• riverA

    Bf feburari 2012

    CarolinS skrev 2012-01-18 11:43:36 följande:
    Har ju mått illa sen v5 å det har varit värre än nu när man inte fick behålla nåt fram till runt v20... Men när illamåendet gör en lamslagen så är det skit. Jag pallar ingenting när jag får såhär. Kan ofta stänga av en del men såhär starkt då blir man knäpp nästan.  Knäppt nog har jag hellre ont än är illamående. Finns ju inget värre än magsjuka om man tänker ;)  Säger det till min sambo när han klagar...testa å va magsjuk i flera månader ;)
    Fy, ja magsjuka är den värsta sjukdomen man man ha =( Den har vi haft i slutet av februari i 3 år nu. Förhoppningsvis håller den sig borta detta året
  • riverA
    CarolinS skrev 2012-01-18 15:38:25 följande:
    Håller tummarna att den håller sig borta både hos er å hos oss :)
    Jag med =)
  • riverA

    Är också seg i kroppen. Men som tur är kan man sova middag med sonen någon timme på helgerna. Har inget tryck nedåt med mina revben gör så ont! Hon är sedan en vecka fixerad så nu väntar vi bara på att de ska sätta igång. Har ju dock 3 veckor och 5 dagar kvar......

    Börjar bli tråkigt att vänta nu 

  • riverA

    Men fy, de är ju fruktansvärt!! Vet inte ens vad jag ska skriva

    Ta hand om dig och din kompis <3 

  • riverA
    CarolinS skrev 2012-01-25 17:05:20 följande:
    Citodon å panodil var såååå skönt å få dom :) När kroppen fick en smärtpaus så pausade värkarna oxå :) Så nu avvaktar vi till inskrivning på fre :) Kände i morse efter att ha sovit 3 timmar inatt att hoppas allt e lugnt så inte bebis kommer idag. Vill ha lite mer energi :) Vi ska ta myskväll här nu å lägga oss tidigt :)
    Idag är det en vecka till planerat snittdatumet kanske bebis ändå stannar tills dess om den kan bestämma sig ;)
    Skönt att höra Carolin! Passa på att vila upp dig riktigt ordentligt nu!!
  • riverA
    CarolinS skrev 2012-01-25 18:49:53 följande:
    River: ja det behövs. Är ofantligt trött. Ögonen går igen så fort jag lutar huvudet bakåt. Var lite av en pärs. Men den smärtpausen jag fick inatt var väldigt nyttig :) Känns lättare på så vis i kroppen. Förstår lite av den känslan många beskriver när de får EDA ;)

    Kollade på förlossningen med min dotter idag, hittade äntligen det bandet :) Va knasigt det var att de inte hjälpte mig att ge henne bröstet. Hon ville ju det. Förutom att hon behövde skrika. Man märkte att BM var väldigt spänd...hon visste nog inte riktigt va hon skulle säga om att jag fått en skada. Man märkte tydligt hur ont jag hade å att dom var nervösa. Men jag minns inte att min sambo min älskling klappade å pussade mig så mkt :) minns hur han tittade på sin dotter å allt det fina men inte hur stolt han visade att han var över mig :) :) Å vilka blickar vi gav varann
    Åh, hade också velat ha allt på film så här i efterhand. Minns att jag under värkarbetet mest var orolig för hur min sambo mådde (han stod vid fönstret som gick att öppna ca 5cm och va likblek) Så mellan värkarna frågade jag hur han mådde. Bryr dig inte om mig sa han bara =)

    Herregud, har en liten i magen som sparkar sååå otroligt mkt så smärtan går ut på insidan av låren. Gör riktigt ont faktiskt. Och känner samtidigt ett otroligt tryck nedåt. Har även den senaste veckan fått rikligt med flytningar, någon mer som har de?

    Pratade med mamma idag som har fullt upp inför pappas 60 års fest på fredag, stackarn sover knappt på nätterna för hur ligger och grubblar över min förlossning. När de är dags ska nämligen hon&pappa passa lilleman. Men nu har han varit sjuk hela veckan och planen är ju att mamma åker hit (om de sker på natten) och sen tar med honom till sitt dagis. Men de går ju inte om han e sjuk, och så funderar hon på om hon behöver packa en väska. Och vad kan hon i så fall packa ner i förväg!? Sminket används ju varje dag så de får hon kasta ner i farten men lite kläder har hon i alla fall lagt fram =) Hon är för gooo min kära mamma!!    
  • riverA
    CarolinS skrev 2012-01-25 21:10:44 följande:
    River: jag har oxå haft mer flytning i 3 veckor nu. Men nu är det mer slemmigt å gul vita så förmodligen lite från slemproppen å att det förbereder sig. Å när det trycker å mest i samband med förvärkar så kommer det mer. Hi hi min bebis e oxå sån, den e hårdhänt numera och livlig men det har den alltid varit ;) Dottern var likadan å var det även sen ;)

