• chiqita

    30+ som kämpat mer än ett år för syskon

    Känner ett behov av en tråd av för oss som är 30 + och kämpar för syskon. Det är inte alltid lätt att bli gravid med tvåan, trean, kanske femman..(!) I vårt fall gick det ändå relativt enkelt, även om vi hade våra motgångar, med ettan. Jag känner också att oavsett hur många vänner jag träffat genom andra trådar, så har det alltid varit något speciellt med 30+trådarna. Tänker samtidigt att det måste finnas fler som känner som mig Därför startar jag en ny tråd som jag ändå hoppas hålla fri från; * Kom inte in här efter enstaka försök och ropa ÄNTLIGEN. Visst, jag är glad för din skull, men efter att ha försök i mer än ett år känns det som ett hån, när någon skriver ÄNTLIGEN efter fem-sex försök. * Kom inte in här på BIM -5 och rabbla graviditetsymtomer och fråga om vi andra tycker att du ska ta en graviditetstest!! Visst, vi kan nojja oss här med, men INGA tester, förrän möjligen på BIM-dagen! * Kom inte in här och säg att du håller upp i verksta'n för att du inte vill ha ett decemerbarn!!! Här struntar vi fullkomligt i när barnet kommer, vi bara önskar ATT det kommer, och NÄR det gör det, så är det friskt och välskapt!! Är du 30+ och har försökt bli gravid i över ett år, så tror jag bara att du nickar instämmande i ovanstående punkter! Då förklarar jag härmed tråden öppen - och det är bara att hoppa in PS. Du får gärna presentera dig själv när du hoppar in.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-06 13:46
    Uppdaterar med 30+tjejernas syskon-temptråd då jag sett att det finns en del intresse för att tempa:
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m54226857.html

    Slänger in länken till 30+tjejerna som väntar/fått syskon också i fall det finns intresse i framtiden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m51493295.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-11-30 11:52
    30+ med första barnet 1-3 år:
    www.familjeliv.se/Forum-11-269/m55601486.html

    30+arnas samlingspunkt - här skrivs det när det planeras fika någonstans i vårt avlånga land
    www.familjeliv.se/Medlemsgrupper/30plustradarnas-samlingspunkt-171/forum/m57496286.html

  • Svar på tråden 30+ som kämpat mer än ett år för syskon
  • Barbabok

    annalotta tack
    Nu vet de inte om det är utomkveds men vad är det annars? Kanske blir jag (de) klokare imorgon när jag kommer igen. Nu har jag blödit ut det mesta tror jag.

    Jag får frågan minst en gång i veckan på jobbet om det inte är dags snart, om jag är gravid (sväller om magen pga tarmsjukdom) osv osv. Skitjobbigt. Då vi inte ens kan om vi vill själva är det extra jobbigt, tänk om man haft betalt för varje fråga, då hade vi kunnat göra många IVF.

  • Majsan77

    Barbabra: Vad hemskt för er att behöva vara med om det! Ledsen för er skull.
    Vi har precis fått reda på att vi fått vårt 3:e MA men jag har inte börjat blöda än trots att graviditeten avstannat för flera veckor sedan. Jag har fått Cytotec utskrivet som jag ska ta.

    Håller med er om att det är påfrestande att alla (tror man i alla fall) undrar när man ska få syskon. Man märker verkligen hur personer man inte träffat på ett tag först tittat på magen innan de ser en i ögonen. Tack och lov är mina kollegor på jobbet i alla fall så smidiga att de inte ställer frågan om syskon rakt ut.

  • Barbabok

    Mojsen, nä usch för 3 MA,mer än man mäktar med. Ledsen för er skull
    Jag är nästan rädd för att försöka bli gravid igen. Kommer att vara som på nålar nästa gång, om det lyckas igen dvs.

  • Cheeky76
    chiqita skrev 2011-05-17 22:45:24 följande:
    Cheeky: En väninna rekommenderade en sådan där monitor till mig. Hur fungerar den? Har hört att den ska vara rätt dyr i inköp?
    Den funkar jättebra. stickorna till den är ganska dyra 287:- för 20 st och första månaden går nästan alla åt. Eller de gjorde det för mig i alla fall. Nu känner monitorn igen min cykel så det går bara åt 5-7 stickor i månaden. 

