• trillingmorsan

    Är det bara jag som har trillingar???

    Jag har trillingar på 6år som börjar skolan till hösten.. Undrar hur ni andra har gjort med era??? Samma klass...olika skolor osv osv. Måste bara säga att dom är extremt olika som personer....  Tips mottages tacksamt!!

  • Svar på tråden Är det bara jag som har trillingar???
  • Busan10

    Jag har tecknat trygg hansas försäkring. funderade på om man har fler försäkringar, är det bara en som gäller eller går alla in och betalar? TH har så man får 200:-/dagen per barn på sjukhuset.
    TH betalar du per graviditet, verkar som de flesta andra försäkringar måste betalas per barn.

    Har inte vågat mig på att ringa kommunen den här veckan heller.. och försökte ringa till lön på jobbet men har nog fel nummer, behöver skicka in ett papper till försäkring via facket så jag får 12.5% mer i sjuklön, inte helt fel :)

  • Fildi

    När jag tecknade hos Lf, fanns ingenstans att fylla i att man väntar fler barn, så jag fyllde bara i det som behövdes och betalade... blev lite nervös sen när vi fått barnen om det kanske inte skulle gälla för trillingar, men det var helt ok sa dom när vi ringde.  Så på Lf betalar man också per graviditet. :) Strålande! Glad 

    Inte illa att utöka sjuklönen :)  Jag får 10%  extra från mitt jobb, man får va glad för allt extra som kommer in ;)

    Nästa vecka ska du se att du vågar ringa komunen Busan! Flört  Kan ju vara skönt att ha pratat med dom och förvarant att det är trillingar på gång i komunen. Jag håller tummarna för eran skull att dom är lika tillmötesgående som våran komun. 

  • Busan10

    Ska kolla upp om man kan ha fler försäkringar samtidigt, är det länsförsäkringar du menar när du skriver LF? :)

    Ja jag ska förvarna dom lite, får vi ingen hjälp så får jag övertala mannen att flytta till blge, skulle va skönt att slippa pendla till jobbet..fast det lär väl dröja innan man är tillbaka i arbetslivet ;)

    Vad har ni haft för bil?
    Har en Opel kombi nu och funderar på hur man ska lösa det hela. tittar på babyskydd utan bas och då går dom nog in allihopa till en början, men sen när man lär byta efter 9månader så får vi nog inte längre plats...

  • Fildi

    Ja Busan  det är länsförsäkringar jag menar.

    Vi har en toyota kombi, funkar än så länge, vi har två stolar med bas och en utan , men vi får bara med oss tvillingvagn och sele, knappt nån annan packning...vi försöker hitta en minibuss som tar trillingvagn plus lite packning också. Verkar som VW Caravell ska vara det som krävs, vi håller utkik efter en sån i alla fall. Skulle vara kanon att få med sig trillingvagen ibland.  Fast man kommer ju ändå inte in på så många ställen med den..   
    Just nu använder vi den bara här hemma i byn där vi bor, och nu är alla här så van att se den, men i början väckte den väldigt mycket uppmärksamhet! Så för den delen är det ju gannska bra med tvillingvagn, :)

  • Busan10

    Hur har ni placerat stolarna? eller lättare att beskriva vart den vuxna som inte kör sitter kanske :)

    vi har kollat lite på chrysler grand voyager, men nya karossen som jag vill ha kom 08 och den kostar fortfarande en hel del.. så vi ska väl försöka med vår nuvarande bil nu när vi båda ska vara hemma, man lär ju tänka om lite när man är van med att spendera 2 fulla löner på två personer, och nu blir det lite mindre på 5 personer =)
    Men tror att man får byta när dom är ca 1 år så man får med sig allt :)

    Vi har smått börjat planera lite saker här hemma, känns roligt att börja fylla upp barnrummet men än så länge har vi inte vågat köpt några "riktiga babysaker" utan mer gardiner, möbler... v 25 ska vi börja handla lite smått =) längtar!

  • lugna gatan

    Vi hade folksam utökad gravförsäkring. Då fick vi 200kr per barn/dag, alltså 600kr om dan de veckor vi var inlagda. Välbehövligt när man är på sjukpenningnivå båda två.
    Det positiva med folksam medlemsförsäkring är att man direkt efter kan teckna barnförsäkring utan hälsoprövning. För annars hade vi aldrig kunnat få barnförsäkring eftersom de föddes 11 veckor förtidigt.

    Vi hade kontakt med kommunen när jag var gravid, ändå strulade det och vi fick vänta i månader innan vi fick hjälp. Stå på er. Visst är det jobbigt att ringa, men det är ju bättre att få rätt till hjälp och sedan tacka nej om man känner att man klarar sig utan, än att inte få chansen.

    Vi har en stor bil för hela familjen, en ford expedition med åtta säten! :)
    Men min man pendlar till jobbet (16 mil/dan) så då hade vi en ford mondeo, där fick alla tre babyskydd med bas plats bredvid varann! Nu har vi en ford focus, och där får alla tre(!) Britax "twoway" plats bredvid varann. Mycket stort baksäte och rekommendera varmt!

  • Fildi

    Men va bra lugna gatan att Folksam är så generösa...för där verkar annars dom flesta bolag vara lika, på Lf och TH har vi kollat men våra barn får inte teckna barnförsäkring för att dom föddes så tidigt eller rättare sagt det var en viss födelse vikt dom gick efter.  Synd att vi inte hade koll på det då, tror du dom tecknar barnförsäkring i efterhand? Vi får kolla upp det.

    Busan, hos oss sitter den ickekörande vuxna bakom förarsätet, det går bra så länge man håller vikten..ha ha..inte så stor yta där.. ;)
    Va mysigt att börja planera, det hann vi tyvärr inte med så mycket. Njut av det Glad
     
    Hörde av kompisar det ska bli en barnloppis i hedemora den 21 aug, funderar på att åka dit om jag får lite barnvakt. :)  Börjar bli en hel del kläder nu som mina vuxit ur..

  • Busan10

    TH sa att om man har deras gravidförsäkring så kan man teckna barnförsäkring sen när dom är 6månader (då går gravidförsäkringen ut) Jag måste kolla upp det igen så att det verkligen stämmer så man inte står där utan sen..

    Tack lugna gatan, jag ska stå på mig! hoppas att man slipper krångel och att man får rätt till nån hjälp.

    Jag hörde någonstans på forumet att man kan söka ett bidrag på ca 4500kr/mån (har ingen aning om vart man söker om det var nån fond?) som man då kan betala barnvakter som kommer och hjälper till.. skulle inte vara helt fel! men säkert jätte svårt att få..
    Har ni sökt nå andra bidrag eller fått sponsring från nå ställen?

    Fildi vad har du för kön på dina barn? Jag är intresserad av saker, kanske lär ta mig en tur in till stan den 21aug :) är det i församlingshemmet?

    Har ni nå bra tips på saker man inte kan leva utan som trillingförälder? :)

  • Busan10

    Fildi bry dig inte i köns frågan, var lite vimsig, vet ju att du har pojkar! här blir det också pojkar så det skulle passa bra om du har saker att sälja! har du klätt dina i lika outfits?

Svar på tråden Är det bara jag som har trillingar???