• Solkattan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag är mest rädd för att statistiskt sätt så finns det högre risk för fosterdöd då barn är tillväxthämnade i magen. Tycker också det är motsägelsefull med ökad dos av kortison. Också läst att kortison kan hämna tillväxten hos foster. Men jag litar fullt på Dimitri då han ordinerar mer kortison och IL. Samt känns det tryggt att han vill kolla C-R-P. Som nån skrev så var det infektionsprov. Borde visa något om det skulle bara GPS eller några andra hemska bakterier som fått fritt spelrum i min kropp?

    Hittade även ett sparkogram på nätet. Ska vid 3 tillfällen på en dag under en halvtimmas tid räkna antalet sparkar/rörelser i magen. OM jag skulle känna mindre sparkar/rörelser så har jaf mitt diagram att hänvisa till då jag ringer förlossningen. Hört och läst så många berättelser om kvinnor som blivit bortvisade med hänvisningen att det är normalt att känna mindre sparkar i slutet av graviditeten. Vill inte bli en av dessa som förlorar ett barn pga sjukvårens nonchalans..

  • Solkattan

    Jessy: Jag bor inte heller i Stockholm.. tar tåget upp till Marie (fertilitetsplus). Har kunnat styra så att det oftast blivit lördagar. Tom. på midsommardagen ett år så tog Marie emot mig för dropp!

    Så om du har hyffsade kommunikationer så kan det fungera ändå. Jag har ca 3 timmar med tåget enkel resa och fått ihop det... :)

  • Solkattan

    Åh, grattis alla gravida !

    Sitter på tåget hem ifrån Stockholm. Var hos Marie för dropp för en timme sen. Vi kom att diskutera en sak ... blir nyfiken om nån här inne "vet". Jo är det så att svenska läkare/sjuksköterskor inte längre får skriva ut recept då ordinationen kommer från utlandet ? Eller är det "bara" så att de får skriva ut men ej på högkostnadsskyddet ? Personligen blir jag så trött på dessa regelverk som ständigt ska sätta käppar i hjulet för oss som kämpar !

  • Solkattan

    Peewee44: så himla ledsamt med pluset som vände... :(. Hoppas ni orkar kämpa vidare!

    Misswee: Vi satte in två i juli... den ena kom ut ganska omgående med otäck blödning och jag var minst sagt livrädd att även tvåan skulle falla bort då blödningen var precis brevid den med pulserande hjärta. Men puh puh .. så valde den att stanna och idag vecka 32. Jag var totalt stillande sittande i 2-3 veckor ... men Dr D mailade att det inte var nödvändigt. Men vad vågar man just då?

    Själv är jag rätt trött på svensk sjukvård i vanlig ordning. Var på tillväxt ultraljud idag. Dumt nog berättade jag om 3d ultraljudet för 10-11 dagar sen. Hur de då kommit fram till 22% tillväxthämning. Och får gernast kastat i ansiktet att det är såååå farligt med många ultraljud. Jag svarar tillbaks att det faktiskt inte är bevisat. Och att utomlands gör de många gånger flera ul än här utan att bebisarna tar skada. När jag säger att jag är livrädd för att bebisen ska dö därinne får jag till svar "varför då?". Ett sånt där varför då som i "är du så himla dum o tror nåt sånt". Sköterskan gör ul:et och jag vill så klart veta alla siffror. Ber om att de mäter flödet i navelsträngen. Men nä.. sånt gör vi inte vid tillväxt ultraljud. Men så säger hon själv att det skulle väl gå att göra det. Alltså det tog 25 SEKUNDER!!! och fick mig lugn. VARFÖR ska de vara så J'vla envisa och vägra ett sånt moment? Ska jag alltså behöva boka tid privat i Stockholm.. betala tåg fram o tillbaks samt kostnad för UL för att få någon att utföra en flödeskontroll??!

    Kommer vara så fruktansvärt lättat när denna graviditet är över och jag slipper besöka svensk sjukvård inom förhoppningsvis låååång framtid!!

  • Solkattan

    quintana: Åh, härligt... stort grattis!

    Jag mailade Dr D för ett par dagar sen o inte hört något heller ..visserligen ser allt ok ut så jag har inte panik eller så med svar...

