• Cessan83

    BF Jan/FEB 2012 Gravid efter IVF finns det fler!

    Hej !
    Andra försöket men första insättningen
    Plus Plussade i Måndes  och fick reda på HCG värdet  var då 105. v 25 är det inbokat ultraljud!

    Berätta nu allt era symtom!
    Hur glada är vi !
    Hur oroliga vi är!
    När ska ni göra ultraljud!

    Vad händer nu vad e er nästa steg?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-05-25 18:50
    Mitt BF är 20120131

    Är i dag v4+3

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-06-19 10:02
    Menar givetvis kalendervecka 25 ;) inte grav, vecka.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-07-18 07:20
    Hej alla v 12 i dag!

    Vad e era planer för inköp av saker till er bebis! Vad ska ni fixa först?

    Skriv gärna!

    Keep on fighting ! Mums!

  • Svar på tråden BF Jan/FEB 2012 Gravid efter IVF finns det fler!
  • lotie

    Jag har börjat känna ett hårt tryck neråt med. Det gör riktigt ont i underlivet och känns som den ska ploppa ut:( kan knappt ta ett steg. Började igår och gör ont i magen med. Ska det vara så? Bäbis växer och trycker på neråt?

  • Lulis7

    Jag känner ungefär likadant! Det känns som att jag har brutit ett revben på vänster sida eller som att någon sticker in en kniv och kör runt med där. Mest ont gör det bak på ryggen men det strålar även framåt längs hela revbensbågen. Men på mig gör det inte ont när jag andas utan när jag står och sitter. Åka buss är ett helvete just nu. Det gör ont så jag mår illa. Jag försöker vända och vrida på mig för att hitta ett läge där det gör mindre ont men ingenting hjälper. Jag åker buss till och från jobbet dagligen, 30 minuter per resa, så det är ingen höjdare. Idag har jag fixat en massa i nya huset och då gör det också vansinnigt ont. Lägger jag mig ner på rygg en stund så brukar det släppa. Jag ska till barnmorskan på tisdag och ska fråga vad hon tror att det beror på. Lovar att berätta vad jag får för svar.

  • lotie

    Ja gör det. Jag är ganska orolig pratat med kk som sa jag fick komma in men är ju värsta stormen och hon var inte så orolig. Så kanske ska till bm och kolla uvi och svampinfektion istället imorgon. Så kan jag utesluta det.

  • Micalela

    Oj vad länge sen det var jag var här inne!!

    Undrar om det är någon mer än jag som har ont mellan benen, alltså inte bara runt bäckenet utan i själva "apparaten"? Och så när jag står länge blir jag helt svimmig och mår illa, kan tex inet stå upp och sminka mig vid spegeln utan måste sätta mig ner flera ggr.

    micalela.blogg.se

  • lotie

    Ja då e de samma som jag känner. Jobbigt det här. Idag är bebben 27 fulla veckor så har goda chanser att överleva nu om nåt skulle hända men hoppas den stannar inne till efter nyår iaf.

  • Pajama
    lotie skrev 2011-11-24 17:26:22 följande:
    Det känns mer som jag brutit ett revben på vänster sida och gör ont och strålar hela revbensbågen:( svårt att andas känns som lungorna pressas ihop. Ringde kk och de sa att jag nog var förkyld och hade ont i lungorna. Blir så ledsen när de inte tror än och hon körde jaha ditt första barn lilla vän ser inte skillnad på en förkylning och vad som är bäbisrelaterat:(
    Oj, stackars dig och Lulis och ProPPens som har så ont!! Det låter ju nästan som om ni HAR brutit ett revben - låter tidigt att få såna smärtor redan! Inte för ProPPens som väntar två kanske.
    Men min har allt varit uppe under revbenen och knött också, trots att bm inte sagt att sf måttet är så stort än. Den är ända nere i ljumskarna också... Men det gör inte ont på det viset som ni har.
    Jag tänker att bara för att ni är med barn så tar sjukvården för givet att ni inte kan ha andra skador/problem också!

    Känner igen det att det tynger neråt, som om den ploppar ut om man hoppar jämfota! Min mamma har varnat för framfall och det vill man inte ha! Knip, tjejer!
    Har fått lite ont mellan benen på vänster sida. Konstigt. Börjar bli svårare att vända sig på nätterna också. 3 måndader kvar...
    Men Bompadomp håller på med nåt för fullt så det buktar ut på utsidan och magen böljar!       
  • Lulis7

    lotie: Jag frågade barnmorskan om vad det beror på att jag har ont i revbenen. Hon menade att det alldeles säkert har med graviditeten att göra men hade väl inte direkt någon förklaring till exakt vad det beror på. Bara att det ju är en belastning att  bära på en bebis och att det börjar kännas nu när den blir allt större. Hon tyckte det var bra att jag har ett jobb där jag står och går omkring mycket, det är bättre än att sitta still. Så jag fick ingen tydlig förklaring och inga bra tips på vad man kan göra för att lindra smärtan... Jag har bestämt mig för att prova ligga en stund varje dag på spikmattan. Den brukar hjälpa mot ryggont men jag vet inte om den hjälper mot den här typen av smärta.

    Annars gick det bra hos barnmorskan. Ingen diabetes och bebisens hjärta slog som det skulle. Har fortfarande ett järnvärde på 105 så nu måste jag öka till 3 (!)  Niferex om dagen. Vet ni vad ett normalt p-ferritin-värde är? Jag tänkte inte på att fråga. Mitt låg på 14.

    Pajama: Visst är det häftigt när hela magen svajar till Glad.

  • lotie

    Det var ju det jag misstänkte. Blivit lite bättre när den bytt plats. Trycket neråt är riktigt obehagligt.

    Jag trodde inte graviditeten kunde bli jobbigare än den är( varit sjukskriven hela grav. Först kräkningar till v 16 sen kraftig foglossning) . Fått världens halsbränna så tar tabletter hela tiden mot. Upptäckte igår att jag hade så ont i benen och det är massa vätska i dem. Sen fick jag inte av mig ringarna och ser mina korvfingrar:( . Fler som fått vatten i hela kroppen? Mensvärk har jag i ryggen ofta nu annars spänner ju magen och gör ont hela tiden. Tror inte det är sd för den kan vara hård en halvtimme innan det släpper. Blir 28 fulla veckor imorgon så är ju en del kvar:(

Svar på tråden BF Jan/FEB 2012 Gravid efter IVF finns det fler!