• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • LinneaSvea

    Hej!
    Pink lily, vad intressant med alternativ medicin för att få kroppen i balans, vad tog du då?? Jag har precis varit hos en homepat som sa att jag hade obalans i kroppen, fick två typer av droppar att ta morgon och kväll samt en kur tabletter som jag ska ta två gånger i veckan i 6 veckor sen ska jag på återbesök.

  • Zinfandel

    Precis, vad är vitsen om man ändå inte åtgärdar utan bara konstaterar? Naturligtvis beror det delvis på vad man anser är lönt att åtgärda, i Sverige tycker man ju inte att så mycket påverkar och därför åtgärdar man inte? Eller så säger de att det blir värre av av pilla på och därför undviker man det Förvånad Det kan vara sant i vissa fall men i våra när man försökt länge och med allt.

    Det enklaste sättet att få till remiss är att hävda smärta, smärta och återigen smärta. Har man ont så brukar man få remiss ganska snabbt. Smärtan kan vara vid mens, sex osv och behöver alltså inte vara konstant. Har man ont kan de knappast neka en att kolla upp saker & ting men nämn helst inte fertilitet, då är risken stor att man istället får rådet TLC Tungan ute

  • Zwillinge86

    Jag har försökt få till en djupare utredning än vul avseende mina blödningsrubbningar, och i de försöken har jag överdrivit både smärta och blödningsmängd. Efter 7 resultatlösa vul under våren är gyns (landstingets) förslag att jag ska ta Provera cyklist för att slippa blödningarna. De har inget intresse att genomföra utredning med ytterligare undersökningar tex hysto för att hitta orsaken till blödningarna. Privat gyn medger att det är konstigt att jag blöder som jag gör och att man borde söka efter att åtgärda orsaken iställlet för att dämpa symtomen. Hens förslag på vidare åtgärder är hormonprover med syfte att behandla eventuell obalans. Inget intresse av att se min samlade problembild (upprepade missfall, misslyckade ivf, blödningsrubbningar) som en motivering av ytterligare undersökningar tex hysto. Den privata gyn i Nacka som RobSab tipsade om nappade dock direkt på mina tankar om ytterligare undersökningar och nämnde både hysto, lapro mm som relevanta. Problemet är att hon inte kan utföra dessa själv och när hon skriver remisser så "avslår" landstingen dem då de ej bedömer ingreppen som motiverade när vul ser bra ut. Så nu ger jag upp! Är tyvärr utelämnad till att accepera att det är som Zinfandel och många andra skriver, typ omöjligt att få till Hysto i Sverige och om man ändå lyckas är kunskapen om hystons inverkan på fertiliteten för liten för att de ska kunna veta vad de letar efter eller vad de kan göra. Vi gör nog alla rätt i att försöka, om möjligt, spara pengar till utländska ingrepp istället för att dansa denna meningslösa dans med den svenska sjukvården.

  • pink lily

    LinneaSvea,

    Zwillinge86,

    Jag vände mig till kinesisk medicin eftersom västerländsk skolmedicin inte kunde hjälpa mig mer än för stunden. Västerländsk medicin är egentligen endast lämpad för att få bukt med akuta tillstånd, medan många alternativa mediciner har effekter på kroniska tillstånd/besvär men samtidigt kräver längre behandlingsperioder än västerländsk medicin. Det var ingen quick-fix med kinesisk medicin, även om faktiskt en duktig akupunktör (har varit hos flera stycken, en del dåliga en del bra) hjälpte mig att ganska snabbt få normala mensblödningar som slutade av sig själva. Därefter har jag gått vidare till andra utövare av kinesisk medicin, samt lagt till kokörter och kinesisk träningsform, för att komma i balans. Bättre balans gav ägglossning. Men kanske framför allt så har jag ändrat mitt liv, ja låter lite flummigt men kinesisk medicin från grunden kräver en annan livsstil än den som gör oss stressade och sjuka i dagens samhälle. Jag har flyttat ut på landet, tagit kontrollen över min vardag o tid genom att välja bort karriärshetsen, byta jobb och välja bort sådant som får en att må dåligt och stjäl energi, lagar all mat -nyttig mat -från grunden etc. Lever nu med dygnets "naturliga" rytm, kroppens egen klocka och årets växlingar. Flummigt? Allt detta blev min räddning! Västerländsk medicin kunde bara erbjuda mig Provera, liksom Zwillinge86, och när det inte fungerade på mina blödningar så var alternativet att operera bort livmodern. Var inte tal om någon utredning i mitt fall heller! Bara operera bort symptomen.

