• NinaCamilla

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Halva texten försvann. Jag kan rekommendera Peny till er som har endo problem. Min operation blev omfattande och kan knappast gå idag men det var det värd. Idag träffar vi kliniken och hoppningsvis får vi mer hjälp.

  • NinaCamilla

    Efter en konsultation hos Peny idag fick jag veta att jag hade allt som kunde gå fel med graviditet: endo, myom, giftig vätska i äggledarna och hjärtformat livmoder som inte kan bära något barn. Ni som misstänker endo, kräv hjälp och vänta inte. Situation kan bli värre. Mina svenska och finska läkare har sagt att operation är inte rekommenderat men de hade så fel. Nu är vi på spåret igen men väntade för länge och lyssnade på okunniga läkare. Myom kan påverka negativt på graviditet och i mitt fall tryckte det livmoder, högre missfallsrisk. Även om vi gör ÄD, får jag IL vid insättning och jag är tacksam för alla tips vem kan ge det i Sthlm. Kämpa vidare!

  • NinaCamilla

    Tackar Zintafel för förklaringen! Om läkaren hade sagt att de inte kan, hade jag litat på det men nu var svaret att endo påverkar inte ev graviditet och rekommenderas inte. Tackar för din fantastisk kunskap. Det hjälper många

  • NinaCamilla

    Virvla: Vi har gjort 4 ÄD i Finland och jag fick ta 20mg från insättningsdag ungefär 3-4 dgr och sedan gå ner till 10mg. Enligt konsultation i Aten skulle jag få samma dos vid insättning där men jag börjar några veckor innan med 10 mg. Jag fick oxå blodtunnande i Finland. Samma gäller för Aten men då ska jag få clexane istället för trombyl.

  • NinaCamilla

    Virvla:Vi har gått i Åbo och nu är vi framme i Helsingfors men det blir Aten för våran del. Jag får mycket mer support från Aten (mer mediciner och bättre behandlingsplan). Jag har endo och sköldkörtel-problem. Helsingfors kunde inte hjälpa med extra support utan de ville ta bort alla mediciner som jag har fått innan eftersom jag inte hade blivit gravid innan heller.

  • NinaCamilla

    Katt12: du behöver inte vara nervös inför ingreppet. Alla där är otrolig proffis och snälla även om Jag gjorde hysto via Peny. Jag är säker på att du får den bästa behandlingen där med duktiga läkare och sjuksköterskor. Jämfört med sjukhuset här kände jag mig som en drottning i Aten

  • NinaCamilla
    aylak skrev 2013-10-10 08:50:29 följande:
    Påskliljan: Om man är känslig kan kroppen egen möjlighet att producera kortisol minska om man äter kortison ett par månader. Binjurebarken kan så smått börja tillbakabildas. För att hjälpa kroppen på traven kan man istället ta medicinen varannan dag så att kroppen får tid på sig att starta igång. och kasten inte blir så tvära. Så brukar man göra med patienter som gått på höga doser länge (högre än oss) inom vanliga sjukvården och min hypotyreosläkare rekommenderade mig att endast ta mitt kortison (hydro) varannan dag för att minska risken att påverka binjurens egen funktion. Så ge kroppen lite tid bara och trappa ner långsamt och kanske prova varannandagsmetoden om du fortsätter att få symptom.

    Zin: Tack för info, gott att höra att IL kan fungera bra ändå! Tyckte själv att jag fick effekt på så sätt att min fysiska trötthet släppte under ett och ett halvt dygn, så jag hoppas att det verkligen var IL som avhjälpte och att jag får uppleva samma effekt igen. Dr D ringer om ett par timmar med min behandlingsplan. 
    Väldigt intressant att läsa om kortison. Om man har pre-treatment med kortison och äter levaxin, hur kan man ta mediciner varje annan dag? Peny vill att jag ska påbörja med kortison långt innan ET med donerade ägg. Tidigare med högre dos av kortison har jag fått mycket stress hormon, hjärtklappningar, svett etc. och jag tror att det är ju kombinatin levaxin/kortison. Stress får man nog inte ha vid ET
  • NinaCamilla

    En fråga till er proffis här: Jag fick mina test från Peny tillbaka och jag har mykoplasma hominis som är positivt. Nu kommer vi äta 25 dgr antibiotika och ingen alkohol under tiden. Ni andra som har fått antibiotika utskrivet: får man köpa härifrån med grekiska recept? Min gyn lär inte omvandla starka antibiotika till svenska recept. Ang.läkarsverige läste jag på min patientjournal från augusti att läkaren i SÖS tyckte inte att min endo påverkar fertiliteten och ifrågasatt min resonemang om vätska i äggledaren. Om jag blev opererad 3 timmar istället för en timme, tycker jag och grekiska experter att det var akut. Jag har tappat förtroende på läkarkåren här.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!