• mumwannaB

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej tjejer,
    har följt er tråd en längre tid och beundrar ert mod och er kämpaglöd. Jag håller tummarna för er alla och gläds med er som äntligen fått era mirakel. Kanske vänder vi oss oxå utomlands en dag men vi kommer ge den svensk vården ett par försök till.

    Tänkte ge lite input ang diskussionen som pågår om EU-direktivet. Är jurist, inte expert på eu-rätt, men grundläggande kunskaper iaf :) Ett direktiv är inte direkt tillämpligt i medlemsländerna. Det måste implementeras (genomföras) i svensk lagstiftning för att bli gällande. Direktivet är som en målbild och sedan är det upp till länderna hur man lagstiftar för att nå målet. Tyvärr har lagstiftningsarbetet inte kommit så långt ännu i Sverige när det gäller detta direktivet. Förslaget som ligger nu är att den svenska lagen ska träda i kraft 1 oktober 2013.
    Ni kan läsa om lagförslaget här: www.regeringen.se/sb/d/108/a/189477
    Det återstår fortfarande en del vändor i lagarbetet så det kan ske förändringar på vägen i förslaget.

    Kram på er och stort lycka till till er alla!!

  • mumwannaB
    linköping68 skrev 2012-12-08 20:04:25 följande:
    Ok, det lät ju inte bra för vår del.....
    Men om direktivet ska träda i kraft 1/10 2013 borde det väl innebära att man kan börja redan nu? För om lagen träder i kraft 1/10 2013 borde väl allt runt lagen vara klart? Eller innebär det att man börjar utforma lagen 2013?
    Lagarbetet med att utforma ändringarna/ny lag pågår så om de håller tiden och lagändringarna träder ikraft oktober 2013 så gäller det från och med då i Sverige. Då är det skarpt läge. Jag har inte satt mig in i varken direktivet eller det svenska lagförslaget men det kan vara så att vissa delar i direktivet redan gäller i Sverige genom att vi hade lagstiftningen redan innan. Vill man gräva djupare så läs de avsnitten i lagförslaget som ni är intresserade av. Kanske kan ni där hitta något som pekar vidare mot redan gällande rätt i Sverige.

    Ge absolut inte upp!
  • mumwannaB

    Hoppar in med en lite fråga. Jag har nu bestämt mig för att kontakta Peny för infektionstest. Hur långt innan mens bör jag kontakta henne? Tänker om det är ngt som behöver förberedas innan som tex betalning.

    Har ni andra bara tagit 7 in1-testet eller har ni passat på att ta ngt annat som ni kan rekommendera?

  • mumwannaB

    Hej alla fina kämpare!
    Har tittat in här vid ett par tillfällen tidigare.
    Nu har jag ett akut problem och hoppas att någon av er har ett svar.

    Jag har kontakt med Penny (underbar människa). Har gjort infektionstesterna och fått svar idag att jag har dold klamydia. Vi är inbokade IDAG för FET som vi inte kan stoppa o behöver naturligtvis komma över medicinerna så fort som möjligt. Är det någon här som fått recept från Serum som har funkat. Då menar jag om man hittar ett apotek som är kunnigt på utländska recept, håller Serums recept då måttet för vad som måste finnas med?
    Eller är det bättre att be dem skicka medicinerna?

    Vet att de flesta av er håller till i Sthlms-trakten men finns det någon som vet om någon läkare i GBG med omnejd som kan tänkas vara villig att skriva ut antibiotikan? Finns det överhuvudtaget någon i Sverige (förutom Ludmilla) som anser att "hidden chlamydia" existerar och bör behandlas?

    Kram

  • mumwannaB

    Tack Zin! Då var det som jag misstänkte, att man får ta hjälp av Serum för medicinen.
    Penny sa att det var ok att börja med behandlingen nu under ruvningen. Bara jag håller koll med gravtest och slutar med doxycycline om jag är gravid och fortsätter med zithromax enligt ett särskilt behandlingsschema.
    Vad härligt att ditt TNF ser bra ut nu! :) Du är en sådan fantastisk inspiration och hjälp för andra så jag önskar verkligen att du ska få lyckas snart. Din hemsida är en otrolig kunskapskälla och jag läser den dagligen.

    Det är möjligtvis inte någon här inne som har behandlats av Penny som har lite zithromax och vibramycin (doxycycline) över som jag kan få köpa innan jag fått dem från Grekland?

  • mumwannaB

    Är på RD8 och äter Pennys antibiotika för hidden chlamydia. Känner att kroppen har varit lugnare under den här ruvningen men sedan igår har mitt envisa halsont kommit som jag ofta får ca en vecka efter ÄL/ET/FET. Jag misstänker att jag är gravid och nu börjar modet svika mig. Känns som att det pågår ett krig i min kropp.

    Antar att de flesta av er har eget behov men om det är någon som har lite pred över som ni kan tänkas sälja så köper jag gärna.

    Kram till alla kämpar

  • mumwannaB
    Ninninn skrev 2013-01-30 12:26:38 följande:
    Singha: de är ett vanligt A4 papper bara med mitt personnr och vilka mediciner det gäller är de ett original tro??
    Jag vet inte med säkerhet men kan tänka mig att ett orginalrecept måste vara på någon särskild receptblankett
  • mumwannaB

    Skogsbruden: Gud, vad spännande att du snart ska ge dig iväg. Det var verkligen snabba ryck. Själv har jag funderat över detta länge men tror att jag kanske börjar bli redo att kasta mig iväg till Grekland.

    En fundering till er som varit iväg:
    Sitter o försöker planera lite framåt (om inte denna ruvningen skulle lyckas). Vi är nog inställda på att isf göra ett till FET efter att jag har ätit färdigt Pennys kur och även kan ta hennes rekommenderade stödkur från början av nästa eventuella ruvning. Sedan känner jag mig redo för att åka om vi inte har lyckats. Jag funderar på om det eventuellt kan vara ett alternativ för mig att göra hysto. Men i vilken ordning är det isf bäst att ta det? Hysto först o sen dr D, tvärtom, eller tror ni det är möjligt att få till båda om man lägger till ett par dagar på besöket....
    Jag hoppas ju naturligtvis att inget av det ska bli nödvändigt men vill gärna ha en plan. Har ett hyfsat kontrollbehov Flört

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!