• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Snart lycklig
    Solkattan skrev 2014-12-14 19:02:03 följande:

    SL : usch o fy!

    Så onödigt med ryggskott. Det jag tänker är att försöka röra på sig. Att som du själv skriver hålla igång blodflödet...

    Lätt förkylning är nog ingen fara ..

    Vad säger dr d ?


    Jag kan knappt röra mig. :(

    D tror inte det är några problem med min graviditet. Han skrev att jag skulle ta nya bp imorgon, tidigare har han sagt tisdag. Då är mina orosprötar igång igen.......
  • Zwillinge86
    Snart lycklig skrev 2014-12-14 19:14:30 följande:

    Jag kan knappt röra mig. :(

    D tror inte det är några problem med min graviditet. Han skrev att jag skulle ta nya bp imorgon, tidigare har han sagt tisdag. Då är mina orosprötar igång igen.......


    Har inga svar att ge dig, ville bara säga att jag förstår att din orosradar ger fulla utslag. Håller tummarna för att det inte är någon fara, att ryggskott och förkylning går över snabbt och att du snart får se ett litet slående hjärta <3
  • astmatiker

    Snart Lycklig: jag tror det bästa du kan göra nu är att röra på dig lite i den mån du kan o försöka få värme på det onda området, kanske även en varm dusch? Försök andas djupa andetag. När jag får ryggont brukar det hjälpa att sträcka ut ryggen gm att hänga i en dörröppning. Har du testat det?

    Hoppas du snart mår bättre!

    Stor kram

  • Redan47

    Jag högaktar min thai massörska! Jag skulle gå till henne ich säga som det är! Inkl ivf!!! Anspänningarna ich hormonerna. Hon kan trycka på punkter under fötter som gör stt spänningar i min rygg lossar tex. Spänningar av hela alltet sätter sig i ryggen o mina ben.

    Förkylning är ok m hänsyn till din medicinering, håll ifrån febern, under 38. Sjukskriv dig och vila om så behövs. Ryggvärk ger inte missfall. Men skapar obehag o livet blir obekvämt.

  • Snart lycklig

    Tack snälla ni för svar.

    Jag är f n sjukskriven, så jag kan ta det lugnt. Jag har lyckats ta mig gm denna förkylning utan feber hittills och nu är jag definitivt på bättringsvägen, så hoppas det fortsätter så.

    Jag vill ju även hålla mig från Alvedon, om jag inte är helt tvungen att ta. Det gäller ju att få musklerna att slappna av. Ska ta en dusch och försöka göra några enkla övningar. Jobbigast är att ta sig från liggande till stående och tvärtom. Sitta är inte optimalt alls. Varje steg jag går gör ont.

    Ska ringa min akupunktör/tuijnamassör imorgon och rådfråga. Även min kiropraktor, samt min blivande MVC (om nu allt går bra) kommer jag rådfråga.

    Fantastiska dropp-Marie har lugnat mig via sms också. Hon är ju bl a BM.

    Kram.

  • Katt12

    Hej kloka tjejer, inte skrivit så mkt här på senare tid, var hos dr D förra året och har gjort 7 IVF utan framgång i jakten på en trea.

    Har två skolbarn sen tidigare och pga Endo har jag alltid haft nedsatt fertilitet och struligt immunförsvar/livmodermiljö så därav IVF för att öka chanserna nu efter 40. Gör nu hemmaförsök m stöd av IL o DHEA för att se om det går att få bättre äggkvalitet innan det är dags att kasta in handduken helt eller göra ett försök m ÄD (vilket sambon inte är så intresserad av, tyvärr).

    Nu t min fråga: kollade hormonvärden förra v och DHEA hade plötsligt gått upp t 15, ska vara Max 11. Samtidigt var östrogenvärdet bara 167, ska vara 300-1000 i lutealfasen vilket detta var. Vet ngn om för högt DHEA kan ge lågt östrogen? Har hört att vissa får problem m ÄL när de tar DHEA o funderar på om det kan bero på detta? Eller är det helt enhet klimakteriet som är i antågande..?

    Vet ngn om/hur man kan få upp östrogen nivån eller är det bara att acceptera att den går ner m åldern..?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!