• Zwillinge86

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    UndrandeSökare skrev 2019-01-10 10:46:54 följande:

    Du är helt säker på att du inte varit naturligt gravid en kort stund denna månad (kemisk graviditet) ? Vid missfall kan ju mensen bete sig märkligt. Men jag vet att Serum brukar rekommendera att man gör en ny hysto efter varje missfall.

    Serum är ju duktiga på just livmodermiljön så ett tips kan ju vara att maila Katie på Serum och fråga om mensen kan bli annorlunda efter missfall?. Eller ta ett gratis samtal med någon av klinikens läkare eller chefen Penny?


    Hade faktiskt lite kramper och ljusrosa flytning nån timme för någon vecka sen och visst slog tanken mig att det kan vara nidationsblödning.... men känns för bra för att vara sant. Vet att Serum rekommenderar hysto efter varje missfall, men det är ju ekonomiskt imöjligt för de flesta, och för min del fick ju hyston inte mig att komma längre i graviditeten än innan. Så även om det känns bra att ha en städad livmoder så var det tyvärr inte lösningen på mina problem.
  • Zwillinge86
    Ulri skrev 2019-01-29 19:03:33 följande:

    Plaquenil, nån som tagit det oxh hur var det? Dr D vill att jag ska börja ta det efter mitt missfall nu i förberedelse för nästa försök.


    Kul att se dig i tråden igen. Hoppas du mår bra <3Jag funderar på att ta planquenil (eller Celebrex) och hoppas på spontan naturlig graviditet vilket är ett långskott men nu när vi lagt syskonförsöken på hyllan så är det typ det jag kan göra. Dela gärna med dig av den nya behandlingsplanen från D, vi fick ju missfall typ samtidigt.
  • Zwillinge86
    Ulri skrev 2019-01-30 19:30:11 följande:

    Vad är skillnaden på plaquenil och celebrex? Köpte på mig plaquenil nu för är i Aten för att upprepa min hysto efter missfallet. Dr D tyckte plaquenilet kunde vara bra för mig för att balansera inmunsystemet nu när vi har lite tid till nästa behandling. Har inte bestämt nåt konkret ännu men kanske åker ner hit i april eller så för stt göra ett helt ivf som vi ju planerade när jag blev gravid. Säger absolut till om han ändrar nåt i planen. Mitt hopp ör ju att han tycker vi kan skippa neupogen för immunsystemet var så lugnt. Men med tanke på missfallet kanske han inte vill det. Hur mår ni?


    Håller tummarna för er. Tror verkligen att Neupogen kan göra skillnad. Hade det inte varit så dyrt och meckigt att styra med hade jag testat för länge sen. Är inte insatt i detaljerna kring planquenil eller Celebrex, har sett Dr D och Penny ordinera båda under åren här i tråden. Båda verkar användas för att sänka TNF och när jag läst på fertilityfriends verkar det olika från person till person vilket preparat som har bäst effekt.
  • Zwillinge86
    shivalilla skrev 2019-02-01 19:09:13 följande:

    Hjälp - hur tar man bort inlägg?? Råkade skicka ungefär samma inlägg (datorn dog så jag trodde inte det första kom in) men det finns ju ingen "ta bort" knapp vad jag kan se?? 


    Tror inte att det går :(
  • Zwillinge86
    Emma30 skrev 2019-02-02 16:22:04 följande:

    Vad är CD19+5?


    En del som av blodprovet som analyseras i Chicago och som D använder för att ställa diagnos och lägga upp behandlingsplan. Höga värden på cd19+5 indikerar att immunförsvaret attackerar hormonerna vilket resulterar i tex lågt progesteron och därmed ökad risk för missfall.
  • Zwillinge86

    Ariellan och Finee: jag började ett halvår efter förlossningen, kände att det var bråttom då vi behöver ÄD och inte hade nåt i frysen. Tog ett år innan första återföringen gjordes och då körde jag eget upplägg utifrån tidigare beh.plan från Dr.D. Tog alltså inte om några prover eller lät FBC styra behandlingen. Jag gjorde 4återföringar och blev gravid på 3st. Dock missfall trots intensiv immunsupport. Jag upplever att min kropp blivit en ännu större fiende än innan den lyckade graviditeten. Trodde jag sparade pengar på att inte göra om immunutredningen eller vända mig till Dr.G, men 4 återföringar och en hysto hos serum senare så kanske jag var dumsnål. Nu är pengarna slut och det blir inga syskon. Svårt att veta om jag hade lyckats på annat sätt, vill egentligen bara flagga för att det är lätt att ta förgivet att man ska hitta lösningen till syskon när man lyckats en gång...

