• trillingmorsan

    Är det bara jag som har trillingar???

    Jag har trillingar på 6år som börjar skolan till hösten.. Undrar hur ni andra har gjort med era??? Samma klass...olika skolor osv osv. Måste bara säga att dom är extremt olika som personer....  Tips mottages tacksamt!!

  • Svar på tråden Är det bara jag som har trillingar???
  • Busan10

    Fildi hur var dom i Uppsala? Jag går i falun nu och är inte speciellt nöjd, t ex så frågade jag om jag kunde räkna med snitt v30-32 som en annan läkare sagt och får till svar att man planerar inte snitt innan v39. Noll koll på trillingar känns det som..

    Så jag vill bli skickad till uppsala, dels för kontroller och för att föda, skulle känna mig mycket tryggare där.
    vad har du för hemsjukhus?

    Jag har mått oförskämt bra! kräkts en gång men mådde inte illa då heller, sov länge så skippade frukosten och tänkte äta lunch en timme senare men helt plötsligt fick jag springa på toan :)
    Vi har vetat om att dom är tre stycken sen 7+0 när jag var på VUL, så känns skönt att vara förberedd.
    Haha, ja jag har ganska stor mage redan nu, går in i v13 imorgon :) undra hur detta ska sluta!?

  • Panthera leo
    Bellas7 skrev 2011-06-14 17:57:19 följande:
    Hoppar in med frågor med, är som Busan gravid med tre. V 11+1 idag. Livrädd att föda för tidigt.

    Fildi v 26 ? Oj hur stora var de då??

    När har ni andra fött?
    Jag är ett levande bevis på att de också kan stanna kvar länge. Mina pojkar ville inte komma ut och de var kvar tills de hade satt ett bäst före datum för mig, det vill säga till vecka 36. Killarna vägde runt 2,5 kg styck. De slapp neonatalen ( ena fick ligga ett dygn då han hade lite fostervatten kvar ) och vi var endast 9 dagar på BB.
  • Busan10

    Skönt med lite sån info! vissa vill inte ut helt enkelt :)
    hur har era magar blivit efter? har dom gått tillbaka som vanligt?

  • Panthera leo
    Busan10 skrev 2011-06-14 19:03:19 följande:
    Skönt med lite sån info! vissa vill inte ut helt enkelt :)
    hur har era magar blivit efter? har dom gått tillbaka som vanligt?
    Ja min mage gick tillbaka, gick också ner allt. Men visst... inte såg jag ut som jag gjorde när jag var 20 .
  • Fildi

    Dom var helt underbara i Uppsala både på förlossningen, BB och på neo.  Mitt hemsjukhus är också falun, antar att ni går på spec mvc nu, våran dr där sa  att hon ville att jag skulle gå till v 36....men kroppen ville annat, om man riskerar föda innan v 25-26 så skickas man till uppsala. När jag kom in i v 24 så hann jag knappt blinka innan jag låg i en ambulans mot uppsala, dom har inte samma resuser i falun när det blir så tidigt.   I uppsala kollade dom verkligen allt, vi fick u-ljud varje morron. ( hade tvilling transfusions symdrom visade det sig) ända tills dr tyckte det var dax att plocka ut dom. Magen tycker jag gick tillbaka väldigt fort efteråt..men säger som Panthera leo, inte som när jag var 20..ha ha.. ;)  Men på neo blir det otroligt mycket stilla sittande/liggande tid när man sitter med barnen hud mot hud hela dagarna..inte så bra för magformen....ha ha.. men det får man ta tag i senare om man hinner.... ;)
     
    Våran minsta vägde 605 gr  och den största 830gr.

    Måste ju också säga att neo i falun har fantastisk personal, super goa. :) 
    Men du Busan, jag tror  knappast dr tänker låta dig föda ut trillingar, till mig sa dom att det är snitt som gäller för riskabelt annars när det är tre bebisar.  Men det är väl olika läkare olika sätt att tänka, hoppas du får träffa nån annan nästa gång som tänker i andra banor.  
    Va bra att ni fått veta så tidigt att ni väntar tre. :) 

  • Busan10

    okej, får hoppas jag får träffa någon annan nästa besök. denna gång hade jag A-K C om du vet vem det är?