  • Zinfandel

    Pink Lilly: håller helt med om beskrivningen väst-/österländsk medicin, väster är alldeles för kasst på att ta reda på orsaken till problemet och det är ju kärnan som måste behandlas.

    Däremot så gjorde jag alla de förändringar du nämner för länge sedan och det hjälpte inte särskilt mycket? Men förhoppningsvis för andra Drömmer

    Så Zwillinge, jag skulle rekommendera dig att fördjupa dig i endokrinologi och undersöka din hormonbalans, såsom du själv nämner. Blödningarna kommer från vi-vet-var men problemet behöver därmed inte ligga just där, det kan likväl vara hormonellt. Du kan börja med ganska enkla hormonanalyser för hemmabruk eller hos en homeopat. Hårmineralanalys lär också vara givande, har inte själv provat.

  • Redan47

    Ja, tid är oxå pengar. Spara till en resa och hysto i Aten, det är min övertygelse att det tar så mycket energi och tid att harva och stöta o blöta att få en behandling här som vi vet att vi behöver, att det är mer givande att spara pengar och jobba i lugn o ro undertiden utan kontakt med idioter. Sedan i mål, en resa till Aten! Den erfarenheten finns ju redan, ingen hysto m behandling i Sverige och inte till vem som helst, behandling utrikes finns, valfritt.

  • pink lily
    Zinfandel skrev 2014-08-14 18:35:54 följande:

    Pink Lilly: håller helt med om beskrivningen väst-/österländsk medicin, väster är alldeles för kasst på att ta reda på orsaken till problemet och det är ju kärnan som måste behandlas.

    Däremot så gjorde jag alla de förändringar du nämner för länge sedan och det hjälpte inte särskilt mycket? Men förhoppningsvis för andra 


    Ok, det blev kanske lite för mycket betoning på livsstilförändringar - typ, leva nära kroppens egen klocka på landet etc - ville bara markera att utan att ändra sitt tänkesätt och förbättre sin miljö så är även kinesisk medicin bortkastade pengar och tid. Blir inte mer än "konstgjord andning" då. Men, som sagt var kinesisk medicin ingen quick-fix. För att nå dit jag är nu gick jag på akupunktur 3ggr i veckan, sedan kokt örtteer flera ggr i veckan och ska helst träna kinesiskt 1tim om dagen. Ja, och så flyttade jag ut på landet ...
  • Zinfandel
    pink lily skrev 2014-08-15 06:37:24 följande:
    Ok, det blev kanske lite för mycket betoning på livsstilförändringar - typ, leva nära kroppens egen klocka på landet etc - ville bara markera att utan att ändra sitt tänkesätt och förbättre sin miljö så är även kinesisk medicin bortkastade pengar och tid. Blir inte mer än "konstgjord andning" då. Men, som sagt var kinesisk medicin ingen quick-fix. För att nå dit jag är nu gick jag på akupunktur 3ggr i veckan, sedan kokt örtteer flera ggr i veckan och ska helst träna kinesiskt 1tim om dagen. Ja, och så flyttade jag ut på landet ...
    Man vet kanske inte att man gjort "rätt" förrän man lyckats??????? Flört
  • LinneaSvea

    God morgon alla!
    Hmmm, får överväga att försöka få till en hystero i typ Aten eller Riga, vilket rekommenderar ni här inne? vad kostar det på resp ställe. Någon som har erfarenhet av flera av ovanstånde ställen och vill dela med sig??

    Redan47; såg i en annan tråd att du rekommenderade Serum, och att man kunde skicka mensblod dit för utredning, hur får man lättast kontakt med dem och har du gjort hystero där??

    Tack för hjälpen och ha en bra dag!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!