  • Solkattan

    mariakojola: Motsvarigheten till Clexande är Fragmin .. är det 4500 enheter Clexande så motsvarar det 5000 enheter Fragmin. Jag var o hämtade ut 75 st Fragmin 5000 igår så jag har så det räcker o blir över... hör av dig om du behöver!

  • Solkattan

    Mom11: Alla tummar och tår hålles... tror våran son var nr 12 och 13 i antal embryon återförda! (en klarade sig och är nu i vecka 36 med honom... typisk klyshord...men plötsligt händer det!). All lycka till och njut av vårvämen i Aten!

  • Solkattan

    Stina: Åh, grattis till dottern!Måste vara underbart att äntligen vara i mål! Börjar själv se målsnöret .. "bara" 2-3 veckor kvar till beräknad födsel. Kommer nog fälla många tårar då äntligen målgången är passerad. Så många långa år av kamp som äntligen är över. Kommer konstigt nog bli tomt? Absolut inte att jag vill vara den om kämpar i motvind förevigt i barnlotteriet... men det kommer kännas konstigt? Tänk va mycket energi o pengar som kommer bli över varje månad? Efter att nästan vara ute på andra sidan så känns allting "övervinnerligt". Att tex studera och lyckas klara tentorna är inget problem jämfört med att ligga i fosterställning utanför klinikens dörr och gråta/skrika hysteriskt då de tyvärr måste meddela att fostret slutat utvecklats. Det är "olösliga" problem. Tänk attt få sålla sig till alla andra vars största problem tycks vara om man ska äta kyckling eller kotlett till kvällsmat... minns inte hur livet var innan vi började kämpa för barn. Måste funnits "porblem" då också .. men antagligen fullt lösbara? Hoppas fler härinne når målet att få bli föräldrar... håller alla tummar o tår för alla som kämpar så hårt!

    MariaKojala: Det där om Fragminet låter ju rätt befängt? Jag får Fragmin utskrivet att svensk sjukvård numera. Pga att mina samlade poäng (APC-resistens, blodpropp i nära släkt, lite övervikt mm) gör att jag kommer upp i nåt poängsaldo som spec. mödravården anser berätigar mig till Fragmin. De har knappast kollat upp min moderkaka nåt extra heller. Varför skulle något som hindrar att det bildas tex blodproppar i moderkakan få den att lossna? Snarare borde väl det vara tvärtom? (jag är ingen läkare men spekulerar lite). Alltså om moderkakan blir full av proppar och blir "oelastisk" så borde den ha lättare för att fallera/lossna? Flyter blodet fint igenom den med bra flöde i navelsträngen så borde den sitta fint fast..?

  • Solkattan

    Minaimaginärabarn: Jag kollade upp mina hcg värden:

    2+6 (hemmatest med clearblue) = 25-200 i hcg

    3+1 (också hemmatest med clearblue) = över 200 hcg

    4+2 blodtest = 459

    4+5 blodtest = 1236

    5+2 blodtest = 4238

    (massa blödning, antagligen ett av de två embryona som sattes tillbaks som lämnade kroppen)

    6+2 blodtest = 16236

    9+0 blodtest = 88597

    ... och sen tog jag inga fler. Kan tillägga att mitt progestron låg på 25 .. skitlågt.. ökade till bortåt 50 de sista gångerna jag tog prov. Men idag i vecka 38 .. så peppar peppar det kan gå bra med halvbra värden!

  • Solkattan


    Rensat ur garderoben...

    Någon i behov av duphaston (progestron oralt) 10 askar 20 st 10 mg (tjeckiskt).

    Estrofem (östrogen) 5 askar a 28 st 5mg (tjeckiskt).

    Lutinus, 26 stycken (svenska)

    Sprutor/sprutspetsar (23G, 21G, 18G, 2 ml, 3ml, 1 st 20 ml )

    Sprutspetsar som passar till Gonal-f sprutor.

    Clomiphene (burk med 10 från början nu 5 kvar) (lettisk)

    "fjärilar" för droppsättning + slangar (inköpt i grekland)

    Intralipid 200 mg/ml 250 ml 9 st (svenska)

    De flesta mediciner har utg. datum 2018 eller ännu längre fram.

