Inlägg från: Anonym |Visa alla inlägg
  • Anonym

    Hur överleva i nätdejtingdjungeln?!

    s07 skrev 2012-03-07 13:28:19 följande:
    Kom m förslag, ska bjuda dejten på

    Middag o det får ej vara för komplicerat- vad kan man tänka sig?

    Har funderat på varm rödbetssallad m quionoa o getost men det känns lite kaninaktigt.



    Köp färdig pizzadeg och gör en pizza med hemmagjord tomatsås (tomatpure, salt och frysta örter) strö över massor med mozzarellaost in i ugnen. Efter ugnen, strö över kräftstjärtar och ruccola och spritsa över aioli .
  • Anonym

    Jag har idag sett den allra bästa profilbilden på HP. En kille med världens största smil och en bunte pengar i ena handen.
     Han har förstått vad kvinnor faller för eller så har han en helt underbar sjuk humor. Hade han inte bott på fel ställe i landet hade jag dejtat han på studs.

  • Anonym

    En fråga hur gör ni om ni pratar med en person på telefon, ni har inte träffats. Men han har sagt att han är ute efter vänskap inget annat. Jag är ute efter ett förhållande men anser att vänner kan man ju inte få för mycket av. Så därför fortsätter jag prata med honom. Men under dessa premisser fortsätter ni och går in på dejingsidor. Vart drar man gränser för när man inte längre går in på dejting sidor. För mig känns det fel att fortsätta gå in om man pratar med någon över telefon men samtidigt vi har ju redan beslutat att det är vänskap vi är ute efter i våran relation. Så jag antar att jag gör väl inget fel som fortsätter att gå in på dejtingsidorna.

    Är inte helt ny på dejtingsidor men etiketten är rätt så svår hur man beter sig där med vissa saker.  

  • Anonym

    Ett litet problem har uppstått, jag har börjat prata med en kille över msn och telefon, det är helt otroligt vad jag gillar personligheten. Vi har pratat från det att vi kommit hem från jobb till 12 -1 varje kväll sedan vi började prata på mer allvar. Nu har vi bestämt oss för att träffas. Problemet är att jag är livrädd. Hur hanterar man detta, rädslan att någon av oss ska bli besviken, jag är dessutom rätt så stor men han vet ju om det. Med risk att han läser här och känner igen sig. Men han har en auktoritet samtidigt som han har en känslighet och kan visa sig svag som jag finner oerhört attraktivt. Men vi har inte träffats ännu och jisses, jag har träffat andra killar över dejtingsidor men aldrig något som lett till något. Men det här känns som det är allvar om vi nu går ihop även i verkliga livet. Om inte han känner nåt annat då. Även om han säger att han är intresserad. Ja behövde bara skriva av mig.   

  • Anonym
    Legacy skrev 2012-04-09 20:08:57 följande:
    Eller så kan man se det som en helt gratis lektion i svenska språket och hur man stavar allt beror på hur man tar saker och ting *äckligt positiv för tillfället*
    eller så skiter man i det fullständigt och då blir lektionen för döva öron. Andra människor i tråden kan då snabbt tröttna när mycket av det i tråden består av rättningar.
  • Anonym

    FredrikCA du verkar lägga ned väldigt mycket tankekraft och energi på hur du uppfattar andra, men väldigt lite på hur du själv uppfattas. Personligen uppfattar jag dig som extremt osäker person som har lagt sig till med en fasad av säkerhet som fallerar om man skrapar lite på ytan.
    Du projicerar din egen osäkerhet på andra människor och avfärdar alla som inte tycker eller tänker som du gör som mindre bemedlade rent intellektuellt. Intelligenta människor är helt klart spännande, lägg till ödmjukhet och empati så har du en drömman.
    Du saknar helt de två sistnämnda och framstår därmed som en osäker och aggressionshämmad barnrumpa.

    Det du skriver om ditt ex liknar i det närmaste psykiskmisshandel med ett otroligt kontrollbehov.
    Du skriver att du sällan ljuger, men du kräver fullkomlig ärlighet av en potentiell partner.

    Jag får inte ihop bitarna riktigt.
    Hur du uppfattar dig är en sak, men hur andra uppfattar dig är något helt annat. En person med ett stabilt inre där överensstämmer de två.
     

