• riverA

    Bf feburari 2012

    Bebbe201203 skrev 2012-02-05 20:37:35 följande:

    Nu börjar jag bli lite sugen på att börja packa BB väskan (bf 28/2) men har då en fundering angående amnings BH:ar.Till er som har barn sedan förut, vilket märke, sort rekommenderar ni och hur många bör man köpa? Till er andra, vad har ni köpt för någon/några? Något speciellt ni rekommenderar att packa i väskan? VIlken blöjstorlek köper ni och vilket märke ska man köpa?

    Nu känns det som att det vart tusen frågor men just i kväll när jag suttit själv hemma har huvudet börjat snurra angående detta.

    Ett stort GRATTIS till er som fått era små troll.



    Jag köpte mina på Gegås =) Utan bygel, supersköna. Har 4 stycken (inte alltid man har ork eller lust att tvätta)
    Angående blöjor så har dom libero på sjukhuset stl. 1 men jag tycker dom är för plastiga/hårda. Har kört med pampers stl.1 dom är dock något längre men mycket mjukare. Sen har jag fortsatt med pampers hela tiden. Men de är en smaksak, prova Libero som du får gratis på sjukhuset.

    I väskan hade jag med mig gosig filt till bebisen, kläder i stl 50 både pyjamas och vanliga. Kläder till mig mestadels mysbyxor då man går med nättrosor och jätteblöja efteråt =) Inte så härligt med åtsittande byxor då. Shampoo, balsam, tandborste, glöm inte tandkräm för de gjorde jag. Köp med någon bra tidning då de kan bli en del dötid.

    Under min första förlossning hade jag med kexchocklad och cola supergott efteråt så de hade jag med även denna gången. Tror att jag fått med allt, annars kan ju alltid gubben åka hem och hämta i efterhand om man blir kvar på sjukhuset en längre tid.

           
  • riverA
    Smuppis skrev 2012-02-06 14:36:34 följande:
    Va hos BM förut och mitt blodtryck hade börjat stiga litegrann + att jag hade lite äggvita i urinen. Så jag ska dit mé morronurin imorrnbitti och är det fortfarande äggvita i då så ville hon skicka in en odling för å se att det inte va en uvi på G. Jag hoppas på att det varken é det eller havandeskapsförgiftning. Rynkar på näsan

    Sen hade hon pratat med deras läkare och även läkaren som gjorde vårat 4:e UL och han tyckte att vi skulle komma in på bedömning för igångsättning på torsdag nästa vecka (pga att bebisen beräknas bli så stor) och bedömer de att vi kan sättas igång så blir det igångsättning på fredag nästa vecka (17/2), 1 dag innan BF. Skrattande Så senast nästa helg så blir det bebis!!!!Skrattande
    Håller tummarna på att de inte är de.

    Bebbe201203. Glömde skriva att ta med tofflor för de saknade jag väldigt mkt. Hade bara strumpor och de blev lite kallt när man gick i korridoren när man skulle upp och äta,
  • riverA
    Bebbe201203 skrev 2012-02-07 18:58:01 följande:
    Tack snälla ni för alla era svar. Nu har jag lite mer vetskap om vad jag ska packa och köpa för bh:ar.
    Här på BB får man endast startpaketet med blöjor. Resten måste man ha med sig själv. En ny dum fråga. Hur mycket blöjor går det de första dagarna på BB? Tänkte på hur mång ajag ska packa ner.

    Än en gång tack för era svar!
    Oj, svår fråga, men ta med ett paket. Man vet ju aldrig hur länge man behöver stanna.
  • riverA

    Hur går de för alla blivande mammor? Börjar ni känna av något?

    Själv har man blivit en gående mjölkmaskin ;)

    Lillfisen är dock väldigt snäll och storebror börjar acceptera henne mer och mer. Va inte alls så förtjust i början.

    Va på återbesök på sjukhuset i måndags och då hade Freja gått ner ytterliggare 45g så de blev ett besök på BVC på tisdagen. Och då hade hon ökat 40g så de går åt rätt håll =) Hon äter var tredje timma på dagen och sover från 23.30-05 som bäst, så inget att klaga på =) Storebror åt varje/varannan timma på natten och var 4 på dagen så lite skillnad mellan syskonen

    Hoppas på mer bebisar i tråden snart, ha en skön kväll mina damer 
       

  • riverA
    vargaa skrev 2012-02-08 23:12:11 följande:
    River - det låter härligt. :) hur gammal är sonen? Här hemma har dottern kräkts igen efter två till synes friska dagar så det är fortfarande kräksjuka i huset. Turligt nog har jag inga tecken på att föda just nu dock. Vill gärna rida ut sjukan först så att inte vi vuxna blir dåliga lagom till förlossningen. Hoppas det går bättre för er andra. :)

