• blåvingen

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    HRE: Vilken lycka, vad underbart roligt.
    Hanna 333: När det gäller IgE panel så gå in på Fertilitetsguiden och titta närmare på dessa värden, annars så kan din fru ta ett nytt prov på ex Werlabs med hela spektrat såväl hormoner som blodstatus och då har ni ju aktuella värden att utgå ifrån och kanske upptäcker ni något annat i dessa resultat.

  • blåvingen

    HRE: Tjoho , vilken fantastisk dag, skickar våra varmaste tankar;))

    Hanna333: Oj, vad tråkigt att ni bor så långt bort ifrån en enhet. Jag mailade också till dem och ibland kan det vara svårt att få tag på en provtagning. Kanske att ni kunde ta er till närmaste vårdcentral. Många med immunproblem har ju ont i rygg,leder, domningar eller smärta i olika delar av kroppen. För att, efter samtal med läkare få blodprov tagna så kan ni utgå ifrån det i er resa mot att förstå era utmaningar. Jag hade ganska låga värden LAD-panelen med IgE de skall ju helst vara lite högre som jag förstår det. Men jag kan för lite om ämnet. Men jag tror också att det har ett samband med de övriga värdenasåsom blodstatus och hormoner och kortisol. Det kanske finns någon här som vet mer?Men jag är inte så säker på att alltid börja med Prednisolonet det passar ju inte alla, som i mitt fall. Jag kom in lite på det från sidan, eftersom jag hade febervallningar och smärta i lederna som jag förstod måste ha att göra med immunförsvaret och hormonerna och började medicinera med kortison, men märkte ingen direkt förbättring, det var ju först med blodförtunnande som Clexane och antibiotika som mina symptom mildrades. Under resans gång har jag förstått att mycket av smärtan kom från artrit med bakteriell infektion (säkert i blodplättarna)och kortisonet förvärrade mina trombocyter som gav upphov till stickningar och domningar. Men även hormonpåslag med östrogen och progesteron ökar trombocytnivån. Vi är alla olika här, några av oss har starka immunologiska reaktioner, andra inte, en del har som mig, för många trombocyter.Så försök att få tag på aktuella värden, så kan man utgå ifrån det här på forumet. Lycka till!

  • blåvingen

    Aylak: All styrka till dig;)Känner så med dig. Eftersom det tog ett ganska lång tid för mig att förstå min kropp efter missfall så vill jag be dig att titta närmare på trombocyterna i samråd med Dr D. Försök att vila, ta in mycket vitaminer och stärka upp, så att din kropp inte blir dränerad på viktiga byggnadsstenar. Jag har förstått att jag mådde så illa, med känslobortfall i smålederna, hade nattsvettningar och immunangrepp och jag tror att det till stor del berodde på den höga ansamlingen av blodplättar i jämförelse de andra delarna. Det är verkligen bra att du har immunsupport från Dr D, det kan ju bli så att han säger till dig att ta 2 sprutor om dagen, som en annan här på forumet som låg närmare 367 i trombocyter.(Det var först när jag fick ordentligt med blodförtunnande i sprutform som det började hjälpa med svettningar)

  • blåvingen

    Är det någon här som äter Pycnogenol och/eller Resveratrol för att förbättra äggkvalite'n? Jag har precis börjat och jag inbillar mig att jag märker förbättring vad det gäller blodcirkulation och blodplättar. De sägs även förbättra tnf-alfa och cytokinnivåer. Utdrag från Agate på fertility friends;
    20.6.23   Resveratrol/grape/grapeseed extract
    This is an antioxidant derived sometimes from red grape but more commonly from Japanese knotweed.  Dr Sher at SIRM recommends taking it up until egg collection to improve egg quality in ladies whose egg quality has been shown to be poor in previous cycles.  As far as I am aware, he doesn?t specify a particular dose.- although Dr Braverman (previously of SIRM) has recommended 500mg (but that makes it quite expensive, because its an expensive supplement).  Personally I wouldn?t take it during 2ww or pregnancy because of a lack of safety data.  Some doctors (particularly Dr Nodares in Greece) seem to be recommending it for ladies with high TNFalpha ratios but personally, I haven't found any scientific studies that prove it would have that effect.    I understand Dr Nodares has been using the Nature's plus 125mg extended release product (3 times per day).

  • blåvingen

    Mom212: Ledsen att höra att du inte mår bra. När jag var uppe i sådan kortisondos var jag helt uppvarvad. Läste från Agates tråd i Fertility Friends att många med immunologiska problem får understöd med hcg i form att sprutor.Vad tänker Dr D om detta som hjälp för dig?

  • blåvingen

    Mom11: Förstår dig vilken chock. Jag har varit i en liknande situation. Första gången hos Peny på Serum. Fick ut 22 ägg, 3 till mig, på 3 dags transfer, resten fick vänta i labbet. Hörde av mig på samma dag som min tww (two weeks wai)t var över och mensen kom och fick höra att ingen hade klarat sig till frysen. Så hela skörden på 22 ägg var borta.... Nästa gång åt jag doser på Ubuiqinol på 400 mg, Melatonin, DHea, Liponsyra och fick ut 18 ägg, 4 till mig och 3 till frysen, så det var en skillnad direkt från ett sådant nedslående resultat från förra gången.
    Mitt tips är att samla krafterna, du får många ägg, vilket är ett steg i positiv riktning och sedan gå in på fertility friends, där har Agate samlat en hel lista på tillskott som kan förbättra ägg kvalit'en såsom Melatonin, Resveratrol, Pycnogenol, Dhea, q10 osv titta gärna på gamla länkar från SIRM, där Braverman jobbade tidigare. Styrka och kraft till dig;)

    Trex2013: Lycka till på Serum!

    XXX4: stort Grattis!

    Mom2012: Hur har det gått med HCG värden? Hur mår du och hur mår kroppen?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!