• mumwannaB
    snartgravid skrev 2013-09-26 15:05:02 följande:
    Ni som är gravida. Tar ni östrogen, tsh och progesteron prov för att se att värdena är bra eller går det bra utan?
    Vet ni vad hidden klamydia är?

    Jag tar precis som cathy bara tshprovet och medicinerar med progesteron för säkerhets skull. Progesteron ska även kunna ha en dämpande effekt på immunförsvaret.
    Du kan inte testa hidden chlamydia i Sverige. Du kan skicka mensblod till Peny eller direkt till labbet i Aten. Hidden c är en klamydiainfektion som har krypit upp i livmodern o därför inte ger utslag på det vanliga topstestet för klamydia. Huruvida hidden c existerar eller inte tvistas det om i läkarvärlden men vi är ju många här som fått diagnosen och märkt skillnad efter ab-kuren. Du kan läsa mer här på labbets sida http://www.locus-medicus.gr/index.php/en/hiddenc-en
  • mumwannaB

    Vecka 7+1 idag o en suddig bild på vul visade ett fint tickande hjärta! Efter lite letande hittade läkaren ett embryo till men det var lite för litet o hon kunde inte se ngn hjärtaktivitet. Så nu ska vi tillbaka om två veckor för att se vad som händer med embryo nr 2. Men vi är överlyckliga över att det fanns ett hjärta :)

  • mumwannaB

    Tack för alla grattis! :) Har fortfarande svårt o greppa att det här är på riktigt.

    Aylak: Skönt att ni är nöjda med resan trots besked om myomet!

  • mumwannaB

    april: För mig förklarade Dr D att det aggressiva immunförsvaret kan göra att äggen inte "bakas" ordentligt, de blir inte tillräckligt färdiga till ÄL och kan då vara en orsak till missfall. AC ska, genom att reglera kroppens hormonbalanser, hjälpa till att få bättre ägg till ÄL. AC går att köpa i hälsokosten. Jag tog AC ett par månader på Ds inrådan men slutade för jag tyckte det strulade till min cykel istället.

  • mumwannaB

    Trodde inte det skulle vara sådan psykisk terror att äntligen vara gravid. Jag har kämpat i två veckor med ett fruktansvärt illamående dygnet runt men nu har det lugnat sig lite. Jag borde ju vara glad men blir istället helt nojjig. Tycker även att brösten ömmar mindre. Försöker lugna mig själv med att det kanske är så att det andra embryot som var för litet o inte hade hjärtslag kanske håller på att tillbakabildas o att hcg då inte ökar så snabbt vilket gör att jag mår bättre.  I torsdags sa Dr D att han tyckte att min kropp började bli bättre men att det ändå skulle vara förnuftigt att ta ett nytt dropp de närmsta dagarna då jag befinner mig i en kritisk period.

    Var på kliniken igår för att få dropp men de klarade inte av att sätta pvk på mig. Har ganska tunna kärl och de bara sprack. Efter en o en halv timme, nio stick och tre ssk så lyckades de äntligen sätta pvk. Men droppet droppade extremt långsamt trots fullt öppet. De spolade ett par gånger o då droppade det på lite bättre men efter 20 min när de skulle spola igen så sprack kärlet. Då gav vi upp. Fick kanske i mig 15-20 ml IL max. Kliniken tror att det beror på clexane att kärlen är ömtåliga o det kan säkert vara så. Nu har jag fått remiss till Sahlgrenska för att sätta pvk o ny tid för IL på kliniken på onsdag. Naturligtvis nojjar jag över att allt ska vara kört nu.

    Behövde skriva av mig lite. Sambon är bortrest o jag har all tid i världen att bara gå o oroa mig. 

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!