• Solkattan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Vickan 12: Kolla med Marie på fertilitetsplus i Stockholm... hon brukar alltid ha tider och lust att hjälpa!

  • Solkattan

    Elliasson: Vi har också kämpat för syskon i närmare 5 år. Sonen kom på första ivf:en (dock spemiedonation men det gick förhållandevis enkelt). För syskon har vi gjort allt o lite till. Satt tillbaks över 10 embryon av egna ägg. Skickade mensblodstest ner till Serum i Aten och fick ut att jag hade lite dåligt sammansättning av onda o goda bakterier samt ureaplasma. Åt antibitotika i en månad. Gjort hysto. Kört olika protokoll (långa, korta). Och de senaste 2 åren med immunsupport från Dr D. För ett år sen gick vi över till embryodonation. Övergav mina ägg och körde med dubbeldonerat. Fick två embryon tillbaks förra hösten och tyvärr endast 8 i hcg. Sen nu i somras gjorde vi ett nytt försök. Denna gång fick jag äta antibiotika i samband med återförandet, fick akupunktur två ggr på återföringsdagen samt körde med Dr D:s immunsupport. Nu har vi kommit förbi vecka 20 precis och för ett par veckor sedan sa sambon som varit mest skeptisk mot allt "varför åkte vi inte utomlands tidigare och gjorde det här?"... det är lätt att vara efterklok. Och det tar ett tag att smälta att det genetiska materialet inte fungerar... men med en titt i bakspegeln så är jag glad att vi sökte oss denna väg.. :)

  • Solkattan

    Foreverhope: Grattis till graviditeten!

    "Förstår" din stresskänsla över att fundera på provsvaren men också detta att få ihop kedjan med Dr D.

    Jag tog prover i veckan och mitt lpk: 10,1 (varit runt 9-10 senaste gångerna), neu: 8,8 (7-13 senaste gångerna) lymf: 0,8 (0.7 till 1,4 senaste ggr) samt mono: 0.4 ( 0.4 till 0.7). Våra värden hyffsat lika förrutom lymfocyterna då...

    Jag har inte tagit ett dropp sen i somras så han anser min kropp stabil med dessa värden. Håller på att trappa ner kortisonet. Körde 20 mg från början nu 15 och från o med imorgon 10mg. Är i vecka 21 så just nedtrappningen kanske inte är aktuell än för dig...

    Om jag inte minns fel så är det monocyterna och lymfocyterna som "styr" droppet..?

    Som jag uppfattat det så kan man typ inte överdosera droppet? Däremot kan det vara värre om man får för lite...?

    Att äntligen lyckas bli gravid så kanske det är värt att ta droppen..? Om ett par veckor så kanske det känns stabilare och du vågar klesa ut mer?

  • Solkattan

    Maraki73: Vi åkte tåg ner till Prag ... hade en såndär liten kylväska för 6 pack burkdricka och packade in pregnylen i tidningspapper och la kylklamp i ... detta var i juli och det höll sig kallt hela resan... la i en termometer för att kunna vara säker på tempen... (hade även ett litet packet bregott med och det flöt inte utan var "fast")...

  • Solkattan

    pink lilly: tack för informationen om amningen... hade problem med första barnet och nu i vecka 28 med andra och Dr D:s immunordination så gav du mig goda råd! tack! :)

  • Solkattan

    Ploppan75: oj, nästan så jag börjar förtränga det... ! Tror jag tog både femanest och progesteron tills vecka 12-13... kollade då och då mina prog och östrogenvärden för att de hur de steg. Är det dags för ett nytt försök? :)

  • Solkattan

    MariaKojola: Jag gjorde akapunktur precis förre och efter återföringen nu i somras nere i Prag. De hade det "kopplat" till sin klinik så man kunde beställa det extra. OM det var det som gjorde skillnaden mot gången innan vi gjorde ED eller om det var faktumet att de använde embryoglue på blastocysterna.. eller att donatorerna "bättre" matchade denna gång vet jag inte... men det var skönt och avslappnade och det kändes bra att "göra något" ... så tycker jag i allafall...

  • Solkattan

    till alla kloka härinne...

    Vi var i helgen på 3d ultraljud i Stockholm. Med sonen var vi 2009 på 3d i stockholm så vi tänkte att vi ville göra det med detta barn också. Är i vecka 30 just nu. Men 3d ultraljudet blev inte så trevligt som vi hoppats på. Visst vi fick se bebisen o så men hon som skötte 3d maskinen var så... besk? Alltså när hon frågade om min födelsevikt fick vi ju tillslut säga att barnet blivit till via embryodonation. Att vi varken vet födelsevikt på biologisk fader eller moder. Hon tyckte det var dåligt. Att vi inte hade dessa siffror. Hade vi gjort behandligen i riga eller köpenhamn hade vi fått ut sån information. Nu har jag ju iof inte frågat vår tjeckiska kliniken vi kan få reda på födelsevikt på moder/fader. Inte trott det spelat något roll. Men bebisen i min mage visar på 22-24% för liten storlek. Men flöde, navelsträng, moderkaka och fostervatten var ok. Det kan vara genetiskt att barnet är litet. Eller nåt "fel". Sonen föddes ju i vecka 38 med en vikt på 2700 gr. Jag kanske föder små barn rent generellt? Är det immunologiska som gör att de barn som växer i min mage inte blir stora?

    Är det någon härinne som känner till nåt sammanband mellan immunlogi o tillväxthämning? Jag ska maila Dr D idag iom. att jag är hans patient och betalat för hans tjänster.. men ag är som sagt orolig och söker svar hos er kloka !

  • Solkattan

    Nu har jag fått svar från Dimitri. Det är vanligt med tillväxtproblem hos bebisar när man har immunproblem. Jag ska ta dropp o höja kortisondosen. Sen vill han att jag tar FBC C RP. Jag vet inte riktigt vad han menar med C RP? Är det någon annan som blivit ordinerad den provtagningen?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!