• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • RobSab

    åh!
    vet inte om ni ser hela inlägget men jag ser bara "tack tjejer! gjorde hysto i januari".

    så skriver vidare.
    Jag gjorde hysto i januari, Dr D sa att nästa gång kan vi antingen göra en hysto en månad innan FET eller prova med neupogen. Eller båda.
    Jag har ingen möjlighet att få ledigt från jobbet två månader i rad så det blir neupogen. Han sa att det lät bra.

    Jag har gått på akupunktur tidigare, men sen fanns det liksom inte pengar kvar till det även om det är en liten kostnad i det stora hela.
    Dock funderar jag på att göra det igen nu inför FET. Skulle behöva tips om någon i Aten då eftersom vi behöver åka dit igen.

    Jag gjorde även en massa infektionsprover i juni, minns inte vilka då det var min gyn som propsade på alla prover. Alla prover såg dock bra ut utom ett och det är behandlat nu i samråd med Dr D.

    Vad är ivig och LIT?

    Glutenfritt äter jag till största delen av tiden men faller ner i gluten-träsket ibland men försöker hålla en någorlunda bra kost då jag också tror på det. :)

  • Snart lycklig

    RobSab, Dr D har för min räkning kontaktat en jättegullig kvinna, akupunktör. Jag har varit hemma hos henne i Aten tre ggr, samt att hon kommer till kliniken och ger akupunktur före och efter transfer. Hon heter Georgette och är underbar. Hon kommer från California. Dr D har för avsikt att fortsätta i nära samarbete med henne.

  • Katt12

    Apropå akupunktur, kan ngn förklara vilken nytta det ska göra? Det är inte det att jag ifrågasätter utan jag har inte koll. Vet att det ska förbättra blodcirkulationen men finns det ngt mer? Har tagit ak i samband m ET flera ggr men det har ju inte lett ngn vart hittills. Prövade oxå en ak i Sthlm, men det blev pannkaka, hon hade velat att vi skulle gjort uppehåll med barnförsöken i flera mån medan hon ville köra ngn slags kur m nålar o örter. Eftersom jag inte ville göra uppehåll gjorde hon ngn mellanversion och när jag sen fick mens blev jag så dålig att jag trodde jag fått ngn slags infektion men det enda som syntes på ul var att jag hade massa mensblod som runnit ut i buken (har Endo). Efter det ville hon inte fortsätta behandlingen. Funderar ibland på att kontakta dr ma i Sthlm som många pratar om men eftersom jag inte haft ngn positiv erfarenhet av ak personligen så här långt har jag inte riktigt orkat ta tag i det. Har som sagt inte fått klart för mig vilken nytta det ska göra. Har även testat mot min migrän utan framgång. Antar att olika personer svarar olika bra på ak, eller?

  • Kattflickan

    Tack till er som svarat på mina frågor. Det blir FET på fredag! Känner mig så taggad!

  • Zinfandel
    Kattflickan skrev 2014-08-11 08:32:15 följande:

    Tack till er som svarat på mina frågor. Det blir FET på fredag! Känner mig så taggad!


    Härligt! Lycka till {#emotions_dlg.flower}
    MoM11 skrev 2014-08-10 19:32:42 följande:

    Varför gör man hysteroskopi?


    För att kolla den fullständiga (nåja) statusen därnere Flört
  • LinneaSvea

    Lycka till Kattflickan!!

    En fråga, om man ska försöka få till en undersökning, vilken ska man välja hysteroskopi eller lapraskopi eller vad det heter . Vad är det för skillnad?? är det någon som vet!?

    Tack för svar!!

  • Ingrid1989

    Mitt amh är tydligen 0,78

    Vad säger det? Jag gråer och känner mig helt paj. Det lät i mina öron värdelöst.

    Snälla, svar på den???

  • Zwillinge86
    Ingrid1989 skrev 2014-08-11 16:54:13 följande:

    Mitt amh är tydligen 0,78

    Vad säger det? Jag gråer och känner mig helt paj. Det lät i mina öron värdelöst.

    Snälla, svar på den???


    Hur gammal är du, 25 år?

    Under 0,7 betraktas som låg äggreserv och kan i vissa fall innebära att man blir nekad ivf. Jag hade 0,67 när jag gjorde min fertilitetsutredning och blev informerad om att det är lågt för min ålder (var då 25 år) men att det ändå var helt okej förutsättningar i ivf-sammanhang. Sen mäts det väl i 2 olika enheter, så om ditt värde beror förstås på vilken enhet det är mätt i. Finns en mkt bra tråd om lågt amh som jag också är aktiv i och där finns det många som lyckats med omätbart amh, till och med utan behandlingar! Så misströsta inte vännen :)
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!