    Han är 2,5 år. Usch denna vidriga kräksjuka. Vi har som standard att i slutet av februari varje år drabbas. Men håller verkligen tummarna att den håller sig bort detta året.
    Frambuesa skrev 2012-02-09 09:30:41 följande:

    Jag börjar tvivla på att det kommer någon bebis överhuvudtaget.. vore det inte för ul hade det kunnat vara en cysta eller något. Jag känner INGENTING... inte en enda liten sammandragning, jag vill ju ha värkar och ont! men det är ju trots allt 13 dagar kvar.. så jag hoppas på ett mirakel.. att vattnet bara går huxflux en morgon haha ;)



    Ha ha ha, va rolig du e =) Kände inte heller av så mycket innan slemproppen gick och morgonen efter började ju värkarna. Vattnet gick inte förrens på natten strax innan hon kom.
      
  • riverA
    Smuppis skrev 2012-02-10 14:07:40 följande:
    Va ner med ett morronprov i tisdags å då fanns det ingen äggvita i urinen så det é varken havandeskapsförgiftning eller urinvägsinfektion på G!!! Skrattande

    Men jag har så ont varje dag nu, förvärkarna bara sprutar ur öronen på mig å det trycker på neråt å ibland känns det som om bebisen försöker gräva sig ut på egen hand (det gör så sjukt ont!!!). Så jag har bara bestämt mig för att på torsdag (16/2) när jag ska in på bedömning om igångsättning så tänker jag inte lämna sjukhuset utan en tid för igångsättning dagen efter!! Jag orkar knappt gå till grabbens dagis å lämna/hämta honoom å det ligger 1-2 minuters gångväg bort (fast nu tar det typ 5 min minst å gå dit).....

    Kram på er tjejer!!
    Va skönt att de inte fanns någon äggvita =)

    Verkar som om bebisen vill komma ut, härligt! Vila ordentligt nu då 
  • riverA


    Storebror Eddie håller sin lillasyster för första gången =)
  • riverA

    Hur går de för er tjejer? Längesedan någon skrev något nu....
    Carolin: Hur är livet som två barns mamma?
    Själv försöker man få in lite rutiner innan gubben börjar jobba =)
    Vet inte hur jag ska få ihop de med två barn och lämning på dagis kl:9 tre dagar i veckan ;)
    Men de löser sig väl. Har fått en snäll liten tjej som sover hyfsat bra på nätterna, lite knorr i mellanåt bara.
         

  • riverA
    vargaa skrev 2012-02-14 20:12:32 följande:
    Det går säkert bramed dagislämning. Annars får du väl ha sonen hemma. :) det går ju också. Här händer ingenting. En kraftig förvärk har jag haft i em. Bebisen rör sig mkt och ilar ner mot utgången. Men mer än så är det inte. Bf+8 idag. Väntar o väntar....
    Ja, blir de stressigt med lämningen så får han vara hemma =) Men känner samtidigt att han behöver springa av sig lite dom 15 h i veckan.
    Både jag och han blir tokiga här hemma och nu när de varit så kallt har jag inte velat ta ut Freja. Så sambon och sonen har fått roa sig med en massa åk i backen med snowracern =)

    Men imon ska vi nog kunna ta oss ut i backen allihop, nu när temperaturen blivit mildare.

    Men din stackare, har själv aldrig gått över tiden men förstår hur fruserade de kan vara. Haft turen att Eddie kom 4 dagar innan BF och nu då lilla Freja 2 veckor innan   

    Håller tummarna att bebisen kommer snart! 
  • riverA
    CarolinS skrev 2012-02-14 23:39:17 följande:
    River: har haft noll ork :( Såååå tråkig att vara så här orkeslös. Har så lågt järn å haft yrsel ständigt men nu bara ibland.
    Har en snäll liten tjej men med mkt magont. Det är så härligt att ha henne här. Det känns helt otroligt att vara 2 barnsmamma å du??
    Imon ska vi ut på vårt första äventyr jag och Emelie. Blir tvungen att bära bilstolen en liten bit men det ska väl gå. Imon går dottern sista heldagen på dagis på ett år...på måndag börjar vi oxå lämningen kl 9. 3 dagar lämning å hämtning men man får se det som 4 dagar att sova å ta det lugnt ;)

    Helt underbart att vara 2 barnsmamma!!  Skönt att de verkar bli bättre med yrseln.

    Haha ja, 4 dagar ledigt. Så ska jag tänka i fortsättningen =) De värsta e ju att jag måste sätta klockan när han ska till dagis ;) Har en morgontrött kille

    Trevligt med lite äventyr =)   
Svar på tråden Bf feburari 2012