• trillingmorsan

    Är det bara jag som har trillingar???

    Jag har trillingar på 6år som börjar skolan till hösten.. Undrar hur ni andra har gjort med era??? Samma klass...olika skolor osv osv. Måste bara säga att dom är extremt olika som personer....  Tips mottages tacksamt!!

  • Svar på tråden Är det bara jag som har trillingar???
  • Busan10

    Tack för tipsen!
    Har funderat på tvilling+sjal men har flera vänner som säger att barnen inte få sitta i samma ställning mer än en kort stund (dock har man ju några barn att byta runt med om man orkar bära själv dvs).
    Men just nu lutar det åt en trillingvagn som ser ut som en tvillingvagn fast med ett till säte upptil, då är det ganska smidigt ändå.

    Men bra att ha många olika förslag innan man bestämmer sig, skönt att höra vad som har funkat bra för andra :)

  • Amlin

    Trillade in här trots att jag inte har trillingar. Men jag måste kommentera vagnfrågan. Jag har tvillingar på 2 månader och en 3 åring. Oftast går ju stora tjejen men jag tar ibland en av de små i bärsjal (manduca) och låter stora sitta brevid en bebis i tvillingvagnen (teutonia team S4) det fungerar kanonbra! Har även en tvillingbärsele (weego) och en singlrvagn men att bära två en längre tid är tungt och de växer ju. Däremot är den bra att ha...

  • Billabong

    Jag har bara tvillingar men svarar ändå apropå vagnfrågan.

    Busan10: Urban Jungle har en trillingvagn. Den nytillverkas inte längre såsom jag uppfattat det men dyker upp då och då på Blocket. Det är också möjligt att ngn butik kan tänkas ha ngt enstaka exemplar kvar av den, även om det inte är så sannolikt. Men kolla Blocket, testa även att annonsera efter den själv där!
    Annars verkar det finnas en del trillingvagnar via utländska sajter, så ett sätt är att importera en. Ett märke som dyker upp är även ABC. Så googla på trillingvagnar och triplet stroller så hittar du förhoppningsvis en bra vagn!

  • Fildi

    Busan10: vi köpte en urban jungel trillingvagn via blocket, vi är väldigt nöjda med den, den ser stor å tung ut men är väldigt smidig att köra...dock värre att få in i bilen...  vi använde en urban jungel tvillingvagn i början när dom var små, då fick alla tre plats att ligga där.  Men den vagnen får hänga med fortfarande, när vi ska ha med vagn i bilen blir det tvillingvagn och bärsele. Va mysigt att du väntar trillingar, det är helt underbart  och vi märkte redan tidigt hur stor glädje dom har av varann.  Nu när dom börjat le å skratta är det helt fantastiskt verkligen trippel lycka!!! 

  • Busan10

    Ok. ja det finns ju inte så mycket att välja av precis :) jag gillar inte UJs trillingvagn just pga av den färgen som finns i sverige, tycker den är hemsk =P hihi..

    Va underbart att höra sånna historier, trippel lycka är den verkligen!

    När plockade dom ut era trillingar och är dom enäggs eller fleräggs?
    fick ni stanna länge på neo och fick ni föda på något stort sjukhus?
    hihi många frågor :)

  • Billabong

    Jag har sett UJ Triplet i flera olika färger på Blocket genom åren, förhoppningsvis kan ngn av dem falla dig i smaken. Men annars är väl Baby jogger ett bra alternativ - om det finns liggdelar till den?

  • eco

    Har inga trillingar men skulle vilja inflika ett svar på ts ändå... Det jag tror att man rekommenderar nu för tiden, i alla fall med tvillingar (men det torde vara det samma med trillingar) är att sätta barnen i samma klass så länge de själva vill det. Man behöver inte "tvinga isär dem", de brukar klara bra att separera sig från varandra i den takt de själva vill. Det naturliga för trillingar eller tvillingar (eller för den delen fyrlingar) är ju att vara tillsammans. I vårt individualistiska samhälle kan det nog upplevas som en stress eller oro att barnen måste få vara individer utan varandra. Jag tror att barnen blir individer även med varandra. Som du själv skriver är dina barn helt olika personligheter och de leker inte alltid med samma vänner eller gillar samma saker. De väljer själva att individualisera sig och skapa lite utrymme mellan sig. Det bästa är nog att lyssna till vad de själva vill när de kommit upp i skolåldern. Jag tänker att de säkert har en stor trygghet i varandra också som de inte behöver fråntas för att bli självständiga.

  • Fildi

    Busan, mina små pojkar ville ut lite tidigare än vi väntat oss, redan i v 26, blev inlagd i uppsala i v 24, Två st är enäggstvillingar och den tredje från ett eget ägg. Efter kjesarsnittett blev vi kvar i Uppsala i 3-4 v, sedan flyttades vi till vårt hemsjukhus, totalt ca 4 månader på neo. Men allt har gått fantastiskt bra hela tiden, Dom säger att man blir kvar på sjukhus tills ungefär när man skulle fött egentligen. 

    Mår du bra? Jag minns att jag mådde super illa första 12 v, å fick jätte stor magen väldigt tidigt...blev lite fundersam hur magen kunde bli så hilmla stor så snabbt, vi hade  fått veta att vi väntade tvillingar och visst kunde jag förstå att magen skulle växa lite extra då men...ja den växte mer än andra som  väntade tvillingar, men svaret kom ju som en lite chock sen på u-ljudet i v 19...hihi....höll på att rammla ut sängen när barnmoskan sa att hon såg TRE foster...ha ha.. :))  Triss i pojkar, triss i lycka! 

  • Bellas7

    Hoppar in med frågor med, är som Busan gravid med tre. V 11+1 idag. Livrädd att föda för tidigt.

    Fildi v 26 ? Oj hur stora var de då??

    När har ni andra fött?

Svar på tråden Är det bara jag som har trillingar???