  • Zwillinge86
    finee skrev 2019-02-12 17:22:40 följande:

    Tack Zwillinge för svar! Kommee ihåg att du nämnt detta här i tråden förut. Lite därför jag tänker att det nog kan vara en idé att åka till Aten igen i sommar. Kommer inte göra några IVF-försök utan ny immunutredning. Men prova lite sjölv hemma gratis i alla fall... Hade du gjort en hysto innan den lyckade graviditeten också? Hittade man någpt då? Hittade man något på den andra hyston?

    Blir ledsen å dina vägnar att det inte tagit sig med syskon! Kram.


    Den graviditet som lyckades gjorde det på första ÄD-försöket. Det var också min första immunsupport med assisterad befruktning. Eftersom jag lyckades på första försöket trots en riktigt dålig äggskörd från donatorn (endast ett ägg utvecklades normalt) var jag ganska säker på att jag hade hittat lösningen. Kände därför att det inte var värt pengarna att göra om utredningen igen, dessutom orkade jag inte med ännu en graviditet fylld av stress kring FBC och snabba dropp. Vid syskonförsöken var embryona sv mkt bättre kvalitet men jag lyckades ändå inte behålla graviditeterna. Missfallen kommer också tidigare och tidigare efter den lyckade graviditeten.

    Dr D tyckte inte att jag behövde hysto när jag gjorde utredning hos honom, men han såg ärr från tidigare missfall. Gjorde efter första syskonmisfallet (som aldrig hann ge utslag på stickan) mensblodstest som var positivt och efter antibiotikakur lyckades jag behålla nästa graviditet till min magiska gräns vid v 7 och sedan hysto där de rensade mkt så kom jag till v6.
  • Zwillinge86
    Skogskantarellen skrev 2019-02-15 21:11:32 följande:

    Hej,

    Jag planerar en fryst embryoåterföring i nästa vecka. Men min livmoderslemhinna verkar växa till sig långsamt trots östrogentabletter 4 ggr/dag. Ska göra göra nytt ultraljud på tisdag kommande veckan på begäran från Trianglen i DK. Jag är idag på cykeldag 23 och Dr Dimitri i Aten vill att jag ska sluta med all immunbehandling denna månad och skippa årerföringen. Jag går på Intralipid, kortison, folsyra, Dvitamin, omega3 olja, Evitamin.

    Min fråga:

    Har ni varit med om liknande? Valde ni då att gå på fertilitetsklinikens rekommendationer att genomföra embryotransfer ändå (om dom ger grönt ljus) eller skulle ni gå på Dr Dimitris rekommendation? Känner mig lite less på honom att han e så seg med svara så mitt förtroende för honom är lite skadat ...

    Tack för svar!


    Dr D brukar ju lägga mycket vikt vid att hitta rätt cykel, så om han råder dig att inte satsa nu så skulle jag ändå fundera kring att avbryta. Särskilt eftersom jag upplever att våra svenska kliniker har riktigt dålig koll och ofta kör på som planerat oavsett hur förutsättningarna ser ut. Med det sagt så vill jag ändå poängtera att det såklart inte är säkert att han har rätt, det viktiga är istället vad som känns rätt för er? Ibland har man investerat så mycket i ett försök att man inte vill dra sig ur och låta alla ansträngningar vara ogjorda. Och andra gånger är det precis tvärtom, då har man investerat så mycket att man inte har råd att fortsätta om inte allt känns perfekt....
  • Zwillinge86

    Ingen som ska till Aten nu i vår och som kan tänka sig att köpa en ask Celebrex samt lite antibiotika?

  • Zwillinge86

    Undrar också om någon vet någon svensk klinik som kommer börja erbjuda ÄD nu när det blivit lagligt även på provata kliniker? Har frågat Livio i Umeå som tack vare sitt sammarbete med universitetssjukhuset där hittills varit det enda svenska ställe man kan vända sig till om man inte kan få hjälp via sitt landsting, men de visste inte om det fanns intresse bland övriga Livio-kliniker eller andra provata aktörer.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!