggen att utvecklas. Vid min undersökning hade dessa börjat spricka (förklarar varför jag haft ont vid vänster äggstock...). De var nu nästan borta men hade nog tagit med sig ett par små ägg ut... Slemhinnan var fortfarande bara 4mm vilket visar att menopuren hade hindrats att fungera p.g.a sprayen. Suck! Så tyvärr, det baksköt helt enkelt...
    Jag skrev inget igår för jag var först tvungen att handleda 7 studenter i deras uppsats-skrivning. När jag kom hem så delade min man och jag på en flaska Amarone och beställde massor av lammkotletter från vår favoritrestaurang som vi åt hemma i sängen och kollade på film. Vi öppnade även en flaska champagne för att fira hormon-stoppet... Lite paradoxalt men otroligt skönt ändå. Vad kan man göra?!... 
    Så i Augusti ska jag gå på korta metoden på en ny medicin som tydligen varit slut i fyra månader?!... Det är kanske därför vi alla verklar ha fått samma typ av behandling? Så jag är nu officiellt också en augusti IVF'are!

    Kram på er och TACK för tankar och lyckönskningar! Jag tycker att vi alla ser framåt, april/maj verkar inte vara en bra månad för låg-amh:are och IVF helt enkelt!
    Åh neeej vad tråkigt... Vet precis vilken tomhet du känner just nu. Ingen som inte varit med om det vi går igenom kan någonsin förstå. Och det är det som är så fantastiskt med alla er! Men vad skönt att ni får en ny chans. Jag har också träffat Rova tidigare och hon kändes bra (jag har fö träffat typ varenda läkare på Huddinge..). Jag klamrar mig fast så länge det går och den stora fasan är när Huddinge säga att vi inte få fler försök...

    Usch det lät ont med cystorna... Förhoppningvis behöver du inte vara med om samma sak igen nu när de vet bättre vilken metod som funkar för dig.

    Rätt av er att dela på en flaska vin igår - nu tar vi sikte mot augusti i stället. Vi kan ju dricka massor av gott vin i sommar, alltid något!

    För egen del har jag fortfarande ont i magen efter måndagens helvetiska äggplock och den är svullen så att jag endast går omkring i tights och klänningar. Fick inte på mig jeansen häromdagen! Hur länge brukar ni ha ont efter äggplock?

    Jag slås än en gång över vilka otroligt starka tjejer som hänger här. Vi orkar resa oss och kämpa vidare trots att livet är kämpigt och mörkt!

    Kram alla och trevlig helg!
  • Linn73
    LnH skrev 2011-05-20 15:40:12 följande:
    Hej! Jag har påbörjat en utredning och fick svaret att mitt amh värde är 3.1 är det bra när man är 36. Gjorde vul och hade två äggblåsor på 15 och 14 mm på dag tio. Så han sa att det inte var några problem. Men undrar fortfarande vad som är normalt.
    Ett AMH-värde på 3,1 är jättebra! Som jag har förstått det är allt över 1,5 bra. Lycka till!
  • Linn73
    albatross74 skrev 2011-05-20 22:00:12 följande:
    Hej,

    Det var ingen rolig läsning. Det ena misslyckade försöket efter det andra. Jag är ledsen för er (skriver inga namn för då missar jag någon) skull och jag hoppas verkligen att det kommer att gå bättre nästa gång.

    Själv ska jag börja med sprutorna på onsdag men jag har inga stora förhoppningar på att det kommer att gå bra för mig heller. Varför skulle det funka för mig när det inte funkar för er andra som är i samma situation.
    Det är klart att det kan funka för dig även fast det inte funkat för flera av oss i tråden. Det är ju faktiskt några som har blivit gravida trots lågt AMH - så det finns absolut hopp för oss!

    Lycka till med sprutorna så hoppas vi att du får några fina ägg! Kram
  • Linn73

    Småsteg: Jag är så ledsen för din skull... Vet precis vad du går igenom. Låter som att ni har samma plan som oss framöver, testa en sista gång innan det blir ÄD-kö. Ev provar vi privat medan vi står i ÄD-kö, förutsatt att de tar emot oss. Eftersom man inte direkt blir yngre...

    albatross74: Nu håller vi alla tummar för ditt ÄP nästa vecka!!! Helt rätt av dig att inte oroa dig eftersom det är bortom din kontroll nu.

    Jennifer69: Hurra för din solskenshistoria!!

    linköping69: Vad jobbigt för er... måste kännas förjäkligt.. Har ni funderat på att gå vidare med ÄD?

    Kan verkligen rekommendera att åka på semester. Vi var i väg några dagar och det var så skönt att få byta miljö och komma bort i från alla rutiner!

    Kämpa på alla! Och glöm inte att bara för att vi har mindre ägg betyder det inte att de är av sämre kvalitet!

    Solskenskramar Solig

  • Linn73

    albatross74: Jag kände precis samma sak, plufsig och uppsvälld. Snyggare har man ju känt sig... Stort lycka till med ÄP! Det kommer att gå bra ska du se.

    småsteg: Hoppas att ni får komma på återbesök snart. Troligen får vi komma redan nästa vecka. Det känns bra att vara stand by och kunna köra igång igen efter semester.

    Nelle: Förhoppningsvis följs vi åt i juli-aug! Min mens beter sig väldigt konstigt nu bara. Jag hoppas att det rättar till sig snart. Nu senast fick jag mens 21 dagar efter äggplock. Vanligtvis har jag en cykel på minst 28 dagar. Vore perfekt att få börja spraya i juli så att man är redo med sprutorna tills att Huddinge öppnar igen.

    Kram till er alla!

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH