• PeeWee44

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    supertjejen skrev 2017-04-26 11:12:36 följande:

    Nu är det tamejfan katastrof! Min sambo vill lägga av, han vill inte genomföra vår sista insättning. Vi har två fina embryon kvar. Inget jag säger hjälper, han klarar inte mer säger han, han går sönder. Och det gör jag också! Vad ska jag göra????


    Lider med dig din stackare. Ge sambon lite tid så ändrar han sig förhoppningsvis. Efter vår sista äd hos dr D ville inte min man fortsätta, men nu är vi på igen med ny donator.

    Massor med kramar /P
  • PeeWee44
    supertjejen skrev 2017-04-30 01:03:44 följande:

    Tack för ert stöd, Mom2012, MissWe, och PeeWee. Det hjälper att någon hör en. Vi pratar och pratar och jag hoppas att vi kommer att ta oss igenom detta. Båda vägarna har stora konsekvenser. Det är bara att hoppas att det går bra. Tack igen.


    Kramar till dig /er.
  • PeeWee44
    Micro skrev 2017-05-15 14:42:34 följande:

    Har gjort 4 syskonförsök varav 3 minus och ett mf. Jag har haft kontakt med min klinik som föreslår ERA test och hysto innan mitt närsta försök. Någon som gjort ERA och varit hjälpt av det? Vad tror ni? Är det värt att göra dessa? Ni som har gjort hysto, hur snabbt efter den har ni gjort fet eller ET? Kan man börja medicinera för transfer vid första mensen som kommer efter. Nu skriver jag i flera trådar, vill verkligen ha er input, kostar ju en hel del både tid och pengar.


    När vi var i Riga så tyckte dom att jag skulle göra ERA test. Vi tyckte att det skulle ta för lång tid och pengar att göra det om du inte lyckas på första försöket. Vi valde att gå vidare till dr D. Hysto tycker jag absolut att du ska göra.

    Håller med UndrandeSökare att du ska kontakta dr D eller Serum.

    Lycka till!
  • PeeWee44
    Ariellan skrev 2017-05-31 10:03:54 följande:

    Hej igen,

    Jag kom och tänka på det nu när jag varit hos Marie på Fertilitetplus och tagit immunprover, ingår NK-celler i dessa prover?

    Och om det visar sig att jag har förhöjda prover så skulle jag få Trombyl, Fragmin, Intralipiddropp & Prednisolon. Vad är det de gör i Aten som inte kan göras här i Sverige, förlåt för dum fråga men har inte förstått det än? Jag gör ju ingen IVF utan vi försöker på egen hand än så länge...


    Hej, jag får även neupogen mot mitt immunförsvar. Svindyrt men jag lyckades plussa förra gången. Tyvärr släppte det. Värt varenda krona för oss att åka till honom.
    melina77 skrev 2017-05-31 11:49:02 följande:

    Hej,

    Jag är precis i startgroparna av min utredning hos Dr D och har letat runt lite efter information i denna tråd. Jag tänker att det börjar vara så länge sedan denna tråd startades så jag är osäker på om inledningsinformationen fortfarande stämmer. Jag väljer därför att fråga er här och hoppas att någon orkar/kan svara. 

    Jag åker ner till Aten om två veckor för mitt fösta besök. Jag kommer att genomgå en hystereskopi och antar att hela besöket inkl provtagning och konsultation kommer att skötas på sjukhuset (Mitera SA) och inte på Life Clinic. Det jag har funderat mycket kring är alla läkemedel och huruvida jag ska köpa med mig dem från Aten. Poussin har ju inledningsvis skrivit att man ska köpa med sig massa läkemedel hem till Sverige eftersom de delvis är billigare i Grekland men även kan vara svåra att få tag på/utskrivna i Sverige. Jag funderar bara då att ska man verkligen handla med sig massa mediciner hem innan man ens fått provsvaren. Hur har ni andra gjort? Är det fortfarande de läkemedel som Poussin har nämnt som gäller (Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL) eller har detta ändrats sedan 2012? Ni som köpt med er infusionsläkemedel (t.ex. IL) från Grekland, har ni haft problem med att få vårdpersonal att sätta dropp med dessa eller kan man utan problem komma med en påse infusionsvätska som man köpt utomlands och få svensk personal att administrera dessa?

    Tacksam för svar/Melina.


    Hej,

    Första Aten besöket köpte vi med oss medicin hem. Sen har jag bara köpt Utrogestan(progesteron) när vi varit nere för det får du inte tag på i Sverige. Clexane finns inte heller i Sverige men Fragmin. Vi orkar inte släpa med oss hem när det funkar med EU recept från dr D.

    Lycka till.

    Kram
  • PeeWee44
    melina77 skrev 2017-05-31 18:19:11 följande:

    Tack ska du ha för infon. Är inte de andra medicinerna så mycket billigare i Grekland eftersom ni inte orkar släpa hem eller väljer ni bara att inte prioritera det?


