• NinaCamilla

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hysteroskopi och laproskopi är båda titthålsoperationer. I hysto tittar man inuti livmoder och tar bort eventuella myom, polyper. Lap görs för endo-patienter när kirurgen bränner bort endohärjar, ta bort äggstock. myom, blodcystor etc. Hysto kostar 1500 eur hos Peny och Lap kostar 4000 EUR. Lap är mer omfattande ingrepp än hysto.

  • NinaCamilla

    Hysteroskopi är en titthålsundersökning av livmoderhålan som används både för att ställa diagnos och för att behandla. Laparoskopi kallas även titthålsoperation och är ett bukingrepp där livmodern, äggstockarna och omgivande vävnad undersöks.

    Kirurgen i Serum tyckte att jag skulle ta bort 2 st myom 5 cm och 3 cm. I Sverige och Finland ville de inte operera men vet andra kvinnor som har fått dem bortopererad. Det beror på läkare och var de sitter och hur stor de är.    

  • NinaCamilla

    Ninnin: Även om jag har konstaterad endo, blev jag nekad av SÖS att göra operation, senast i aug. De tar hand om symptom men inte infertilitet. De va villiga att ta bort båda äggledarna men inget annat. Kirurg i Aten jobbade 3 timmar med mig och frågade sambon att vad svenska läkarna håller på med! Vi försökte en gång ivf privat och fick höra från Aten att aldrig ska man prova korta protokoll på endo-patienter. Nu är det 4 år försenad men är så arg att jag tar min DVD och ska gå tillbaka till SÖS och fråga...slänga den på bordet och fråga vad de håller på med.

  • NinaCamilla

    Lill: Intressant vad Socialstyrelsen säger! Själv har jag skickat email till EU-upplysning och väntar på svar. Frågan va om VC kan gå endast med nationella regler eller gäller EU-behandlingsplan (remiss) i Sverige.

  • NinaCamilla

    Solkatten: Gå och begär alla tester! Jag och min man gjorde en misslyckad IVF, blev nekad innan jag visste bätre. Vi gjorde 4 st misslyckade ÄD och alla hävdade att det var OTUR! Vad hände sen! Jag åker till Aten och gör laproskopi och orsaken fanns där varför vi har aldrig haft en chans. Begär att de gör hysto på dig att du har allting OK. Jag är så trött på läkarna som säger att det är otur.

  • NinaCamilla

    Nu j-ar!! Enligt Europaparlamentets och rådets Direktiv 2011/24/EU som trädde ikraft den 25 oktober 2013, artikel 5 C) anges att en patient som fått gränsöverskridande hälso-och sjukvård och som behöver särskild medicinsk uppföljning vid återkomsten till försäkringsmedlemstaten har rätt till samma medicinska uppföljning som om vården hada tillhandahållits i försäkringsmedlemstaten.

  • NinaCamilla

    Imorgon lägger jag in hela länken att ni kan ta strid mot VC,läkare och övriga instanser dom inte hjälper med blodprover, IL etc!

  • NinaCamilla

    I artikel 5 d d anges att försäkringsmedlemsstaten ska se till att patienter som söker eller får gränsöverskridande hälso– och sjukvård, får tillgång på distans eller åtminstone har en kopia av patientjournalen, i överensstämmelse med och med förbehåll för nationella åtgärder som genomför unionens bestämmelser om skydd av personuppgifter, särskilt direktiven 95/46/EG och 2002/58/EG. Detta innebär att Sverige ska se till att patienter som mottar vård i ett annat EES-land har tillgång till sin patientjournal. Du hittar Direktivet på följande web-sida:

    http://eur-lex.europa.eu/smartapi/cgi/sga_doc?smartapi!celexplus!prod!CELEXnumdoc&lg=EN&numdoc=32011L0083

    Den svenska lagprpositionen hittar du på:

    http://www.regeringen.se/content/1/c6/18/94/77/7c9e8570.pdf

    Så vårdcentralen ska hjälpa dig att få all uppföljning i Sverige!
    Med vänliga hälsningar Ditt Europa Rådgivning

    Lagen är ny men nu har vi en paragraf som vi kan komme med! Jag frågade speciellt med arbetsmetoder som är prövade utomlands men inte i Sverige. Gärna dela med er vad VC säger om saken. Jag kommer ta IL vid ÄD i Jan-Feb och vet inte än vem ska jag vända till - betala 3000 spänn eller VC?   
      

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!