• blåvingen

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Länge sedan jag skrev, men jag läser varje dag.

    Mina tankar är hos dig Angla....det finns ord på tangentbordet här

    Jag var hos Dr G en onsdag i mitten på oktober, det gick mycket bra med proverna och de kom hemskickade en vecka efteråt. har därefter haft telefonkonsultation som var helt bedrövlig eftersom jag hade svårt att förstå, men tar man det bara lugnt och går igenom tabell efter tabell så går det nog bra, han vet ju vad han pratar om som sagt.

  • blåvingen

    Cathy: stort , stort grattis, vad härligt!! Snart gravid: om du kan få kroppen mer mottaglig finns det möjlighet att det funkar naturligt? Jag blir galen, ingen skulle sätta in en ny njure på en människa innan immunförsvaret är nedreglerat, men ett värdefullt nytt ägg, går tydligen utmärkt?!! Jag är på gran canaria och dricker tomatjuice, morgon middag och kväll,men trots IL och prednisolon och d-vitamin så får jag ändå influensasymptom vid ÄL . Jag skall ut och leta imurel på ett pharmaci här i staden. Den medicinen är jag nyfiken på, dessutom är jag nyfiken på hydrangea och andra nsaid-preparat, återkom gärna med tankar och ide'er. Får ju sedan tidigare clexane och prednisolon av dr G

  • blåvingen

    Grattis ännu en gång Cathy och ni andra med Aten bebisar i magen;)samt styrka till alla som kämpar!! Dricker tomatjuice flera gånger samma dag för att kompensera min för övrigt dåliga kosthållning här på semestern. Har köpt immurel och skall köpa kortison och ta med mig hem.Har ju varit lite nedstämd för att jag inte har fått någon höstförkylning som ett tecken på att immunförsvaret är försvagats , men idag ett litet hopp, en begynnande munblåsa ( munherpes) att man kan bli glad för en sådan sak, det trodde jag inte för några år sedan;))Ett litet tecken på att jag är på rätt väg.

  • blåvingen

    Jag har nu ätit Immurel på normaldos i en vecka och jag märker faktiskt skillnad, det dämpar verkligen immunförsvaret, har till och med fått lite snorig näsa nu på sistone. Inga nattsvettningar då immunförsvaret går på alarm och svettattacker under natten som utrotar alla inkräktare. När jag åt kortison förut var jag uppe på ganska höga nivåer och det räckte inte att förhindra mitt missfall i höstas som jag svettades ut. För er som är nyfikna på medicinen så finns det mer information på fertilitetsguiden, och på den länken som är kopplad till medicinen där står att man skall undvika preparatet vid graviditet, men sedan i andra forum så rekommenderas det att de som är gravida fortsätter att äta sin medicin. Imurel går liksom Prednisolon att köpa ganska smidigt på utländska apotek.

    Zwillinge:Så satans sorgligt. Inga ord kan stödja eller hjälpa. Fick du några symptom vid missfallet, som förhöjd kroppstemperatur eller influensakänningar. För i så fall har du ju indicicier på immunspåret att gräva vidare i.

    Fenan:vad kul med positivt resultat!

  • blåvingen

    Jakten på förklaringar fortsätter, nu lutar det åt att mina reumatologiska besvär kanske kommer av Crohns vilket skulle förklara en hel del av antikropparna, mår ännu sämre än förut, med nattliga febertoppar, osv.


    Innan jul gjorde jag kortsoltestet som man gör hemma och mäter spotthalten, det går att beställa hos naturterapeuten Madeleine Marcus, inboxa mig om uppgifter.

    Innan har det ju varit en diskussion här kring balansen med kortisol, binjurar och hormoner och just detta skrivs ganska utförligt i Amelia nr 7 som utkom den 14 mars 2013

  • blåvingen

    Har gått till en reumatolog och skall senare få tid till en sjuksköterska som har docerat i immunologi. Under tiden så har jag luskat lite själv om cytokiner, eftersom Imurel inte heller fungerade att bryta igenom mitt immunförsvar.
    Idag har jag fått kontakt med Örtspecialist som kan ta in Hydrangea( (Dichroa Febrifuga) på kinesiska(Chang Shan) utifrån en del av de rapporter som jag fick nys om här på forumet:
    The Promise of Halofluginone


    Mammals generate several types of CD4+ T helper cells, including TH1, TH2, Treg, and TH17 cells. TH1 and TH2 cells secrete cytokines that activate immune responses to bacteria and other infectious agents (TH1) or as part of an allergic response (TH2); Treg cells prevent other T cells from attacking the body. TH17 cells mediate immune responses to certain bacteria and fungi by producing the proinflammatory cytokine interleukin-17 (IL17) (Blander and Amsen 2009). However, TH17 cells are gaining recognition as important and broad mediators of autoimmunity. Hence autoimmune disease researchers are keenly interested in discovering drugs that specifically target TH17 cells. Halofuginone, an herb used in traditional Chinese medicine and to treat malaria and scleroderma, comes close to being such a drug. According to Sundrud and his team, halofuginone selectively inhibits the differentiation of mouse and human TH17 cells but has only minor effects on TH1, TH2, and Treg cell lineages. Unfortunately, halofuginone does not affect the function of already developed TH17 cells, a potential drawback to its use as an MS therapy because autoimmune disorders usually manifest themselves after autoaggressive T cells develop. Furthermore, TH17 cells produce IL10 and IL22, both of which function in immune tolerance and tissue repair (Blander and Amsen 2009). Nevertheless, the benefits of halofuginone may well outweigh its shortcomings, especially if its utility can be expanded to prevent MS, a disease that affects so many people and for which few therapies currently exist.

