• trillingmorsan

    Är det bara jag som har trillingar???

    Jag har trillingar på 6år som börjar skolan till hösten.. Undrar hur ni andra har gjort med era??? Samma klass...olika skolor osv osv. Måste bara säga att dom är extremt olika som personer....  Tips mottages tacksamt!!

  • Svar på tråden Är det bara jag som har trillingar???
  • Larsan

    Jag har trillingpojkar. 
    Men dom är bara 5 år så länge
    Dock har dom alltid gått samma avdelning på dagis osv. 


    Ensamstående far till 12 barn, Som nu även har ett barnbarn
  • lugna gatan

    Hej! Kikar in lite då och då... inte särskilt ofta man har tid med treåringar! :) Hoppas ni som är gravida mår bra, och du som fick förtidigt, hoppas de växer på.
    Ni får gärna fråga om det är något ni undrar över, själv fick jag trillingar med tts, maj 2008 i v 29.

    Har en vagn som vi tänkt sälja. Den är som UJ, fast med bygel, individuella benstöd, rörliga/låsbara fasta framhjul och lite mer. Trillingvagnar är inte så snygga, men med stora hjul är de väldigt lättkörda. I början hade vi den med babyproffsens mjukliftar som ligginsatser. Det var ett måste för mig att ha det, då jag skulle kunna ta mig ut själv med alla kidsen. Men nackdelen är att det blir inga shoppingturer med trillingvagn, för man kommer inte in i knappt några affärer. Har man råd så borde man haft både trillingvagn och tvillingvagn=bärsele.
    Vi köpte vagnen via e-bay.uk och den levererades till dörren. Ska ta en bild och lägga upp här nån dag, om det är nån som är intresserad.

    Må så gott :o)

  • Busan10

    Lugna gatan, jag tror att man får lägga snyggeten åt sidan när man letar trillingvagn, finns ju inte direkt nått stort utbud :) Lägg gärna upp en bild, vi har inte riktigt bestämt oss i vagn frågan än. är bara i v19 så hoppas att jag har ett bra tag till på mig att kika runt innan dom kommer ut!


    När upptäckte dom att de hade tvilling trans? var det stor skillnad på dom när de föddes? är alla enäggs?


     


    Har ni i tråden fått någon kommunal hjälp?

  • lugna gatan

    Elicia 1735g, Pricilla 1100g och Novalee 1340g. De tittade ut 11 veckor för tidigt. Vi låg på neo i två månader, sen fick vi komma hem med återbesök inbokade. Om barnen föds förtidigt, så beror det helt på utvecklingen och hälsan hur länge man behöver stanna. En av tjejerna var redo att åka hem redan efter sex veckor. Medans de andra två drabbats av en rad olika komplikationer.
    Det var redan i vecka tolv tror jag som jag fick tjatat till mig ett tidigare ul, alltså inna de hunnit med det vaginala på mvc. Jag var stor jämfört vilken vecka jag var i, och magen växte extremt fort. I början var jag väldigt lugn och brydde mig inte att det spänd och stack...det var ju min tredje graviditet, så jag visste ju att det är ingen fara. Men pga av magens storlek och mycket mystiska variationer i hjärtljuden på mvc så fick jag ett tidigare ul. Det var ju tur att mannen var med för vi blev ju, säkert som ni andra, grymt chockade.

    Vi fick kommunal hjälp. Fast först efter många brev och möten med kommunen. Från att de var ett halvår till ett år, hade vi en kvinna i hemtjänsten som var bara hos oss 7.30 - 16.00. Det var jättebra. Men hade jag haft en mamma, svärmor eller närstående som velat hjälpa till hade jag valt det istället. Gå in på http://www.trillingar.se/ och anmäl er, så kan ni se en mängd tips och råd på olika lösningar som olika familjer fått.

  • Fildi

    Vi får komunal hjälp, sex timmar i veckan, som vi oftast delar upp på två ggr, men min man är ju fortfarande hemma med oss så vi klarar oss egentligen väldigt bra ändå, dom resonerade som så att vi kan behöva lite avlastning att en av oss kan lämna huset  för att handla eller nåt.  Men vi ska ha nytt möte med komunen snart inför att min man börjar jobba.  Vi har inga anhöriga som bor jätte nära, så komunens hjälp underlättar verkligen ibland.

    bjurre: Grattis till trillingar. :)

  • Busan10

    lugna gatan jag kommer inte in på forumet för trillingar, dyker bara upp nått fel meddelande, vet att jag anmälde mig där förut men fick inget svar tillbaka. kanske inte är i drift just nu...
    Om ni hade haft en mamma/svärmor i närheten hade hon då kunnat "jobba" hos er och fått betalt? istället för hemtjänsten?

    Fildi ja det behövs nog en liten stund för sig själv ibland, även om det bara är ett par timmar..
    En på jobbet sa att hon visste vem din man var när vi börja prata om trillingar, lite kändis status =D haha..

  • Busan10

    Lugna gatan var ni föräldralediga båda två när ni fick hjälp?

  • Larsan

    trillingmorsan: Är dina trillingar av samma kön? Är det enäggstrillingar?


    Ensamstående far till 12 barn, Som nu även har ett barnbarn
  • mammas mirakel

    Hej! Är oxå trillingmamma till tre enäggstjejer plus att jag har en son på snart 2,5år. Min mamma är anställd av kommunen för att hjälpa oss 30h/vecka. Men vi får bara den hjälpen om någon av oss föräldrar arbetar.

  • Fildi

    Busan: Ha ha...  :)  SÅ man har gift sig med en kändis.. :))    Men du är lite kändis du med...träffade ett par  i dala floda för en vecka sen, som såg våra killar å berättade att hon hade en släkting  fr hedemora som väntar trillingar...å det borde ju vara du. :)  Hoppas du mår bra och att allt går bra för dig. Hur länge ska du jobba?

    Jag anmälde mig också till trillingar.se forumet för snart ett år sen, och har inte fått nåt svar ännu..verkar som sidan inte är så aktiv.

Svar på tråden Är det bara jag som har trillingar???