• jmynt

    Syjunta för gravida!

    Finns det någon som vet vart man kan få tag på mönster till prematurkläder. 

  • jmynt
    Heobea skrev 2013-07-04 17:32:55 följande:
    Hej!
    Ny här, inte gravid än, även om vi jobbar hårt på frågan. Hehe!! Förhoppningen är att bli gravid under sommaren/hösten men jag gissar att min pco ställer till det i frågan. Så därför ska vi dejta gynekologen efter sommaren. (Svammel). Men jag tänkte att jag måste börja planera och fundera lite på saker att pyssla med. Lite galen jag vet.

    Har sytt och stickat hela mitt liv, men inte så mycket babysaker. Ska bli spännande att få börja med sådant med. Har en liten låda med småsaker till ett ev. barn. Syr framförallt mycket till makens syskonbarn.
    Här har du en till med pco och jag har idag tre barn, det som fick det att fungera för oss efter två år av försök var att ge upp. Jag fick hör när jag var 16 att jag aldrig skulle kunna få barn, efter första barnet sa läkaren att vi var lyckligt lottade men att det med all säkerhet inte skulle bli fler. Det är bara 14 månader mellan mina två första och sista blev till på tre försök efter att ha slutat med p-piller. Lite utan för ämnet men men....

    Idag har jag sytt en liten klänning med tillhörande solmössa, tror jag ska försöka att ta lite bilder och slänga upp ikväll om lillan sover gott....Kanske ska sy en lite klänning eller nåt till storasyster med om jag orkar och hinner....  
  • jmynt

    Nån som har bra tipps på vart man kan köpa billiga fina bomullstyger att sy lakan o påslakan av till vagnen av? Sen är jag ute efter material till att sy skallra och en sån där mjuk spegel och nåt som piper och nåt som prassla, nån som vet vad man kan använda och vart man får tag i det?

  • jmynt

    Idag har jag impulshandlat en overlock, ska hämta den när vi åker hem från vår göteborgsemester den 27. Och det bästa av allt är att jag lyckats pruta ner en redan billig maskin från 1200 till 700. Känns så bra när folk bara vill bli av med saker ;). Nu undrar jag ju bara om ni har bra tipps på vart man kan köpa billig tråd?

  • jmynt
    Ninni85 skrev 2013-07-14 15:29:30 följande:
    En icke "sy-till-barn" relaterad fråga men ändå.. ;) Nån som vet om det funkar att sy i en lättviktspressenning med vanlig symaskin? Med grövre nål såklart, kanske för jeans/läder?
    Jag är inte så haj på presenningar men jag har sytt i två till tre lager kapellväv med min Husqvarna 6570. Med en nyare maskin tror jag det kan vara svårt men de äldre mekaniska maskinerna borde ju klara av det. Jag använde den näst grövsta jeansnålen och den gick inte av förens jag körde på en knappnål. 
  • jmynt

    Nu behöver jag akut hjälp här..... igår köpte jag en begagnad overlock det är en bernette 234, men den saknar manual. Hittade ett litet schema på hur man ska trä den men får den inte att sy snygga sömmar ändå. det är som att den matar tyget för sakta alla stygn hamnar på varandra. Sen ser stygnen väldigt ojämna ut de blir liksom lösa och trassliga. Någon som kan hjälpa mig att komma till rätta med detta. Jag har aldrig sytt på en overlock innan så jag har verkligen noll koll på detta.

  • jmynt
    dagdrömmare skrev 2013-07-29 10:02:49 följande:
    Har du provat att googla efter instruktioner?
    Drar du i trådarna när du börjar att köra?
    Googla annars på bilder på den modellen och kika på vad de har för inställning på maskinen på bilden =)
    Jag har ett annat märke och jag misstänker att inställningarna är olika.

    tack tack ska testa att kolla bilder, det hade jag inte en tanke på. blir jag inte klokare av det så går jag ner till symaskinsaffaren rakt över gatan och ber om hjälp.
  • jmynt
    sötare skrev 2013-07-29 10:18:14 följande:
    har du trätt in tråde i nålarna från rätt håll? sitter nålara rätt i maskien. Kan även vara att trådiställningarna inte e rätt.
    Jag har ingen aning om hur nålarna ska sitta men enligt förra ägaren var inget ändrat sen hennes mamma sydde på den för åtta år sen. Nålarna är iaf trädda som på en vanlig maskin.

    Jag har experimenterat lite nu och det verkar som att det blir mer bekymmer om jag kör i dubbelt tyg och ännu värre i trikå som är dubbelt. kan det vara knivarna? tyget drar liksom snett, men när jag körde i ett lager vanligt bommullstyg gick det bra.
  • jmynt


    nu äntligen har jag fått tummen ur o lagt in lite bilder på datorn. Först en lite solmössa till min lilla sessa som var så liten att inget passade.


    Filt till babyskyddet, världens mjukaste tyg. Nån som vet om man kan få tag i liknande tyg på nätet?


    Av resterna från filten blev det en kanin och en snuttefilt.


    Örngott, överlakan och filt. Filter har ett sött motiv på andra sidan.


    Sist men inte minst så har jag klätt om babykorgen och gjort en sänghimmel.

    Jag har hunnit med en hel del mer men har inte tagit kort på allt ännu, men jag återkommer men mera senare.   
  • jmynt
    demon tongue skrev 2013-08-28 18:59:31 följande:
    Jag tänkte svänga förbi Jysk någon dag och köpa ett av deras billigaste täcken, de har ett tunt för 50 spänn. Otroligt billigt tycker jag, och det räcker ju till en massa projekt, plus att jag vill ju ha ett ganska tunt täcke ändå. Det ska vara till hösten, inte till vintern, så det får inte bli för varmt, och inte kväva bebis, som ändå är rätt liten fortfarande. 
    vet inte var du bor men Ikea har täcken för 29 kronor. Men har man långt att åka blir det ju inte så billigt.
Svar på tråden Syjunta för gravida!