    Pris diskuterbart .. :)

    PM:a om intresse finns...
  • Solkattan

    Vallmo78: Jag tar 10 mg pred direkt på morgonen... sen min sista dos 5 mg vid lunch... sover som en kratta om jag tar det föresent!

  • Solkattan

    I torsdags kom vår efterlängtade lillebror (Embryodonation) ... utan Dr D:s immunhjälp hade detta inte varit möjligt!

  • Solkattan

    Kortison och hcg sänker mitt TSH värdet. En gång när jag blev gravid men sendan MA i vecka 7-8 så gick mitt TSH ner till 0.3 .. fick då ta trak prov som visade inget. Nu denna graviditet som jag dessutom åt kortison 20 mg så fick jag ett TSH på 0,02 (ja det är korrekt med 2 nollor). Min barnmorska ringde mig vid 18 på kvällen o fick mig rejält oroad. Det kunde visst enligt henne tyda på kommande missfall. Mailade Dr D pronto. Han lugnande mig. Dont worry everything is ok. Och han hade rätt. Även denna gång visade trak inte på något. Har tagit TSH under graviditeten ett par ggr och så snart jag ändrar kortisondosen har ths ändrats (går ner då jag höjer kortisonet). T4 oh T3 har legat helt ok hela tiden...

  • Solkattan

    Vallmo78: Har du gjort äggdonation? eller kört stimulerad återföring?

    Jag hade progvärde på 25 .. som gick upp till 40 .. var skitnervös då jag vid återföring brukar ha bortåt 50-60 .. trodde på missfall hela tiden i början. Men det gick bra.. blödde en del som jag tror berodde på lågt progvärde..

  • Solkattan

    Undrandesökande.. : usch va ledsamt... :(. Hoppas ni har ork att kämpa vidare!

    Fråga om kortison.. har ju fött barn för en månad sen. Trappade ner från 20 mg kortison till noll på ca 4 veckor. Tycker jag tog det långsamt. Men nu undrar jag om eventuella biverkningar... ha r fått riktigt kraftiga finnar. Typ stora inåtgående finnar som bölder. Är det en biverkning? samt så har men hud blivit alldeles torr. Fläckar i hårbotteb o i ansiktet men fjällig kliande hud. Känner ni andra igen det som biverkningar..? borde man börja äta en liten dos kortison igen? har ju ätit kortison i ca 10 månader så det kanske behöver trappas ner ännu långsammare?

  • Solkattan

    MrsHK: Jag ska med bebisen till BVC idag och ska fråga vad de tror om mitt böldansikte .. och fjälliga hud. Känns som om all fettproduktion i hud o slemhinnor har upphört typ? Mådde också bra med 20 mg kortison genom graviditeten... kan ju vara tröttheten också som du skriver. Har ett matvrak här hemma som vill ha mat varannan eller var tredje timma dygnet runt. Blir inte mycket sömn. Sen en storebror som gärna skriker högt så lillebror vaknar när jag väl fått honom att somna. Men men... tiden går så fort. Drömmer dock om en hel natts sömn just nu.. men vet att det är ett övergående "problem". Jämfört med åren när man kämpade för syskon är det en piss i havet...

  • Solkattan

    Mumskastrull: Beklagar att det blev kemisk gravditet igen.. känner så väl igen detta med hcg runt 30 o sen vänder der nerät. Hade 3-4 såna i rad. Trodde knappt att det var möjligt att misslyckas så varje gång! (samtliga IVF försök med donerade spermier). Vi gjorde slutligen ED i tjeckien på Gennet. På andra återföringen med två blasto "fastande" en och blev vår son som nu är drygt 9 veckor. Jag tycker det fungerade hyffsat med att köra Dr D:s immunsupport o göra ED på annan klinik. Dr D var rätt dyr på själva ÄD/ED och tjeckien förhållandevis billiga (betlade ca 15 000 kr för två blasto). När man hållit på några år i IVF karusellen så blir pengar tyvärr en avgörande faktor...

  • Solkattan

    Mumskastrull: Jodå.. tycker kliniken var helt ok. Lite segt med den kordinatorn vi fick som inte var så snabb på att mailsvara eller svarade godagyxskaft ibland. Men själva fysiska besöken och personalen på plats var väldigt trevliga och kunniga.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!