    Il-dropp kostar runt 1100kr här i Sverige och du måste köpa 10 påsar. Clexane kostade 750kr för 20st sprutor i Aten. Vet inte vad fragmin kostar här utan svenskt recept. Därför har vi valt att slippa springa runt på massor av apotek. Men Baby aspirin finns inte exakt samma hemma så det har vi köpt i Aten. Blir du gravid så borde du kunna få vissa av medicinerna på högkostnadsskyddet här.

    Hoppas hyston går bra.

    Kram
  • PeeWee44
    melina77 skrev 2017-06-01 18:02:16 följande:

    Tack igen för den fina informationen, bara en tilläggsfråga; är priset för IL i Sverige 1100/påse, alltså 11000kr för 10 påsar? Försökte också kolla priserna på nätet men blev inte klok på priserna för IL. Och tack, jag hoppas verkligen hyston går bra.


    Priset är för 10st påsar så drygt 100kr/påse.

    Lill1111 gjorde hysto hos dr D i höstas. Prova skicka pm till henne.

    Kramar
  • PeeWee44
    Yrla76 skrev 2017-06-04 09:24:55 följande:

    Hej på er! Idag plussade jag efter att ha försökt sedan i december. Nu håller vi tummarna här hemma för att medicinerna ska ha rätt verkan och vi kan klara oss ifrån nytt MF. Jag har tagit 5 mg pred på sistone men höjde idag med 2,5 tänkte trappa upp till 10 el 15. Dock rekommenderade Marie på fertilitet plus, minst 20 mg men när jag testade det i vintras kände jag mig bla så svullen, kändes inte helt bra i kroppen. Hur mkt prednisolon tar ni andra?

    Ha en fin söndag!


    Grattis! Jag tar 20mg enligt ordination från dr D. Trappar upp så innan insättning är jag på 20mg. Lycka till.
  • PeeWee44

    Nu har vi fått ett preliminärt datum för nästa äd hos dr D. Om min kropp samarbetar blir det transfer den 19/7. Nu får vi hoppas på 7:de äd. 3:e hos dr D och 4:de med hans hjälp. Förra gången var första med neupogen och då fäste det men sen kom immunförsvaret igen och tyckte att embryot inte skulle vara kvar.

    Vad tror ni, jag har bara satt in två embryon, ska jag prova med ett denna gång? Tror ni det gör skillnad?

  • PeeWee44
    MoM11 skrev 2017-06-25 19:17:50 följande:

    Hej

    Har pratat med D. Han säger att äggstockarna var lugna och att slemhinnan var fin vid insättning. 11 mm follikeln såg han inte till. Han säger att jag inte kan ha ägglossat. Däremot tror han att det jag trodde var matförgiftning var någon immunologisk infektion i tarmen. Tydligen hade mina E2 och progesteronnivåer gått i botten då han tog proverna vid FET trots att de varit bra 3 dagar tidigare. Han tror jag inte kunde ta upp tabletterna pga detta .Sen tror han att jag fick implantation och att livmodern sedan "exploderade" på motsvarande sätt han tror den gjorde sist (iv5+0 som jag kom toll sist) men att det gick snabbare denna gång, möjligen pga graviditeten sist - att kroppen blivit än mer aggressiv. Han nämnde även att jag kan vara "allergisk" mot mannens sperma. Vet inte hir vi ska gå vidare i så fall, om vi tex ska testa LIT. Han vill också att jag vilar 3 månader nu. Sen lutar det åt en sista stimulering hos honom (om någon har Menopur säg gärna till). Förhoppningsvis får vi några fler embryon då, annars har vi de två sista. Efter detta får jag nog inte med mig mannen på fler försök. Känns så fruktansvärt snopet efter den långa uppladdningen inför FET att det var över så oerhört fort. Blödningen är över nu och nu vet jag inte om det var den "riktiga" blödningen och jag ska börja hålla utkik efter ägglossning om någon vecka, eller om det kommer ytterligare en blödning framåt testdagen eller senare. Cykeln brukar balla ur lite grann efter en insättning för min del så det återstår väl att se.

    Nu blir det till att försöka hitta ett sätt att njuta av sommar och ledighet utan att älta och tänka på vad som kunde ha varit. Just nu känns det svårt, och det känns även svårt att vara hoppfull inför framtiden, efter dessa 13 embryon vi satt in hittills.


    Så tråkigt att du misslyckades. D har sagt till oss att våra misslyckanden kan bero på aggressiva spermier. Vet inte om det är samma sak.

    Fick just min mens idag så om allt går enligt plan åker vi till Aten i mitten på juli.

    Kramar
  • PeeWee44
    mom2012 skrev 2017-06-26 15:41:48 följande:

    Mom11 jag har gjort lit 3 ggr då mitt LAD test va väldigt dåligt. Serum har lägst pris på dem. Men på serum ar det 3 dygn. Dag1 lämnar mannen blod sen är ämnet färdigt dag3 för inektarin i dig. Kombinera med weekend semester kanske? Glyfada strax om athen är ljuvligt! Vit sand och god mat


    En fråga har du/ni bott i Glyfada? Är det enkelt att ta sig in till stan? Åker förhoppningsvis ner 16/7.

    Kramar
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!