  • Anonym
    FredrikCA skrev 2012-04-09 21:18:44 följande:
    Du har uppfattat det delvis korrekt, Jag har en hårdare attityd än jag kan uppehålla 24/7, ibland faller den och min gamla och mer sårbara personlighet träder fram igen. Det är mycket lättare att vara i kontroll än att bli kontrollerad och därför har jag tagit till mig denna inställning och för varje vecka har den blivit mer och mer av mig själv idagsläget så behöver jag inte koncentrera mig för att tänka på annorlunda sätt, Däremot kan jag vid vissa känslor tappa bort den och det är vad jag jobbar på. 

    Du har däremot helt fel jag har mer empati och ödmjukhet än någon jag känner, Men jag kan varken visa empati eller ödmjukhet innan jag känner en människa eftersom det är precis det jag gjorde när jag blev utsatt för mitt livssvek. Smecker kallar det känslomässigt instabil, Jag anser det är att lära sig av sina misstag. 
    Min insikt och min inställning har hittils bara fungerat väldigt bra både bland vänner och okända- Tidigare skulle jag kanske aldrig sagt något till en person jag inte känner i ett rum, Nu har jag inga som helst problem att prata med personen eftersom jag vet att det är jag som väljer att kommunicera och jag som väljer om han/hon ska få vara i min närhet, Inte tvärt om- Jag känner mig inte längre priviligerad när någon vill föra en konversation med mig. Så tvärt om så är jag idag en mycket självsäkrare och starkare person än jag någonsin varit, Men ja jag tappar ibland det tänket och det är möjligt det skiner igenom. Jag säger bara hur det är och jag har försökt förtydliga och förklara när det varit oklarheter. Jag har inte dragit några som helst slutsatser om någon här undantaget en person som gett mig tillräckligt med information för att jag ska kunna göra det. Ni övriga känner inte mig, Och jag känner inte er så jag kan helt enkelt inte döma eller på någotsätt göra något annat än att förklara mig. Om det uppfattas arrogant och otrevligt så är det olyckligt- Det är med andra ord inte min avsikt.

    Nej jag har aldrig skrivit fullkomlig ärlighet- Det finns inga sådana människor, Inte ens jag själv som sällan ljuger kan låta bli att ljuga i vissa situationer. Men i vardagen har jag inga som helst problem att vara ärlig. Däremot kan jag undvika att säga detaljer som är onödiga att dra upp och inte relevanta. 

    Tex om en arbetskamrat stinker svett så har jag inget behov att säga det till den personen såvida han inte frågar. 
    För att kunna vara ärlig måste man först och främst vara ärlig mot sig själv. Att visa sina svaga sidor är inte att vara svag som person, tvärtom, det krävs ett stort mod. Försöka att kontrollera andra och situationer är ett uselt ledarskap och det kommer aldrig något gott ur det. Se till att ha en bas att stå på och en grundsäkerhet.

    Vad det gäller ditt exempel så är det endast personer med ganska många drag av aspergers syndrom som beter sig så. Om någon säger till dig "Glöm inte dörren när du går". Tar du med dig dörren då?

    Många kvinnor runt 30 har ett förflutet med förhållanden och eventuellt även barn. Vill du ha någon som har väldigt lite av kärlekshistorier eller liknande föreslår jag att du avregistrerar dig från alla dejtingsidor och börjar ragga på den lokala församlingens bönemöten istället.

    Ett bra exempel på en man som framstår både som intelligent och ödmjuk och som dessutom inte hymlar med sina tillkortakommanden och rädslor är killen i rosa hatt.

    Jag får önska dig lycka till i ditt sökande, men du har en hel del att jobba med.
  • Anonym

    Träffade en jättetrevlig kille på Happy Pancake, vi träffades några gånger och det var så himla bra och mysigt. Inget hångel... och det är ju nästan problemet.
    Sedan tyckte han att jag var för reserverad och då visade jag mer känslor och han gillade det... han sa att han ville ses igen och nu har vi inte hörts av på ett tag...
    Vet inte vad jag ska göra? Tänkte ringa nu och fråga rakt ut... men usch, det är lite jobbigt Men måste göra det.

    Behöver lite peppande ord!

  • Anonym

    Jag ringde dejten och jag är verkligen glad över att jag gjorde det!
    Frågar man inget, får man ingenting veta Och ovisshet är inte roligt!
    Han blev glad över att jag ringde och vi ska ses

Svar på tråden Hur överleva i nätdejtingdjungeln?!