• Zwillinge86

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Monchy skrev 2013-12-03 21:25:27 följande:
    Zwillinge86: Jag vet inte vad du har för AMH värde, men en vän till mig som är 37 år hade 0,2 och blev bestämt avrådd att göra IVF. Hon fick till slut hjälp och föder en son i februari. Då fick hon ut två ägg och ett blev befruktat. Kvalitet går före kvantitet. Vet att det enda hon tog som tillskott var DHEA ( prasteron ) och det åt hon i 4 månader innan IVF. Lycka till!!



    Vid sista mätningen hade också jag 0,2 och jag är bara 27 år så jag ska försöka att inte tappa hoppet. Tack för pepp!
  • Zwillinge86

    Kan någon specificera vad de olika immunmedicinerna har för verkan?

    Vet att trombyl kan ersättas av 1/3 albyl minor och att önskad effekt är blodförtunnande för att minska risken för missfall pga av propoar i moderkakan, men resten har jag dålig koll på.

  • Zwillinge86
    Blingbling skrev 2013-12-10 13:09:50 följande:
    Jag vill bara berätta en nyhet jag fick veta för någon timme sedan. Var på besök hos kliniken som jag går till här hemma och träffade läkaren där. För ett par månader sedan när jag var där nämnde jag att jag har planer att åka till Aten och frågade därför om de skulle kunna hjälpa mig med IL när det blir aktuellt. Efter lite tvekan blev det nej till slut. Idag när jag träffade läkaren igen berättade han klart och tydligt för mig att det absolut inte skulle gå för mig att få hjälp med något IL i framtiden. Detta efter att de alldeles för några dagar sedan mottagit en riktlinje från "IVF-förbundet" - en grupp (typ styrelse) läkare inom IVF svängen - där det står att läkare under inga omständigheter ska hjälpa till med mediciner och behandlingar som utskrivits av läkare i ett annat land. Det gäller alltså sådan form av behandling/medicinering som inte används i Sverige för ändamålet. Behöver man ha viss medicin/behandling får patienten i så fall ordna den hjälp eni utlandet. Min läkare sa att denna information i det här fallet också gäller IL. De kommer alltså inte att hjälpa till med att sätta IL på grund av denna skrivelse som nyss gått ut till IVF-läkare (vet ej om det gått ut till även andra läkare) eftersom de inte vill gå emot det här "IVF-förbundet"s riktlinjer... Jag frågade min läkare om den här nya lagen som trätt i kraft den 25 oktober om att man inom EU har rätt att få hjälp med medicinering som annan läkare inom EU föreskrivit, men då sa min läkare att det gäller sådant som man här hemma i Sverige anser godkänt och i rätt sammanhang. Han skrev till och med in i min journal att kliniken INTE ska hjälpa mig med IL om jag behöver det framöver. Det här med att få hjälp med IL verkar bli mer och mer klurigt...



    Undra om det var det här förbundet som min gyn pratade om vid vårt senaste försök. Då predikade hon om ett nätverk med ivf-läkare som försökte skapa nationella riktlinjer. Toppen utbrast jag som tänkte att det skulle leda till ytterligare landstingsnetslda försök i min region, men icke. Hon var inte intresserad av de frågorna utan menade att de kämpade för att få till att samtliga svenska gynekologer skulle sluta hjälpa som får behandling utomlands om den inte var likvärdig vår svenska och följde vårt regelverk. Alltså ingen hjälp med exempel vul till singlar eller omvandling av utländska recept. Hennes uppfattning var att sådan hjälp är att "förråda Sveriges höga krav och lagstiftning" vid fertilitets behandling. Helt galet surrealistiskt samtal. Hon var riktigt nöjd över detta arbete och blev helt chockade när jag upplyste henne om lagändringen kring utlandsvård. När hon gick i taket över att lagändringen gick emot vad nätverket försöker uppnå så valde vi att tacka för oss. Har inte tänkt att gå tillbaka till henne igen....
  • Zwillinge86

    Blir helt chockad över info att Falun nu ordinerar IL. Gjorde ju IVF där i oktober och bad då om IL, vilket inte var något de kunde tillgodose......

  • Zwillinge86

    Jag har mailat lite med misscarageclinic då det står på deras hemsida att de gör immunoligiska tester och så sägs det ju i tråden att många engelska tjejer får hjälp av Dr.Shehata. Ska ju till England i februari och undersöker alternativ till Dr. G. Blev dock lite förvånad när receptionisten svarade att jag kunde komma för immuntester vilken dag som helst då proverna inte analyseras i USA. Någon som vet om det innebär att det inte är ett jämförbart alternativ till D och G, för varför skickar annars G sina prover till USA om det går att lösa på hans hemmaplan?

  • Zwillinge86
    Cathy skrev 2013-12-17 01:19:10 följande:
    mammasusan; prolaktin sänker man med medicin, bromokriptin (pravidel). Nej, bara jag tog q10, 600-800mg/dag i ca 2 mån innan. Hade provat allt mot mina 'dåliga' ägg och ville ge q10 en sista chans. (köp ubiquinol, inte ubiquinon, den sistnämda sugs inte upp på samma sätt, PharmaNords Q10 är bra).



    Hittar bara den effektiva formen i 50-100mg vilket innebär att en förpackning tar slut inom ca 2 veckor. Tog du 6-16 tabletter om dagen eller lyckades du hitta högre dos?
  • Zwillinge86

    Första månaden med fertilitetsmonitor. Hög fertilitet från första testdagen (CD 6) men fortfarande inget omslag till max och är idag på CD 17. Har kort cykel så nu är det typ en vecka kvar till mens. Hade ägglossningssekret innan dag 10, men annars inga symtom. Misstänker att det inte blir någon ägglossning, men förvånas över att monitorn ändå visar hög fertilitetsstatus. På billiga tester brukar jag få svaga utslag, så jag tänkte att monitorn skulle vägleda mer: antingen utslag eller inte. Min teori, redan innan jag skaffade monitorn, är att jag har svaga ägglossningar där östradiolet stiger, men LH-toppen uteblir. Är det östradiolet som gör att monitorn visar hög fertilitet och utebliven LH-stegring som gör att den aldrig slår om till maximal fertilitet, eller vad tror ni?

    Har ju lågt amh så att ägglossningen strular är ju inte konstigt, men mensen är regelbunden och jag får ofta symtom på ägglossning så jag har svårt att acceptera att det är kört. Funderar på att tjata till mig en pergokur. Jag menar lågt amh eller inte, om jag ändå har svaga ägglissningar borde ju pergo kunna hjälpa!?

  • Zwillinge86
    isadora81 skrev 2013-12-18 16:28:06 följande:
    Zwillinge jag tror att det är som du säger att hög fertilitet på testet betyder höga östrogennivåer och det är lh toppen som ger maxutslag. Ett bra sätt att se om man har haft ägglossning är att tempa.



    Min temp är opålitlig då kag har toppar och dalar om vartannat :(
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!