• che71

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    mom2012 skrev 2015-11-25 15:06:00 följande:

    Tack! Jag hade också liknande tfn alfa. 47% eller så. Även förhöjda Nk. Fick du humira eller Neupogen eller "bara" det vanliga = IL, prednisolon, baby aspirin, fragmin?


    Bara det vanliga (prednisolon till ca v 23 babyaspirin till v 35 o flera ILdropp

    o fragmin till v 37 samt fiskolja tomatjuice o progesteron till v 15-16)
  • che71
    Maraki73 skrev 2015-11-27 21:38:26 följande:

    Vad kan jag ha mer förutom höga TNF-alfa?

    Jag hade en släng av crohns I somras och innan dess hade jag 1991 så det är många år utan skov.

    Förkylningen jag talade om var dan innan ET 2011 då jag blev gravid med dottern, hade jobbar dagen innan på dagis och blivit smittad.


    Jag har Crohns. Ett akut skov -95 som opererades

    Sen ingen behandling o 2 skov de senaste åren ( som jag själv tror i alla fall eftersom VC inte vill träffa en förrän man haft diarré i 2 veckor. .Jag hade i 1 vecka ca 15 gånger per dag!)

    TNF-a 43

    Bara det " vanliga "via Dr.D dvs ILdropp fragmin babyaspirin o prednisolon (6 missfall)
  • che71
    Maraki73 skrev 2015-11-28 21:07:41 följande:

    Är TNF -a 43 högt? Vad ska man normalt ha?

    Jag hittade ett labb i Malmö som tar TNF-alfa är det samma som det Dr D tar?


    Ja det är högt. Kan inte referensvärdena längre. (Var i Aten mars 2013 om du vill kolla bakåt i mina inlägg så står det mer) Kolla fertilitetsguiden.se

    Förut var inte de immunproverna de tar i Sverige samma men kanske det hänt en del nu...någon annan kanske vet?!
  • che71
    pipperoni skrev 2015-12-07 14:57:14 följande:

    Är nu tillbaka på hotellet efter mitt första möte med Dr D. Lite förvirrande men känns också betryggande. Han tror att vi har goda chanser trots åldern. Har fått med mig några IL-påsar på direkten. Är de känsliga, eller kan man packa dem i väskan och checka in? Det går väl inte att ta dem i handbagaget förmodar jag eftersom det är vätska?

    Imorgon kl 8 ska jag träffa Dr D på sjukhuset (har redan rekat var det ligger) och göra hysteroskopin. Så ingen hotellfrukost imorgon. Sen hoppas jag att jag känner mig tillräckligt ok så att jag kan ge mig ut och besöka några apotek imorgon eftermiddag. För om jag förstod Dr D rätt så är de stängda måndag eftermiddagar? Han tyckte att jag skulle köpa så att jag klarar nästa IVF och att vi får lösa resten när jag blir gravid. Men jag vill nog hellre försöka få med mig för åtminstone ett par-tre månader för att vara på den säkra sidan. Men hur mycket behöver jag...? Tänker främst på Clexane.

    Tack på förhand!


    Jag tog Fragmin sprutor till v 37 så det kan behövas många. ..dessutom ännu fler om man ska ha varje månad innan när man försöker bli gravid och om man har otur och får upprepade missfall och måste börja om igen. ( jag hade fragmin i flera graviditeter innan det blev missfall förutom i den lyckade graviditeten )

    Bäst är förstås recept på Fragmin /Clexane här hemma (då går det på högkostnadsskyddet) men köp på dig massor av Prezolon billigt i Aten o kan behövas mycket. Jag köpte nog 40 askar ( måste gå runt på många apotek) där men behövde inte alla själv men finns alltid tjejer som vill ha här.
  • che71
    pipperoni skrev 2015-12-07 18:11:17 följande:

    Japp, det har jag. Har dokumentet hemma. Så det kanske går att hitta någon annan gynläkare som kan skriva ut det... Fertilitetscentrum på Carlanderska följer rekommendationer hos någon läkar/forskargrupp på Sahlgrenska som tydligen nyligen har ändrat sina rekommendationer och numera menar att det inte finns någon anledning att ordinera vare sig Fragmin eller Trombyl. 


    Har också apc heterozygot som upptäcktes på missfallsutredningen. Sen fick jag prova Fragmin några graviditeter o som tur är var sen mvc läkaren lätt att få till nya recept till v37 ( läkaren på RMC menade bara vagt att man inte vågade sluta o jag följde ju Dr Ds råd.
  • che71

    Pipperoni jag hade också högt Tnf a 43

    Men det var också tätt efter missfall (6 missfall )

    Den "vanliga " dr d behandlingen (inkl tomatjuice )

    Fick barn förra våren. 7 e graviditeten.

  • che71
    pink lily skrev 2015-12-15 21:13:10 följande:

    Ok, tack för svar. Känns lite bättre när hört att andra också mått illa på em/kväll. Så rädd att det är immunförsvaret som ska börja krångla igen, har inte riktigt förstått om/hur det går att tolka kroppsliga symptomen på det. Bara Dr D som kan? Självser jag det bara på proverna.


    Mådde också mest illa om kvällarna o rapade mycket! Småäta var det som hjälpte o var väl som värst runt v 10 ( kommer ihåg pga att vi var på resa då) speciellt svårt att borsta tänderna.
  • che71
    pipperoni skrev 2015-12-28 22:47:20 följande:

    Du hade rätt Frida! Nu har jag rotat igenom mina lådor härhemma och hittat mitt vaccinationskort. Där framgår att jag fick BCG-vaccin när jag bara var två dagar gammal. Hoppas att det var därför jag reagerade. Det jag minns är att jag var så rädd för att senare, i låg/mellanstadiet behöva ta vaccinet och få ett fult ärr på armen som pappa hade, men det kanske bara var riskgrupper som fick det då...? Även om vi har bestämt att avvakta med Humira så känns det ändå otroligt skönt att ha en förklaring.


    Jag är född 71 o alla fick den vaccinationen på högstadiet på min skola o jag har märket/ärret på armen. Ingen riskgrupp.
  • che71
    Maraki73 skrev 2015-12-29 15:18:12 följande:

    ni som tar fragmin när börjar ni och slutar ni när ni får minus på gravtest?


    1 vecka efter ÄL började jag o slutade vid mens varje cykel

    (+fram till konstaterat missfall flera gånger samt till v 37 i den lyckade graviditeten)
  • che71
    Missne skrev 2016-01-26 16:11:32 följande:

    Sitter nu här med min lille prins <3. Han föddes på kvällen den 6 januari efter fem dygns misslyckade försök att sätta igång förlossningen. När alla igångsättningsmetoder var uttömda och jag inte ens fått några värkar beslutades det om kejsarsnitt. Det gick dock bra och vi mår bra både prinsen och jag. _Jag hade dock sett fram emot en vaginal förlossning så det blev lite av ett antiklimax när det skulle bli kejsarsnitt.
    Intressant att Falun ska göra studie på IL.


    Grattis till lillprinsen!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!