• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Snart lycklig
    Solkattan skrev 2014-08-06 10:00:03 följande:

    Jaha då fyller man snart år igen då. Sambon frågade vad jag önskade mig. Hann som "vanligt" inte svara. Utan fick tillbaks "kan tyvärr inte ge dig en bebis". Vi har nu kommit fram till en slags kompromiss. Att min födelsedags present blir en resa till Riga. För en hysteroskopi. Julklappen blev ju en resa till Aten till dr d. Så det är väl bara att fortsätta på det spåret. Vem vet .. Årets julklapp kanske blir en resa till Tjeckien och embryodonation ..?

    Är så glad att sambon faktiskt tycks haja att svensk sjukvård inte fixar att göra hysto på samma sätt som utomlands. Att han nappade på Riga. Vi har varit i Riga några ggr och sambon staden så han vill visa sonen ... Hoppas kunna åka nu snart.

    Kan man göra hysto på helg eller sker det bara på vardagar .. Nån som vet ..?


    Kram!
  • Redan47

    Solkatta: grattis! Och grattis till presenten! Transfer utförs även lördagar... Så det kanske är möjligt med hysto oxå, men vet inte, bara spekulation. Mail alltid snabbaste svaret tror jag.

  • Vilaa
    Ananda Balaganapati skrev 2014-07-30 13:12:51 följande:

    Varma kramar till er Robsab och Snartlycklig? Ledsamt. Önskar av hela mitt :a att det snart är er tur. Lång och krokig väg och många svåra beslut att fatta längs vägen, när man ska ge upp om egna ägg, övergå till ÄD osv.

    Vilaa - Tråkigt att det blivit så? Har du funderat på att fortsätta själv? Jag för min del har varit i ett av och på förhållande i över 7 år där han inte velat ha barn. En dag bestämde jag mig för att försöka på egen hand. Känner mig helt trygg i det och det är så många andra som också försöker på egen hand. 


    För mig är det just nu inget allternativ då vi har ett barn ihop sen tidigare och målet var ett helsyskon till honom. Vi har varit isär en månad nu och om det inte mirakulöst händer att vi försöker hitta tillbaks till varandra (eller ja, det har ju jag hela tiden velat men det är min sambo som lämnat mig) så kommer jag lägga ner och leva ensamstående och sen vem vet i framtiden om man träffar någon ny då kanske man vill försöka med den. Men annars inte nä, det har hela tiden varit vårat gemensamma mål att få ett syskon liksom, lika perfekt som den vi fick ihop, och den drömmen överger vi tillsammans då med.. :( tack alla andra för fina ord! Ja, jag är också ung i sammanhanget, men eftersom jag försökt i 5 år nu känns det som en klen tröst, känner mig stressad ändå. "Ni är så unga" har läkarna alltid sagt och snart är jag inte ung längre, 5 år gick fort och 5 år till, då är jag gammal..
  • Vilaa
    Solkattan skrev 2014-08-06 10:00:03 följande:

    Jaha då fyller man snart år igen då. Sambon frågade vad jag önskade mig. Hann som "vanligt" inte svara. Utan fick tillbaks "kan tyvärr inte ge dig en bebis". Vi har nu kommit fram till en slags kompromiss. Att min födelsedags present blir en resa till Riga. För en hysteroskopi. Julklappen blev ju en resa till Aten till dr d. Så det är väl bara att fortsätta på det spåret. Vem vet .. Årets julklapp kanske blir en resa till Tjeckien och embryodonation ..?

    Är så glad att sambon faktiskt tycks haja att svensk sjukvård inte fixar att göra hysto på samma sätt som utomlands. Att han nappade på Riga. Vi har varit i Riga några ggr och sambon staden så han vill visa sonen ... Hoppas kunna åka nu snart.

    Kan man göra hysto på helg eller sker det bara på vardagar .. Nån som vet ..?