    Jag frågade om Moderkakan/orna hur många dom hade för jag har läst mycket om att det är viktigt att titta, får till svar "det ödslar vi inte tid på att titta för det ändrar ändå inget i behandlingen" men som jag förstått det så är det tätare kontroller om dom delar just för TTS.. men men..
    fast egentligen så hade ju folk inte vetat att det var tre innan RUL vid v 18-20 i vanliga fall.. (som för dig)

    Då vet jag iaf att dom har haft erfarenhet av en annan trilling graviditet innan mig åtmindstonde. du frågade inte hur många sånna här graviditeter dom haft innan?

    Vart bor du någonstans Fildi?

  • Fildi

     Hade samma läkare ett par gånger, men växlade med ett par till läkare dom andra gångerna. Men när vi gick där så gav dom ialla fall bra intryck, en manlig, tror det var Janne nånting, var jätte bra. Och jag frågade om det var vanligt med trillingar, men vi var dom första för en del av läkarna, tror det var fler år sen senast i falun enligt dom. När dom upptäckte att det var tre foster, kom hela personalstyrkan in å ville titta.  Dom hann ju inte " öva" på mig så länge bara fr v 19-24, sen blev det ju uppsala..   När dom upptäckte TTS hos mig, så var det för att det ena fostret var så svårt att se vilket kön det var, när nästa läkare titta lite närmare på det så såg dom att det fanns nästan inget fostervatten hos det fostret, så hinnan låg som slickad runt honom, då började dom med att kolla om jag läckte fostervatten, men gannska snart såg man att hans enäggstvilling fick mer å mer fostervatten, efter det blev det nogranna u-ljud varje dag, dom mätte flöden inne i kärl i fostren...är såå impad över vad dom kan göra via u-ljud. Allt detta skedde i uppsala.

    Läkaren kanske resonerar precis som du skrev att egentligen hade ingen vetat om att du har tre små foster i magen förrän än på några veckor...men  när man ändå redan vet så har man ju chansen att ta reda på sånt i tid..
    Hoppas nästa besök blir bättre, tror det är bra att få träffa lite olika läkare. Då kan man ju fråga samma sak fler gånger, till slut kanske nån lyssnar på ens önskemål.. Det är ju trots allt en ovanlig graviditet, så lite extra stöd och förståelse vill man gärna ha av sin läkare.  Jobbar du, eller har du blivit sjukskriven? Jag blev omedelbart sjukskriven när dom upptäckte att det var trillingar, ordinerad vila, fick ta korta mycket sakta promenader..det var ju förstårs i v 19 det..

    Jag bor strax utanför borlänge. Vart bor du själv Busan?

  • Busan10

    Nä precis, dom hann ju inte med dig så många gånger!
    Vi får se vem vi får nästa gång och hur jag tycker det mötet känns, hoppas så på bättre info.

    Hade ni hjälp för att bli gravida? vi har gjort ivf men bara fått tillbaka ett ägg så vi vet med säkerhet att våra är enäggs trillingar.

    Då bor vi inte långt ifrån varandra, Jag jobbar i borlänge :) men åker från hedemora.
    Hur gamla är dina trippisar nu?

  • Fildi

    Men wow..tänk att det blev tre av ett ägg..häftigt, då kan jag tänka mig att det blev en riktig chock för er på u-ljuet.. Vi satte in två ägg..
    Mina trippisar är 9 mån nu, tiden går otroligt fort.  :)

    Kul med trilligar så nästgårds som hedemora :)  Håller tummarna att ni får bättre bemötande nästa gång i falun.

  • bjurre

    Det här var en bra tråd...

    Jag och min sambo väntar trillingar (v.12).

    Oxå med IVF men på UL sa dom enäggs här med, dom förde bara in ett
    ägg,

    Hoppas jag är välkommen med i gemenskapen som blivande trillingpappa Cool

Svar på tråden Är det bara jag som har trillingar???