• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Solkattan

    Puh !

    Visst ringde han då... Men jag kunde gå ut några minuter ifrån sonens läkare. I alla fall klart att jag kan köra på nästa äl... !

    Så nu kan jag äta mina pred med "gott" samvete. Sen om äl krockar med påsken så är det väl bara att vänta en månad till ...

    Hoppas hoppas på äl så skärtorsdagen blir en riktig "äggdag" ! :)

  • HRE
    Snart lycklig skrev 2015-03-18 17:42:47 följande:

    HRE, glömde, min dos har varit 200 ml IL och lite koksaltlösning. Ibland har det ändå blivit 225-250 ml, beroende på när sköterskan kommit in eller hur alert jag varit.


    Hej Snart Lycklig, så härligt att allt går bra!

    Här är det också lycka - jag är gravid! Testade tidigt i fredags, endast 1 vecka efter ET. Sen dess har hcg stigit rejält och idag låg det på 325!

    Men min kropp har protesterat... första natten var en rejäl svettnatt och så har det fortsatt. Värdena har gått upp rejält så jag har tagit mängder av IL-dropp. Helt plötsligt i måndags gick monocyterna upp och Dr. D. ordinerade direkt ökad dos IL och dubblad dos Neuopgen. Han trodde nog inte jag var ett så svårt fall.

    Jag kan säga nu att jag hade ALDRIG blivit gravid utan alla dessa mediciner. För min kropp vill inte, så är det bara. Jag är otroligt tacksam mot sköterskorna på vårdcentralen där jag bor som ställt upp till 100%. Idag fick de tårta! Dessutom har jag en kompis som gett dropp ett par gånger. Snart borde mitt blod vara helt utspätt, haha!

    Jag känner lite tidiga gravidtecken: halsbränna, jättetrött, yr, kissnödig och ont i ländryggen. Sen kan man säga att jag känner allt det här lite då och då ändå förutom halsbränna;.) Hur som så mår jag strålande bra och är så tacksam för lite symptom!
  • Cathy

    Snart lycklig; hihi, jag gick också upp en massa och redan innan v12 vågade en manlig kollega fråga medans andra bara gissade Så jag antar att dina kollegor också gått och funderat på eventuell graviditet Härligt att du mår bra trots kortisonkinderna! Ta hand om dig, Kram

    HRE; stort grattis! Vilken lycka! Och härligt att du har en vc som ställer upp! Känner igen det där, att kroppen inte vill. Hoppas det stabiliserar sig med tiden. Ta hand om dig, Kram

  • Snart lycklig

    HRE, vilka fantastiska nyheter!! Så glad för din skull. Jag testade också positivt 6 dgr efter transfer. Återförde du ett eller två?

    Håller med dig, är säker på att jag inte heller blivit gravid utan alla dessa stödmediciner. Tack tack Dr D!

    Oh vad roligt!!! Glada nyheter ger hopp.

  • Snart lycklig

    Cathy, hihi, tjockisar..... ;) Hur mkt gick du upp totalt? Hur mkt hade du gått upp i vecka 20? Jag blir redan vätskefylld till kvällen.

  • Snart lycklig
    che71 skrev 2015-03-18 18:53:37 följande:

    Åh Snart Lycklig RUL redan o halvvägs imorgon!! Underbart! Grattis!

    (Första gången jag förstod att det var bebisen i magen jag kände var exakt halvvägs, låg o skulle sova o kände plötsligt ett litet konstigt som "fisksprattel" i magen...)

    Vi valde att inte heller kolla vilket kön så att det fick bli en överraskning.

    Vet du vad de kommer göra på specialistMVC? Jag gick där också pga min förlossningsrädsla, först en BM där o samtal med hopp om att få snitt o sen träffade jag läkare 3 gånger den sista tiden, som kollade ctg o hur öppen jag var osv, samt att det gjordes extra flödesultraljud,pga min oro för proppar i moderkakan osv.

    Jo tack, ringen (den andra) sitter kvar o ibland känns det nästan bra (som vanligt/som innan förlossningen) men kanske hälften av tiden tycker jag att framfallet ger obehag ändå. Jag känner det speciellt när jag promenerar o lyfter bebis (hon väger ju 9 kg nu den lilla busungen!) o jag har svårt med knipet.

    Ska tillbaka till uroterapeuten efter påsk för kontroll.


    Tack!

    Jag vet inte exakt vad vi ska göra imorgon på specialistmödrarvården på KS. Det är en läkare jag ska träffa. Blev ju remitterad i början när jag väntade trillingar. Nu är det nog för min ålder, många mediciner och ÄD, tror jag. Tacksam för alla kontroller jag får göra.

    Tänk, lilla busungen 9 kg! Vad jobbigt du har det, men ändå bra att det stundvis känts hyfsat. Tycker synd om dig. Hoppas de hittar en permanent bra lösning för dig.
  • Snart lycklig
    södertjej skrev 2015-03-18 20:51:56 följande:

    Snart Lycklig, Blir tårögd när jag läser om dig, att allt ser bra ut och du nu är halvvägs! Stort Grattis till din stora lycka! Kram!


    Oh tack gulliga du. Både jag och lyckan är stor. Stor kram till dig.
  • Snart lycklig
    trex2013 skrev 2015-03-19 10:29:09 följande:

    Är så glad för din skull och tack för att du uppdaterari tråden hur det går för dig! :D


    Oh vad alla är gulliga. Tack kära du!
  • Snart lycklig
    Solkattan skrev 2015-03-19 12:15:12 följande:

    SL: härligt att allt tuffar på ... Hoppas du kan njuta lite mellan varven !

    Sitter här o väntar på att läkaren ska ringa. Han ska ge "respons" på mina inskickade journalkopior från tidigare ivf samt hyston i Riga. Känns som om han kan ha invändningar mot återföring. Har ju kört igång med pred. Men känner inte för att bränna 2000 spänn på ildrop ( resa till Stockholm) utan att veta om återföring ens blir av....

    Avskyr att få "han ringer under dagen". Vill veta mer exakt tid !! Ska iväg med sonen till läkare vid 15:30. Bergis han ringer just då...


    Tack, jag tror jag vågar börja njuta lite nu.

    Skönt för dig att du fick besked för start. Nu hoppas vi på att allt infinner sig på rätt dagar för er.
  • Snart lycklig
    MrsHK skrev 2015-03-19 13:27:04 följande:

    Snart lycklig: Grattis att du nu får vara äntligen lycklig! Jättehärligt det såg fint ut efter första halvlek. Och du inger mig stort hopp betr ÄD som jag nu börjar överväga...


    Tack! Jag kan ärligen säga att jag blir mkt berörd, just när ngn säger att jag inger hopp. Det känns fint i hjärtat.

    Tveka inte inför ÄD, som jag länge gjorde. De jobbiga känslor som jag befarade, har inte alls varit så jobbiga. Ärligt!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!