• Redan47

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Vila; känner med dig. Har känt så de två senaste resor t Aten allena . Ensamt. Hemlängtan. Så blir det, ibland funkar det helt enkelt inte att bägge åker , livet pågår ju oxå. Kram köp jordgubbar om det finns på torget, jätte goda. Nej apotek verkar endast öppet må- fre.

  • Redan47

    Zwillinge: Vi kollar alltid först med "resfeber" vad den Sidan hittar. Hittills rest med SAS via Köpenhamn ich direkt. Lufthansa via Frankfurt ixå.

  • Redan47

    Ang flyg: ja vi kollar oxå just som solkatta säger ich inkluderar alltid alla resekostnader tåg/ bil parkering hotell och flyg ich TID totalt. Och min lilla erfarenhet hittills, flyg från Aten alltid sena ... Så jag har inte vågat ta swissair med snabba byten 45min som motorerna anger, trots de har hittills billigaste alt- så tagit annat flyg. För liten marginal när det blir förseningar.

  • Redan47

    Snart lycklig: svar ja . Det kan den bli. Du kan oxå se till att äta calcium/ mg på kvällen - för basiska. Överhuvudtaget kan du genom kosten reglera det, för det är genom det vi stoppar i oss allt som gör oss sura. Rött kött tex. Sök på syra-bas balans så får du bra info.

  • Redan47
    Zwillinge86 skrev 2014-05-08 16:02:13 följande:

    Jag har haft svårt att fatta det här med trötta binjurar och kortisol. Har ju sedan barnlöshetsresan började upplevt att det är nåt galet med mina hormoner. Det enda som har bevisats med prover här i Sverige är att jag utan behandling har för högt prolaktin. Men jag misstänker ju även lågt progesteron och de senaste månaderna har det ju även visat sig att E2 svänger kraftigt.

    Blev ju lite besviken på D som inte var helt på min bana med att prolaktinet var boven i dramat varför han var tveksam till att medicinera var lösningen. Det lilla jag förstod var att han menade att högt prolaktin var ett symtom på något annat och att orsaken därför var viktigare än att sänka värdet. Antar att det är därför han varje månad vill veta hur prolaktin, E2 och FSH ligger. Men mer införstådd i min behandlingsplan än så är jag inte, och han har inte sagt nåt mer om hur vi ska tänka eller gå till väga heller. Och nu har ju mina cykler varit än mer obalanserade än vanligt vilket D kopplar det till stress, och det låter logiskt då jag varit sjukskriven för utmattning. Men har ändå stört mig på att jag inte fattar om och hur min hormonella obalans ska lösas.

    Idag hittade jag dock en fantastisk översättning av en Dr.Lam-artikel, och nu äntligen trilla poletten ner :D

    Nu förstår jag sambandet mellan stress-binjurar-sköldkörteln-äggstockar. Antar efter att ha satt mig in i texten att D hoppas på att kortisonintaget på sikt även ska ha en positiv inverkan på min hormonella obalans och underfunktion i äggstockarna. Blev så lycklig över min aha-upplevelse att jag direkt vill dela med mig till er. Förstår dock att för många här inne (som besitter så enormt mkt kunskap) så är det här old news, men för de nybörjare som är lika förvirrade som mig så kanske det är till nån hjälp i alla fall.

    www.naringsmedicinsktidskrift.se/MichaelLam.html

    Går det förresten att testa om binjurarna är utmattade, och finns det något preparat förutom kortison som rekommenderas för att stötta binjurarna?


    Adrecomp från Alphaplus.

    Samt Aswanganda. Ayur vedisk "medicin" pulver. Kan blandas i ljummen mjölk så blir det som en mjölkdrink. Något beskt, men jag använde kanel att toppa med!
  • Redan47
    leah2012 skrev 2014-05-13 20:43:30 följande:
    Är klamparna på max 100 ml bör det ju inte vara ngt problem? Men det kanske du inte ser... Ring och fråga flygplatsen hur du ska göra?
    Jag reste hem från Aten med pregnyl inlindad med en isklamp . Det var lite rörigt innan jag gick igenom säk kontrollen- väl där sa de det inte var npgra problem. Jag kommer nästa gång- helt enkelt checka in bagaget. Det är absolut enklast ich det mest tillåtna. För enligt säkerhets regler är det oxå vätska... Ej okey.
  • Redan47

    Det finns ett nytt märke med solskydd som heter Eco Cosmetics Solkräm, de marknadsför det så....

    Weleda gör inte längre solskydd då de inte kan garantera eko och det deras varumärke står för, och samtidigt hålla solfaktor.

    Det mest naturliga är cocos fett ekologiskt, solhatt och skugga. Samt som en hudläkare sa till mig; vit blus. Och låta bli att just sola mitt på dagen solen, var man än är på jorden. Det finns en bra lista på soltimmar på strålskyddsinstitutets hemsida. "Min sol tid" www.stralsakerhetsmyndigheten.se/start/Sol-och-solarier/berakna-min-soltid/

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!