• Solkattan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    woo: jag har 15 st 100 mg (halv ask) kvar ... kan skicka dig denna om du inboxar adress .. :)

    dreamz: härligt ! grattis!!

  • Solkattan

    Dreamz: kolla om de kan skicka orginal receptet med vanlig snigelpost. Jag fick mina recept från Tjeckien på det viset och lyckades plocka ut intralipid på uv-apoteket (det nyare apoteket var tveksamma o skickade mig till grannapoteket .. jag hade tur som fick expedieras av en chef som kunde reglerna kring eu-recept)...

    Har du kortison så det räcker ett tag?

  • Solkattan

    Grattis Onelife! Härligt med solskenshistorier ! Hoppas kunna rapportera i början av april att vi också lyckas ! (vecka 17 nu .. so far so good..) ...:)

  • Solkattan

    Nån som "vet" hur länge man brukar äta kortison under graviditeten?

    Just nu går jag på 20 mg om dagen och det börjar ta slut i förrådet.

    Dr D skrev sist något om att han brukar ibland göra medicinförändringar i v 13 o 22. Är just ju i vecka 16+6. Hur har det varit för er andra som kommit igenom en gravidet? Åt ni kortison hela graviteten och även efter? nedtrappning?

    Tror jag kan fixa recept .. har högkostnadskydd fram till 11 nov då jag plockar ut "gratis"... så rent ekonomiskt vore det fördelaktigt att få typ recept på 3 askar a 100 tabletter a 10 mg?

  • Solkattan

    Detta är så typiskt Dr D .. alltså det är inget negativt bara att vi är från olika "kulturer". Jag fick mitt FBC värde igår från Marie och både hon o jag trodde på dropp då leokocyterna och netrofila hade stuckit iväg en bit ytterligare över range värde. Jag kollade tåg till stockholm och förberede familjen på att jag skulle åka på lördag. Efter nån timme svarar Dr D att inget dropp för stunden upprepa FBC om två veckor. Sen ytterligare nån halvtimme senare frågar han vilken dos av kortison jag går på. Jag svarar 20 mg/dag och avvaktar respons på det. Inget händer. Imorse skrev jag då ytterligare ett kort mail o frågde om jag skulle ändra kortisondosen. Nu ett par timmar senare så skriver han att minska med 5 mg från o med idag o sen om blodprovet ser bra ut om 14 dar så minska ytterligare 5 mg till 10 mg om dagen. Det känns lite som om jag inte hade frågat om jag skulle ändrat dos så hade han aldrig skrivit det? Lite som "eftersom du frågar så"...

    Jag är ju inte ledsen över att minska kortisonet då jag helst vill slippa så mycket mediciner som möjligt...

    Men sambon tycker det framstår som oseriöst och han undrar lite över hur Dr D "kom fram till det"?...

  • Solkattan

    quintana7: Tack för det svaret .. jag har allt undrat hur han tänker kring dropp eller ej.. mina lymfocyter ligger neråt 0,7 och 0,9 .. helt klart i det längre spannet. Intressant .. då vet jag vad jag ska "titta efter" om två veckor då jag sänker kortisondosen..!

    Sambon sa precis på messen här hemma att "dr D har väl många patienter och prioriterar det som är viktigast .. "..

    Jag är glad att jag frågade och fick svar... :).

  • Solkattan

    Alltid ska man oroa sig för något...

    Igår var det rutin ultraljudet. Det var inte en lätt bebis att mäta på. Hade ett stort myom på nästsn 8 cm som låg ivägen och förhindrade sikten. När hon kom till hjärtat fick hon kalla in extra personal för att dubbelkolla att det såg ok ut. Det som fick mig orolig var att de mått hon mätte så fick hon längden på graviditen till 18 w 6 d. Enligt återföringsdag som är exakt vid IVF så ska bebis vara 19w 5d. Alltså ligger den 6 dagar efter redan. Med sonen (också IVF) har jag ett minne av att han var 3-4 dagar efter på rutinultraljudet. Iom att det inte var 7 dagar utan endast 6 dagar (felberäknat) så ska vi inte på UL igen förrens vecka 32. Jag funderar skarpt på att själva fixa ett privat UL där emellan. Att vänta i 12 veckor?? Kan man göra något om bebisen är tillväxthämnad redan nu? Mailade Dr D och frågade honom om hans "åsikt". Nån härrinne med tips på ställe man kan göra extra UL? Att man aldrig kan få njuta en smula av att faktiskt vara gravid... alltid denna oro...!

  • Solkattan

    Maraki73: Jag trodde att inkickning eller hur man ska uttrycka det sker på en gång..? det är ju rätt ut i blodet liksom..? Kanske nån annan som vet?

    Effekten av ett dropp (under "normala" omständigheter) har jag hört/läst ska vara ca 2 veckor... stressande att inte få tid på helgen.. känner du för att resa så kanske Marie i Stockholm kan fixa droppet under helgen?

    All lycka till!

    Athen: grattis!!! fantastiskt när det väl fungerar! Progestron är bra "grejer" .. :)

  • Solkattan

    MrsHK: har exakt samma fundering! ska jag eller inte ta influensavaccin..??Mitt immunförsvar verkar ju rätt lugnt ... vecka 20+4 idag. Känns så läskigt om det skulle ställa till med något just nu när det bara är veckor kvar tills bebis ev skulle klara sig.. funderar på att köra på metod nr 2. Att undvika folksamlingar och utsätta mig för smitta? Svårt men inte omöjligt?

    Hade i fredags högt blodtryck vid check hos barnmorskan. Ska dit på tisdag igen för extra koll. Googlade och läste att kortison kan höja blodtrycket. Livrädd för havandeskapsförgiftning då det visst är tredubblad risk vid just donations (ägg) behandling. Är det fler här inne som haft högt blodtryck? Har ni fått minska på kortisonet eller nån annan åtgärd?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!