• riverA

    Bf feburari 2012

    vargaa skrev 2012-02-15 14:32:00 följande:
    Ja då behöver man kanske lämna på dagis en stund. :) min dotter är ju lite yngre så hon nöjer sig med öppna förskolan. Nu händer det iaf lite här. Värkar sen inatt. Onda men hanterbara och ganska glesa för tillfället. Lite halvrolig i magen. Så kanske blir det bebis i veckan! Hoppas, hoppas..

    Åh spännande =) Verkar absolut vara pågång!!
  • riverA
    vargaa skrev 2012-02-16 19:15:36 följande:
    Inatt födde jag en underbar pojke. :) Det gick riktigt snabbt men vi mår jättebra allihopa. Han har ännu inget namn.

    Åhhh stort grattis till pojken!! Skönt att allt gick bra och att ni mår fint. Väntar på bild på underverket när du känner att du orkar.
  • riverA
    Frambuesa skrev 2012-02-21 06:25:34 följande:
    19 feb kl 21.30 föddes Lilou, 3000 gr tung o 48 cm lång.. Vaknade av värkar runt 6 på morgonen men trodde det var falsktalarm.. Kl 19 gick vattnet och 20 åkte vi in då var huvudet på väg ner och det var försent för bedövning :/ men det gick okej och väldigt snabbt ändå.. Är mest tacksam att vi inte väntade längre med att åka in, då hade hon kommit i bilen.

    Åh stort grattis!!! Härligt att allt gick bra
  • riverA

    Ja, då har lilla Freja hunnit bli 3 veckor. En go tjej med mycket magknip =( Har idag varit på BVC och nu väger snuttan 3610g en ökning på 340g på en vecka =) Fick tips om semperdroppar och minifom mot magknipet så får hoppas att dessa hjälper henne.
    Annars blir det helt mjölkfritt för mig och de vet jag ärligt talat inte om jag orkar med.

    Hur går de för er andra 

  • riverA
    Smuppis skrev 2012-02-28 14:26:10 följande:
    Den 18:e februari kl.9:28 föddes Isak.

    Vattnet gick hemma vid halv fyra på morgonen och 6 timmar senare är han född. Han va 53 cm lång och vägde 5180 gram. En stor kille med andra ord. Flört

    Stort grattis till lille Isak! Härligt att de gick såpass fort, trots en så stor kille
  • riverA

    Hej mina damer,

    Har lite funderingar som ni kanske kan hjälpa mig att besvara.
    Lilla Freja har ett otroligt magknip (kolik?) och fick som första råd av Bvc att testa semperdroppar. Efter en vecka har detta inte hjälpt (förra natten sov jag sammanlagt 2 timmar!) och hon skriker dessutom på dagen så ingen chans till vila där inte.
    Var hos Bvc igår igen och då fick jag rådet att sluta med komjölk. Alltså, ingen mjölk, chocklad, smör m.m och de tog nästan knäcken på mig. Detta skulle testas i 5-7 dagar och sedan ska man prova en ostskiva för att se hur hon reagerar. Reagerar hon på de så ska jag fortsätta med de mjölkfria i 3 månader. Orkar jag verkligen detta!? Kom fram till att jag heller "ger upp" amningen. Åkte ner till affären och köpte flaska samt ersättning och tro de eller ej, Freja har inte skrikit sedans dess!!!!

    Men jag tänkte att man om 5-7 dagar istället kan prova att amma igen och se hur hon reagerar, men hur ska jag då göra? Brösten är ju stora som bomber (läs Pamela tuttar) Sedan igår har jag handpumpat ut mjölken var tredje timme (ej på natten), frågan är då om de kommer finnas någon mjölk kvar om en vecka? 

    Så ska jag fortsätta ge ersättning eller ta död på mig själv genom att laga två middagar och behöva tänka på allt jag stoppar i mig. Utesluter man mjölken så behöver jag dessutom extra tillskott av kalk.

    Nu sover Freja som en drottning och inget mera knip, underbart!! 

  • riverA
    Annen81 skrev 2012-03-01 15:40:15 följande:
    Hej. Hör inte hemma här men vad tvungen att svara ändå. Om du köpte vanlig ersättning i affären kan man ju konstatera att det inte är mjölken som du äter som är problemet eftersom ersättning är baserad på mjölk. Då borde hon ju reagera på det också...
    Hej Annen81 och tack för ditt svar.

    Ja, jag köpte baby semp1 och den är ju faktiskt baserad på mjölk. Har jag inte ens tänkt på =) Vad kan de då bero på tro?
  • riverA
    Bebbe201203 skrev 2012-03-02 10:15:36 följande:
    riverA: Jag är mjölkfri och det är absolut inget problem att laga mat. Min sambo äter exakt samma mat som mig. Det finns så många bra produkter nu som ersätter mjölkprodukterna så är du intresserad av att fortsättas amma så ge det ett försök. Det är absolut inte som jobbigt som det låter. I hårdost är det inte så mycket mjölk så det tror jag du skulle kunna äta ändå utan att det märks på Freja och då behöver du inte äta kalktabletter. Det finns ju även minifom droppar att ge mot magknip. Har för mig att de ska vara bättre än semper. Det är kanske mjöl hennes mage inte tål om det funkar med ersättning som är baserad på mjölk? Men vet inte om det kan märkas så tidigt eller på det sättet. Hoppas verkligen att du/ni får ordning på detta magknip.

    Min oro är tvärtom, kommer min bebis att kunna dricka mjölk då jag inte gör det och den inte får i sig komjölk via mig? det är en fundering som jag har men BM sa att det inte borde vara något problem.
    Men enligt Bvc ska man utesluta all komjölk, trodde då att de gick bra med laktosfri mjölk men tydligen inte. Nu verkar de dock som om min bröstmjölk är slut =( rinner inte ens till när hon skriker längre =( trots att jag bara körde ersättnign ett dugn och dessutom pumpade ut under tiden
Svar på tråden Bf feburari 2012