    Enkel att använda och förstå och framför allt så visar den klart och tydligt när man har ÄL. Det kostar en del nya, men jag köpte min på Tradera. Där går de för 400-800:- 
  • Majsan77

    Barbabra: Förstå precis vad du menar. Jag har känt mig jättestressad under den 3:e graviditeten och bara väntat på att v.9 ska komma (det är då de tidigare MA har upptäckts och så blev det även denna gång). Om jag blir gravid ännu en gång, vilket vi naturligtvis hoppas på, tänkte jag försöka att verkligen tänkta på att slappna av. Vem vet, själva stressen kanske har haft någon inverkan.

  • Barbabok

    Mojsen, jag tycker inte du ska läga skuld på dig själv, inte dör ett foster för att du tänker mycket. Det är jag helt säker på. Kommer ni att få göra en utredning nu? Det får man ju göra när det gått snett 3 ggr på samma sätt.

  • Mumin80

    Fy bubblan vilken sympati jag har för er som kämpar med missfall och utomkvädes. Om och när jag själv lyckas bli gravid igen så vet jag ju att jag kommer att vara väldigt nojig och vilja ha ett (eller fler) tidiga ul för att se om allt är bra eller inte. Och då har jag bara ett missfall i bagaget. Jag kan bara tänka mig hur hemskt det måste vara efter flera. 

    Vad tråkigt för er som får stå ut med en massa frågor och sånt. Jag har som sagt tur med att min omgivning håller ganska tyst i alla fall. Men det blir ju en stress, när man t.ex. ser på facebook att nån som fått barn samtidigt som en själv nu fått barn igen. Men jag har i alla fall en hel del folk i omgivningen som faktiskt har väntat mellan barnen, bl.a. svägerskan som har fem-sex år mellan sina (hon fick sin andra samtidigt med oss). Så jag har ju kunnat se att det också funkar. Men att se syskonvagnar på stan är liksom ändå jobbigt, det är en sån där grej som gör det så konkret för mig. Att min dotter ska hinna bli gammal nog för att klara sig utan vagn den dag hon får ett syskon, det gör det så verkligt att det inte kommer att vara tätt mellan dem. 

    Imorse var jag väldigt glad faktiskt för att äl-stickan var negativ. Nu hoppas jag innerligt på ett glatt ansikte på stickan imorgon eller på lördag, kommer att bli så besviken om jag missar helgen och får al på typ måndag, precis när maken har åkt för veckan... (förra mensen började faktiskt på en lördag, så jag tycker det borde finnas chans denna månad).  

  • Mumin80

    Och nej, stress eller inte påverkar nog inte fostret, inte så tidigt i alla fall. Och en riktigt fet känga vill jag passa på och utdela till alla "det tar nog sig bara du slappnar av ska du få se" och "ja men missfall, då funkar ju kroppen i alla fall och e inställd på graviditet, det går nog vägen direkt efter ska du få se" -människor. 

  • chiqita
    Mojsen och Barbara: Stora kramar till er båda!!!! 

    Mojsen: Ja nu borde ni väl få extra undersökningar? Det måste kännas förjävligt att det inte gick vägen den här gången heller... Hoppas ni får svar på vad som gått galet.. Kram

    Barbara: Ska du tillbaka på undersökning idag eller? Sänder en extra kram och tänker på er!

    Cheeky: mm... är det vanliga som ÄL-stickor.? Har hört något om att man använder saliv och inte urin? Fast det kanske är helt fel... Får ta och titta vad de har på begagnatmarknaden i Norge om inte annat...

     
    (¯`°? Vår snutta kom 2/7-09 *kärlek* ?°´¯)
  • Barbabok

    Hemma, lättad. Det var en ofostrig gav. Bara att vänta in en mens, sen på´t igen. Kanske före sommarstängningen, hoppas

Svar på tråden 30+ som kämpat mer än ett år för syskon