    Känns nästan som om när mensen kommer, de rinner till och så går man på toa och kollar läget =) Har dock bara vita flytningar. Slemproppen gick ju 2 dygn innan sonen föddes så varje gång de "rinner till" tror jag att de börjar närma sig =)

    Så här hårdhänt var inte min son, och är idag fortfarande lugnet själv (precis som mig) Så ut kommer väl en tös med sin pappas temperament ;) 
  • riverA
    barnsjuk skrev 2012-01-25 21:37:41 följande:
    I kväll när jag var på toaletten kom det en liten klump mkt segt slemmig flytning, är nog en bit av slemproppen skulle jag tro. Jag upplever också att denna bäbis är mycket mer rörlig än första, kanske för att den har mer plats?

    Spännande att läsa om allas upplevelser och erfarenheter... 

    Ja, visst är de spännande. Och härligt att kunna skriva av sig lite =)
  • riverA

    Besöket hos MVC idag gick bra (trots att min lille Eddie var med) Hade dock lite för högt blodtryck så får jag huvudvärk eller börjar svullna så ska jag ringa direkt. Blir en extra kontroll på måndag morgon.
    Har på 2 veckor gått från sf mått 32 till 35,5 =) och vikten står nu på +10 i 37+0

    Min svägerska ska även denna gången vara med under förlossningen =) Funkade jättebra första gången och hon är nu färdigutbildad sjuksköterska som om ett tag ska läsa till barnmorska, så för henne är de skitroligt =)


    barnsjuk skrev 2012-01-27 20:13:14 följande:
    Min son som snart fyller 3 vill vara med men det får han inte Flört...
    Har några frågor som jag undrar om någon kan svara på. Jag har ju en väldigt livlig bäbis som vänt sig mycket. Förra gången hos BM trodde hon iallafall att den låg med huvudet nedåt.  Grejen är att jag tycker det känns som om rumpan ligger till vänster ovanför naveln och benen på höger sida. Jag kan ana sparkar men inte så tydligt. Börjar bli orolig för att den inte ligger riktigt rätt, är i v 38 nu. Borde jag ringa förlossningen för koll?

    Mår också väldigt illa men det kan väl tydligen vara ganska vanligt i slutet av grav? Har nästa tid hos BM på onsdag... 
    Min ligger också fixerad och de låter som om din gör de med. Har också en rumpa på ena sidan och fötterna på andra. Känner dock tydliga sparkar dagligen, men de varierar vart dom är. Så antar att kroppen flyger runt lite som den vill men att huvudet ändå ligger rätt. Men ring och kolla om du är orolig

     

       
  • riverA
    CarolinS skrev 2012-01-27 23:30:06 följande:
    Barnsjuk: låter som bebis ligger rätt. Hade huvudet varit uppåt så hade det varit stort och väldigt hårt å du hade fått sparkar neråt el neråt sidorna. Min förra låg fel å det är väldigt stor skillnad hur det känns när de ligger rätt :) Sen om förlossningen sätter igång å du är orolig så be dom göra ett snabbt ultraljud å kolla. Tar ju bara 5 min :) Ett sådant gjordes på mig idag eftersom vi ska ha snitt så kollar de bebis läge men än viktigast var moderkakan är å det tog 2-3 min.

    River: härligt! Ja förutom blodtrycket då...men har du ont kan det ju ha ökat av den anledningen... Mitt har gått upp nu plötsligt. 120/80 legat stadigt ganska lågt på 110/60. Men än så länge inte högt men knasigt. Din bebis har nog växt en del sen sist då :) Sista sf måttet jag får med mig nu är 35 i v38. Så vi har typ samma ;) Vikt tror jag var +4-5 kg :) å det är bra för jag gick ner väldigt mkt de första veckorna (ca8kg). Känner att magen blivit tyngre men den är inte lika tung som första. Gissar på runt 3,3 kg på denna ;) Dottern 3,9 kg...

    Nu kommer jag inte ihåg vad blodtrycket låg på men 127/ någonting tydligen högt för mig som också legat stadigt och lågt. Ja hon har allt växt till sig=) Men sonen vägde 3335g och var 48 lång så jag antar att hon blir mindre eftersom hon är tjej. 

    Har du blivit inskriven nu Carolin? För snittet var väl planerat till onsdag nästa vecka? 
Svar på tråden Bf feburari 2012