  • blåvingen

    Grattis till alla som går och bär på små vårmagar "för visst gör det lite ont när knoppar brister, varför skulle annars våren tveka"  och Lycka till alla de som är på väg att följa dem i spåren.
    Apropå spår, jag är också en lösning  på spåren. Har haft feber, ledvärk och karpaltunnelsyndrom och har försökt att hitta förklaringar på detta. Gjorde bakterie-provet i Grekland och fick positivt på Ureaplasma. Jag hade redan börjat med ett ET, men det var redan försent och hann inte äta tillräckligt med antibiotika. Har fått slita i en del trådar för att få antibiotika här hemma oavsett, eftersom det nya mensblodsprovet kom bort på posten. Nu har jag fått annan medicin och börjar redan känna mig bättre. Äntligen hopp om livet;)
    Försökt att ta Ureaplasma prov traditionellt på gyn i Stockholm, men då blir det inte på blodet, trots att plasma i det latinska namnet betyder just att den lever i blodet....
    Jag tror att jag har haft den i flera år och då har den varit rätt blygsam, problemen började efter en skrapning,då kom feberattackerna och en vandrande ledvärk.
    Jag började med att åka till Dr G men skulle nog såhär i efterhand hellre ha skickat blodet för provtagning i första hand.
    Eftersom ureaplasma attackerar snabbt växande celler, vilket just händer vid en befruktning, då jag har fått feber på och frossa. Jag har sökt en del och även förstått att den kan kidnappa immunsystemet vilket skulle kanske kunna förklara mina höga CD 3 på Franklin provet.
    Jag fortsätter att äta Erythmicin och Zithromax eftersom Doxyferm inte har någon påverkan på min Ureaplasma. Dessutom går jag på bio-magnetism behandlingar för att på djupet ta bort de dåliga bakterierna

  • blåvingen

    Jag mår i alla fall mycket bättre än vad jag gjorde för 1½ år sedan när jag var hos Dr G och sprang hos reumatologen, enkrinologen och specialistmottagningar men ingen kunde hjälpa mig. Jag är lite purken på G för att han inte alls tänkte på bakterieprovet, när jag pratade om feber och ledvärk, men jag fick i alla fall Franklinproverna...
    Hade ju haft en graviditet och missfall som hade varit symptomfria innan jag fick två missfall och sedan slutade jag att bli gravid eftersom bakterierna härjade fritt i min kropp. Fortfarande kommer feber ibland över mig men inte på nätterna som jag trodde var nattsvettningar, men när jag var i Grekland sade de att de inte var klimakteriebesvär som jag var orolig för, eftersom svettningarna i så fall skulle bero på östrogen-progesteron underskott, men det hade jag inte utifrån deras blodresultat. Jag fick ut 22 st ägg vilket är ganska mycket, men de kunde ha varit av bättre kvalitet, men återförde 3 st prima men det lyckades inte.
    Då hade jag svettningar och feber om vartannat, ledvärk i händer, tår och fingrar.
    Under den här tiden åt jag i omgångar höga prednisolondoser och Doxyferm, men jag var en av dem som inte kände mig direkt hjälpt av detta förutom när binjurarna började att klappa igen....
    Jag läste att de som får Uraplasma kan från början ha ett svagt immunsförsvar, när sedan bakterien kommer in och eftersom den inte har en egen cellvägg så blir immunförsvaret förvirrat och börjar skjuta mygg med hagelbössan....
    Jag fick ut antibiotika här i Sverige eftersom jag fortfarande hade symptomen så stark men att de först nu börjar på allvar klinga av , dessutom har bio-magnetism behandlingarna hjälpt mig direkt med karpaltunnelsyndromet och fotlederna.

  • blåvingen

    Ni som har problem med nattsvettningar, trots att ni har hyfsade östrogennivåer. För mig börjar det äntligen ge sig, jag har gått på attack med bred front mot mycoplasma min var Ureaplasma, dvs silvergroggar, rätt sorts Antibiotika (Ciprofloxan i mitt fall), bättre vitaminer, mindre stress, biomagnetism.... en av de främsta symptomen på de bakterier iinom mycoplasma-familjen är Night sweats 8googla gärna). Jag gjorde Et i aten och kände fortfarande svettningarna och febern komma fick Prixina men kände ingen skillnad. jag rekommenderar att göra omprov hos Peny innan ET eftersom inte alla bakterier försvinner och en del "strains" kan vara resistenta så man får prova sig fram med rätt antibiotika. Min personliga uppfattning är att mycoplasma går in och lurar immunförsvaret så att det inte vet vad det skall attackera för konstiga bakterier.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!