• jmynt

    Syjunta för gravida!

    demon tongue skrev 2013-08-29 10:27:28 följande:
    Ja, det var ju ännu billigare. Jag har inte jättelångt till Ikea men från Södertälje där jysk finns har jag 20 min bilresa till till ikea. Jag har redan en 30 min resa till Södertälje men dit åker jag så ofta ändå så då blir det ingen extra resa. Men jag ska helt klart passa på att köpa något extra täcke till framtida projekt nästa gång jag är på ikea. 
    de har även kuddar för 12:- som fungerar väldigt bra som stoppning :)
  • jmynt

    förra veckan var en effektiv vecka för mig. Det har blivit fem par kalsonger åt Elton, tre dregglisar och två klänningar åt Fyffe. Nu ska jag börja med lite fleecekläder till Elton och Iselilja och efter det tror jag det blir lite mössor. Fyffe behöver nog lite små vantar också men har inget bra mönster till det. någon som har nåt tipps på vantar till en tremånaders?

  • jmynt

    Jag har just insett att jag bara måste ha en coverlock, finns det nån här som vet vart förutom på blocket man kan få tag på en hyfsat billig begagnad sådan? Är så kass på att söka på google. (tröttnar efter två länkar typ)

    Idag ska jag försöka slänga in lite bilder, om datorn vill vara med på detta ;)  

  • jmynt
    Stormorsan skrev 2013-09-18 10:20:50 följande:
    Jag antar att du redan har en overlock då? Det finns ju inte så många modeller av rena covermaskiner (janome, elna, babylock) så jag gissar att det inte finns så många begagnade ute.

    Det finns ju kombinerade overlock/covermaskiner som visserligen är dyra men du kanske kan byta in overlocken och få ett hyfsat pris.
    ja en overlock har men den är gammal så den har nog inget större värde. Jag gav bara 500:- för den. Jag ska defenitivt gå på jakt och söka på de märkena du skrev. Jag tyckte att det till och med var svårt att hitta nya på nätet.

    jag vill helst inte ha nån kombinerad efter som jag vill kunna byta snabbt mellan dem. med en kombinerad måste man väl bygga om och trä om den? 
  • jmynt

    Här kommer bilder på lite av det jag sytt den senaste tiden

    Liten klänning av flanell.



    och en matchande filt/lapptäcke


    Samma mönster som flanellklänningen


    Ett av alla par kalsonger jag sytt till lilleman


    en av fem dregglisar


    och så lite utekläder, mössa , vantar och halsduk/dregglis. Det matchar dessutom filten till bilstolen.


    Ber om ursäkt för att bilderna inte är rättvända, jag har vänt dem men när jag laddar upp dem blir de fel ändå... 
  • jmynt
    äralltupptaget skrev 2013-09-18 20:50:40 följande:
    jmynt - jäklar vad fina , gud vad duktig du är !!!

    Jag har tänkt sy en amningskudde, någon som har några bra tips?

    Jag tänkte först bara sy ett kuddfodral och peta ner vadd, men sedan började jag fundera på "sackosäckkulor" men jag vet inte var jag ska få tag på sån`t , samt att det kommer säkert bli dyrare.. Vi har inte så många hobby-affärer där jag bor, tyvärr....
    Tack !!

    de där kulorna tror jag finns på Panduro hobby, men om du ska använda såna så tänk på att de kläms ihop efter ett tag, så kudden inte blir för "lös"  
  • jmynt
    gröna L skrev 2013-09-19 06:02:10 följande:
    Äralltupptaget
    Angående amningskudde har jag en sån med kulor, men funderar på att tömma den och fylla med vadd istället inför nästa barn. Tyckte alltid kulorna bara rann iväg till fel ställe :-/
    om man ändå vill ha kulor kan man kanske sy kanaler att fylla. Vet inte om det funkar, bara spånar lite
  • jmynt
    lalasmama skrev 2013-09-20 14:58:23 följande:
    Jmynt: Jättefina saker!!
    Sista bilden.. Vad är det för slags tyg? Tjockt? Bara ludd på ena sidan? Är mössan dubbel?
    Har ett fodrat trikåtyg jag funderar på att sy mössor av men vet inte om det blir för tjockt.. Men blir det riktigt kallt i vinter så..
    Är vantarna med eller utan tumme!
    Funderar på hur man gör tumvantar enklast..
    Tack för inspiration!
    Tyget är köpt på ohlssons tyger i Linköping, på deras hemsida kallas det för cuddlefleece eller nåt sånt, har äver sett på andra sidor att det kallas för korallfleece . Det är luddigt på båda sidor, ena stdan är helt luddig och på framsidan är det som konturer runt stjärnorna som inte är luddiga. Mössan är enkel men funderar på att göra en dubbel också. Vantarna är fodrade med tunn fleece och har inga tummar. I ottobre nr6 2010 finns mönster till tummvantar. Tyget är ganska tjockt men ändå lite glest på nåt sätt så ska man ha det mitt i vintern så kan det vara bra att fodra tror jag
  • jmynt

    Jag har stött på ett tekniskt problem, syr en fleecetröja åt tösen men vet inte hur jag ska lösa det med halsringningen. Vill inte använda mudd känns som att det kommer se konstigt ut, Kan man sy nåt polo-liknande av fleece? eller vad ska jag hitta på?

  • jmynt

     


     


    Tack för tippsen med halsringningen. Så här blev resultatet. Är mycket nöjd och tösen med.



    sen har det även blivit lite fler dregglisar  och så håller jag på med matchande byxor till fleecetröjan (bild kommer senare) 


    Två av dem saknar dock knappar.  

Svar på tråden Syjunta för gravida!