    Lycka till! Ta väl hand om den sambon :) Jag vet inte om det var den svenska hyston, men för första gången på ett år kom min mens som en klocka på dag 28!! Och inga andra mediciner har jag tagit eller så iochmed mitt nya "singelliv"
  • Vilaa
    Snart lycklig skrev 2014-07-27 20:02:22 följande:

    Usch, blir så ledsen av att läsa ditt inlägg. Jag känner så för dig. Lider verkligen med dig. Jag hatar när tajming blir så fel. Har upplevt det hela tiden i mina barnförsök. Allt har liksom blivit några steg for sent hela tiden. Jag hoppas att ni kan komma närmare varandra igen efter en paus. Visst är det väl så att ni har ett gemensamt barn sedan innan? Stor kram.


    Tackar fina du <3 värsta sommaren ever tror jag, fy fan vad jag gråtit och brutit ihop. Och varenda graviditet eller bebis skär i mig!! Ja, ett gemensamt barn så kommer ju aldrig liksom bryta helt, men som par är det nog över helt.
  • Vilaa
    Katt12 skrev 2014-07-26 21:41:48 följande:

    Vilaa, så tråkigt att läsa, som Zwillinge skriver så sliter det enormt på förhållandet att kämpa för att få barn och det är så galet orättvist att en sorg så ofta ska följas av ännu en. Jag hoppas ni hittar tillbaka till varandra på sikt, ibland kan ett tillfälligt break vara tillräckligt för att den som inte längre orkar kämpa, ofta mannen, ska hämta andan och efter ett tag känna att han egentligen inte vill gå. Oavsett önskar jag dig allt gott, har uppskattat dina rättframma inlägg i tråden och hoppas du kommer finnas här framöver. Styrkekram.


    <3 tack för dina fina ord! Tyvärr är det nog främst försöken att få barn igen som drivit oss så långt ifrån varandra och samtidigt sen till sist kanske det ända som hållit ihop oss med? (Alltså förutom sonen och allt sånt) men liksom, hela livet har ju kretsat kring försök. Sista tiden innan han gjorde slut sa han helt stopp till att ens prata om att försöka, grekland fick jag ju ta själv och han slutade följa med till gynekologen, han förlorade hoppet helt och medans jag varit så inne i sorgen över att det är ju min jävla kropp det är fel på, han kan gå ut på krogen och ligga med vem som helst och få ett barn hipp som happ som varenda jäkla människa verkar lyckas med, så har jag liksom glömt bort hans sorg, vi har liksom varit inne i olika saker. Men det största ältandet för mig är ju att det är jag,jag,jag som är problemet :(
  • Fidelia

    Hej, Kommer in här efter ett tags bortavaro och läser en massa tråkiga nyheter. Stora styrkekramar till er som hoppats, önskat men sedan blivit besvikna. Jag lider med er, vi vet väl alla här hur det är. Dock behöver jag lite hjälp. Jag är fortfarande gravid och är nu i vecka 30. Bebisen lever och växer som den ska så jag hoppas att den mår bra. Men min kropp är helt galen, istället för att börja trappa ner på kortisonet så ökar jag dosen, mina värden är höga och vägrar att gå ner trots dropp. Dr D kan inte riktigt förklara vad som händer, han undrar om jag har konstiga symptom och tror jag har en större infektion i kroppen. Men jag mår jättebra. Senaste blodprovet innehöll myelocyter, de finns normalt sett bara i benmärgen och kan upptäckas i blod vid tex leukemi. Min barnmorska börjar bli rejält orolig och själv vet jag inte riktigt vad jag ska tro. Är det någon som varit med om eller hört talas om nåt liknande?

  • Zwillinge86

    Låter inte alls roligt fidelia, hoppas verkligen att det blir bättre snart. Har dessvärre inga svar att ge dig. Hoppas att någon annan kan hjälpa dig!

  • Kattflickan

    Kort fråga jag funderat på. Om man inte har ägglossning, trots positivt ÄL- test och gör FET, är det kört då?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!