• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Solkattan

    Blir förvirrad här ... Vet inte riktigt hur jag ska göra !

    Det är det där med hysto igen. Jag ringde ju i somras till en privat läkarklinik i grannkommunen o talade in på deras telesvarare om mitt ärende ( alltså vilja göra en hysto ). Nu så har de ringt tillbaks. De gör hysto utan remiss. Men först måste man komma på ett samtal o undersökning. De gjorde inte nåt i fertilitetssyfte talade de om för mig. Sen så hade de avtal med mitt landsting. Tjejen jag pratade med tyckte jag skulle försöka få en remiss från mitt landsting så skulle jag typ slippa undan att betala privat ?

    Det är nu som jag får beslutsångest . Ska jag försöka få igenom en remiss o "spara" ett gäng sköna tusenlappar ..? Eller ska jag boka resan till Riga för hysto där ..?

    Hur skulle ni andra kloka kvinnor gjort ??

  • Zinfandel
    Solkattan skrev 2014-08-13 08:30:05 följande:

    Blir förvirrad här ... Vet inte riktigt hur jag ska göra !

    Det är det där med hysto igen. Jag ringde ju i somras till en privat läkarklinik i grannkommunen o talade in på deras telesvarare om mitt ärende ( alltså vilja göra en hysto ). Nu så har de ringt tillbaks. De gör hysto utan remiss. Men först måste man komma på ett samtal o undersökning. De gjorde inte nåt i fertilitetssyfte talade de om för mig. Sen så hade de avtal med mitt landsting. Tjejen jag pratade med tyckte jag skulle försöka få en remiss från mitt landsting så skulle jag typ slippa undan att betala privat ?

    Det är nu som jag får beslutsångest . Ska jag försöka få igenom en remiss o "spara" ett gäng sköna tusenlappar ..? Eller ska jag boka resan till Riga för hysto där ..?

    Hur skulle ni andra kloka kvinnor gjort ??


    Vad är vitsen att göra hsytero i grannkommunen om de inte gör något ur fertilitetssyfte?? Då går de alltså enbart in och kikar??
  • Solkattan

    Zin: det skulle vara under narkos ... Men jag känner mig tveksam också. Där jag bor tycks hysto endast göras i undantagsfall. Verkar väldigt ovanligt. De jag hittills pratat med verkar helt novisa ... Tycker vanligt VUL " räcker " om man inte har påvisade problem . På universitets sjukhuset var de lika icke pålästa om hystons roll vid misslyckade återkommande ivf. Usch känns verkligen som man bor i ett u-län ! Riga är ju redan " bestämt" egentligen. Blev bara lockad av en lägre kostnad...

  • LinneaSvea

    Zinfandel, Får jag fråga, när de gör hysto i fertilitetssyfte är det någon annan undersökning än bara att de går in och kikar?? Jag trodde det var det man gjorde med hysto, kollade läget så allt såg bra ut men du menar att de gör lite andra grejer om det rör sig om fertilitetssyfte??  Jag tänkte också försöka få till en här hemma om det går! 

  • Zinfandel

    Linnea: jamen om det inte ser bra ut då?? Om något behöver åtgärdas..? Då är det tyvärr inte alla i Sverige som gör det samtidigt. Och åtgärdar man så är det ur fetilitetssyfte.

    Solkattan: det är viktigt att jämföra kostnad mot resultat. Jag har tyvärr slängt ut pengar och tid på hystero i Sverige och DK till absolut ingen nytta, totalt meningslöst. Men visst var det någon här som skrev för ett tag sedan om någon som verkade göra en ordentlig hystero i Sverige, var det i Falun..?

  • leah2012

    Solkattan: jag skulle nog satsa på Riga ändå. Ja liksom vad är vitsen om det inte görs ordentligt? Bättre att satsa lite pengar på det och få det ordentligt gjort.

  • Ingrid1989

    Zinfandel.... Kanske att du tänker på mig Ang. "Riktig" hysto?

    Jag har fått remiss via falun men utför den på hemorten.

    Tydligen räknas mitt AMH på 0,8 som fullkomligt normalt för min ålder och jag ska vara glad över det svaret sa hon. Mitt blodprov på NK-celler vad också bra. Infektionsscreeningen på både mig och mannen va också bra. Summan = vi är helt friska och inte ett fel haf hittats.

    Dom bad mig stöta på mer ang hysto men min hemsjukvård är trög och håller inte vad dom lovat ang värdgaranti. Vad göra?? Vänta?

    Vi gifter oss om två veckor. Skallen är såklart ganska upptagen av det nu men endå tänker man på bebisar hela tiden också...

  • LinneaSvea

    Hej på Er!
    Zinfandel; Jag trodde naturligtvis att de åtgärdade om de hittade något på en hysto men man kan verkligen inte lita på den svenska sjukvården. Just nu har vi det tight ekonomiskt eftersom vi köpt nytt hus så jag hade verkligen velat få till en hystero här i Sverige men min gyn som jag träffade idag vägrade skriva ut en remiss, tyckte det var helt onödigt.
    Funderar på att ringa till gyn i Kungsbacka där jag bor men vad kan man hitta på för att få till en sådan undersökning, vad kan man skylla på?

    Tror knappast att offentlig sjukvård sponsrar min hystero om jag säger att det är ur fertilitetssyfte vid min ålder så jag behöver en annan bra anledning, tips någon??

    Fick dessutom reda på UL idag att min slemhinna var så tunn så mensen var antågande vilken stund som helst..
    Blev jätteledsen för hoppet är ju det sista som dör trots att jag haft det på känn senaste vecka så vill man ju hoppas ändå, nu behöver jag ju inte det de sista dagarna... Jäkla skit!

  • pink lily

    Tråden fortf lika aktiv Ja, ta AMH med en nypa salt! Fick reda på att hade 0,2 inför mitt IVF, hade inte haft ägglossning på 1år och menscykeln var mycket oregelbunden. Hade blödningar som inte slutade. Det var kaos i kroppen!! Fick ut 1 embryo av IVFen och när jag frågade om de andra 3 äggen så sa fertilitetsläkaren till mig - rakt i ansiktet när jag precis fått embryot insatt - att resten var "skräp". Blev helt förstörd när kliniken inte ens ville svara på frågor om en ev fortsättning. Efter två år med alternativ medicin fick jag en ganska regelbunden mens och ägglossning flera månader i rad åt gången. Lärt mig att det handlar om att få äggen att mogna. Man kan ha många äggämnen men är kroppen i obalans hjälper det knappast, det är viktigare med en kropp i balans som kan ge mogna ägg.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!